objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 29. januar 2008 ob 05:50

Bojan Šrot in Franci Zavrl zanikata kakršnokoli sodelovanje
Govorice: prvi človek Pristopa naj bi koval medijsko strategijo novega prvaka SLS
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik Slovenske ljudske stranke in celjski župan Bojan Šrot ter prvi človek Pristopa Franci Zavrl zanikata govorice, da naj bi Zavrl zadnje čase svetoval Šrotu pri stikih z javnostmi in medijskem nastopanju. Šrot nam je dejal, da to prvič sliši in da je Zavrla doslej srečal samo enkrat v življenju. Govorice je demantiral tudi Zavrl, ki sicer pravi, da se z Bojanom Šrotom poznata in da naj bi se že nekajkrat srečala. Zavrl nam je še povedal, da Pristop kot svetovalna agencija ne bo sodeloval v predvolilnih kampanjah na jesenskih volitvah v državni zbor, z morebitnim klientom med političnimi strankami pa bi lahko ponudili samo medijski kliping, raziskave in komunikacijski trening. Slednje Pristop izvaja preko partnerske družbe Nastop, ki jo vodi nekdanji televizijec Leon Magdalenc. Po nekaterih informacijah naj bi bil Zavrl sodeloval tudi z družbo Kline&Partner, katere ustanovitelj je Miro Kline, zadnje čase najbolj znan kot dežurni komentator nastopov politikov v javnosti in njihovih strategij na Pop TV.
Govorice, da naj bi Zavrl svetoval Šrotu, menda izhajajo iz povezav med Zavrlom in razvpito nekdanjo državno sekretarko Andrijano Starina Kosem, predsednico nadzornega sveta Dela, ki je blizu predsedniku uprave Pivovarne Laško in bratu celjskega politika Bošku Šrotu; opaziti pa je tudi nov slog javnega nastopanja Bojana Šrota, ki je precej bolj populističen in jasnejši, kar naj bi bil rezultat komunikacijskega treninga. Pa tudi pogosto pozitivno pojavljanje vodilnih politikov SLS, predvsem Šrota in mariborskega župana Franca Kanglerja, v časnikih, na katere ima Zavrl velik vpliv, predvsem Dnevniku in Indirektu.

Sicer pa se na področju oglaševanja napovedujejo nekatere zanimive poslovne spremembe. Trije solastniki velikega zakupnika oglaševalskega prostora Mediapool, Mojmir Ocvirk (Imelda 8000), Ivan Sušnik (Studio 3S) in Mojca Randl (Formitas), naj bi svoje lastniške deleže - skupno gre za 42 odstotkov – ponudili v prodajo konkurenčnemu zakupniku oglaševalskega prostora Media Polisu, ki ga vodi Marjan Novak. Ni pa še znano, v kakšni fazi so pogajanja in kolikšna je ponujena cena. Solastniški delež v Media Poolu ima tudi Zavrlov Pristop.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan šrot franci zavrl Leon Magdalenc Miro Kline Andrijano Starina Kosem Bošku Šrotu Franca Kanglerja mojmir ocvirk Ivan Sušnik Mojca Randl Marjan Novak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bojan Šrot in Franci Zavrl zanikata kakršnokoli sodelovanje