objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 29. januar 2008 ob 17:05

Kdo na Popu je pravi športni Lisac?
Tomaž Perovič po ukinitvi Športne scene formiral športni center Pop TV in Kanala A
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po nenadni ukinitvi Športne scene, edine športne oddaje na Pop TV, sta med športno frakcijo informativnega programa Pop TV zavladala kaos in panika, trdijo naši viri. Odgovorna urednica informativnega programa Pop TV in voditeljica oddaje 24ur Darja Zgonc se s tem sploh ne ukvarja, direktor informativnega programa Pro Plusa Tomaž Perovič pa za šport, kot strastni kadilec in izrazit nešportni tip (nekaj sicer igra golf), menda nima pravega – kot pravimo – filinga.
Kopica novinarjev, ki se je vrtela okoli pokojne Športne scene, je kljub vsemu ostala na Popu in Kanalu A, kjer večina dela malo ali pa nič. Zaradi pričakovane boljše medsebojne koordinacije športnih vsebin je Perovič pred nekaj dnevi potegnil kolosalno potezo: na vrat na nos je ustanovil tako imenovani športni center Pop TV in Kanala A, ki ga vodi nekdanji urednik športa na Pop TV Luka Lazar, njegova pomočnica in redaktorica športnih vsebin na portalu 24ur.com pa je postala voznica relija Nina Jerančič. Opozorila nekaterih, da Jerančičeve zaradi dirkaških obveznosti po več mesecev ni v stavbi Pop TV, Peroviča niso ganila. Je pa zato brez športa ostal novopečeni urednik rubrike Ekskluziv na 24ur.com Jure Zorčič, ki naj bi poslej pokrival samo estrado.

Velika blamaža poptevejevskega športa pa se je zgodila na nedavnem smučarskem tekmovanju za Zlato lisico v Mariboru. Nekdanja smučarka in dolgoletna športna novinarka Pop TV Špela Pretnar je na Zlati lisici kot novinarka hkrati delala za konkurečno TV Slovenija, v pojavi komentatorke v improviziranem studiu TVS v ciljni areni pod Pohorjem, potem pa je poročala še za oddajo 24 ur na Pop TV. Številni novinarji na Popu so bili zaradi Pretnarjeve ogorčeni.
Zanimivo je tudi, da je zadnje čase v stavbi Pop TV in Kanala A na Krajnčevi 26 večkrat videvajo direktorja uspešne košarkaške lige NLB Romana Lisca, ki je po novem tudi edini lastnik slovenskega športnega kanala Šport klub oziroma družbe ASPN d.o.o., ki oddaja program Šport kluba. Mitja Kregar (VPK) in Branko Čakarmiš, vodja novih projektov Pro plusa, sta iz lastništva Šport kluba že izstopila (se pa še ne ve, pod kakšnimi pogoji), Lisac pa je medtem postal častni konzul Izraela v Sloveniji. Marijan Jurenec, generalni direktor Pro Plusa, Pop TV in Kanala A, Lisca menda sprejema s kraljevskimi častmi, ker slednji prek košarke med drugim odlično pozna tudi Shimona Mizrahija, predsednika legendarnega košarkaškega kluba Maccabi iz Tel Aviva, ki velja za enega najbogatejših in najvplivnejših ljudi v Izraelu, posredno pa tudi v mednarodnem židovskem poslovnem lobiju. Ker Jurenec na vse strani intenzivno lobira za ohranitev direktorskega položaja, kapital CME (Central Media Enterprises), ameriških lastnikov Pop TV in Kanala A, pa je predvsem židovskega izvora, je druženje z Romanom Liscem očitno ocenil za precej koristno. Zaradi najnovejšega paktiranja med Liscem in Jurencem pa je menda živčen Branko Čakarmiš, po nekaterih informacijah glavni pretendent za naslednika Jurenca na direktorskem stolčku (zadnje čase se v stavbi na Krajnčevi 26 pojavlja v elegantnih poslovnih oblekah, menda kupljenih v ljubljanskem Emporiumu), saj naj bi imela Lisac in Čakarmiš še nekaj neporavnanih računov iz naslova bivšega solastništva v Šport klubu; naši viri trdijo, da naj bi Lisac zameril Čakarmišu, ker je slednji na hitro zapustil Šport klub, takoj po tem, ko je spet dobil redno zaposlitev oziroma pogodbo na Pro Plusu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Darja Zgonc Tomaž Perovič Luka Lazar Nina Jerančič Jure Zorčič Špela Pretnar Romana Lisca Mitja Kregar Branko Čakarmiš Marijan Jurenec Shimona Mizrahija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo na Popu je pravi športni Lisac?