objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 1. februar 2008 ob 05:55

Tožilstvo zavrglo ovadbo, Kangler ne razume, zakaj ga napadajo
Mariborčani zahtevajo Nigradov denar, vodja SSN Vinkov grozi s protesti
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Aferi v zvezi z vračilom dobrih 76.000 evrov, ki naj bi jih mariborska občina vrnila tistim oškodovancem, ki jim je razvpito javno podjetje Nigrad neupravičeno zaračunavalo za čiščenje odpadnih voda, ni videti konca. Kot smo že poročali, je župan Maribora Franc Kangler zadnji dan minulega leta društvu Civilna iniciativa za nadzor nad javnimi podjetji odobril nakazilo denarja, nato pa ga je domnevno zaradi varnostni zahteval nazaj. Čeprav je predsednik zunajparlamentarne Stranke slovenskega naroda (SSN) Zdenko Vinkov - Vincenc za naš portal povedal, da društvo, ki ga vodi Jožef Škof, denarja ni vrnilo, na občini pravijo, da so dobili ves denar že 16. januarja. Prvak SSN pa zatrjuje, da so denar dobili na občinski račun šele včeraj ali predvčerajšnjim, in še to zaradi njihovega pritiska. Za naš portal je še povedal, da je bil ta denar iz računa društva najprej nakazan na račun enega od članov civilne iniciative. "Nekdo je hotel dobiti obresti," je ostro povedal Vinkov. Na njegovo stranko se je doslej obrnilo že okoli 400 ljudi, ki bi radi dobili nazaj svoj denar. Po besedah Vinkova, ki je imel včeraj tudi posebno tiskovno konferenco, so med njimi tudi nekateri člani Škofove civilne iniciative, ki pa še niso plačali članarine za društvo in naj bi zaradi tega ostali brez denarja. S temi ljudmi bomo v roku enega tedna v eni izmed dvoran (točne lokacije Vinkov ni želel razkriti) organizirali javni shod in nanj povabili župana Kanglerja. Prav tako bodo pripravili seznam upravičencev in ga dostavili na občino. Če se ne bo nič spremenilo, pa Vinkov napoveduje javni protest pred mariborsko občinsko stavbo. "Oni nas ignorirajo. Mislijo, da lahko počnejo kar hočejo," se razburja Vinkov.

Problem je v tem, da naj bi bilo po podatkih prvaka SSN okoli 4500 ljudi, ki bi jim morala občina vrniti denar. Kangler je obljubljal, da bodo povrnili sredstva vsem, mariborski podžupan Danilo Burnač pa je najprej govoril o 351 upravičencih, pozneje pa jih je omenjal 452. Na občini so nam v začetku tedna dejali, da preverjajo transakcijske račune upravičencev in da naj bi denar začeli izplačevati najverjetneje še ta teden, vendar se očitno to ne bo zgodilo. "Sedaj pravijo, da je s transakcijskimi računi nekaj narobe," je za naš portal povedal Vinkov in se vprašal: "Kako pa bi Škof pred mesecem dni razdeljeval denar, če je zračuni nekaj narobe?". Poleg tega se mu ne zdi primerno, da bi neka fizična oseba, v tem primeru Škof, pobirala številke računov drugih oseb, saj bi jih lahko zlorabila. "To, kar počnejo, je res čudno. Ali so tako neumni ali pa ne znajo lagati," je neposreden prvak SSN in dodal: "Ljudje vidijo, da lažejo!"  Župan Kangler je ob izbruhu afere presenečeno dejal, da ne razume, zakaj ga napadajo, če pa želi le povrniti sredstva občanom, kar je občini naložilo računsko sodišče. Vinkov mu odgovarja, da je že prav, da sredstva vrne, vendar naj to stori na transparenten način. Menda naj bi predsednik civilne iniciative Škof že začel z razdeljevanjem denarja, ki naj bi jih delil kar v kuvertah. Nekateri naj bi tako že prišli k Škofu po denar, vendar je od njih pobral le članarino, sredstev pa jim menda ni vrnil.
Mariborsko okrožno tožilstvo pa je medtem že zavrglo kazensko ovadbo Stranke slovenskega naroda, ki jo je ta zaradi domnevne zlorabe uradnega položaja v začetku januarja vložila zoper župana Kanglerja, o čemer smo na našem portalu že porčali. Tožilstvo je ovadbo zavrglo, saj očitano dejanje ni kaznivo dejanje, za katero se storilce preganja po uradni dolžnosti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Zdenko Vinkov - Vincenc Jožef Škof, Danilo Burnač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tožilstvo zavrglo ovadbo, Kangler ne razume, zakaj ga napadajo