objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sobota, 2. februar 2008 ob 18:47

Ema 2008: Mirna Reynolds jokala, Manca Špik naokoli v copatkih
Skupina Langa se bo v primeru zmage peš odpravila na Evrosong v Beograd
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Sinočnji prvi predizbor Eme 2008 v Studiu 1 Televizije Slovenija je postregel s prvimi petimi finalisti. Od desetih nastopajočih so se v finale uvrstili Manca Špik ter skupine Langa in Civili, Johnny Bravo, Cole in predsednik in Turbo Angels, izpadli pa so Slovenia United & Grupa občanov, Mirna Reynolds, Dennis, Andraž Hribar in Ylenia.

"Če zmagamo, gremo v Beograd peš!" je po nastopu skupine Langa in Civili pogumno napovedal njihov član Miško Kontrec. S pesmijo Za svobodo divjega srca so nastopili prvi in čeprav se o njih pred začetkom letošnje Eme ni kaj dosti govorilo kot o favoritih, je včeraj kar nekaj glasbenih poznavalcev, ki so postopali v zakulisju, ocenilo, da bi lahko zmagali. Za njimi so na oder prišli Slovenija United in skupina občanov, projekt KUD-a France Prešeren (tako so se poimenovali sami). Na Emo so se prijavili bolj za hec, denar, ki bi ga morebiti zaslužili z nastopom, pa bi porabili za popravilo stavbe znamenitega KUD-a v ljubljanskem Trnovem. Kot članica te skupine je na oder stopila tudi jezikava televizijska voditeljica in igralka Ana Marija Mitič, ki nam je povedala, da ima tudi glasbeno izobrazbo, saj je pianistka.

Mirna Reynolds, ki je na oder prišla kot tretja, je za koreografijo angažirala Geno Zenelija, voditelja prireditve Lorella Flego in Peter Poles pa sta samooklicano kraljico tračev hudomušno napovedala kot vnukinjo legendarnega holivudskega igralca Burta Reynoldsa. Za naš portal je povedala, da pred nastopom nima nobene treme, jo je bilo pa močno strah glasovanja. Njen strah se je pozneje izkazal za upravičenega, saj ji ni uspela uvrstitev v finale. Reynoldsova se je po koncu Eme s svojimi soplesalci odpravila v Bailey's Pub v bližini stavbe TV Slovenija in razočarano jokala. Za njo je na oder stopil Dennis, eks član najstniške pop skupine Game Over (njegov bivši kolega Mark Popovič bo danes zvečer nastopil kot plesalec in spremljevalni pevec pri Brigiti Šuler), ki so ga spremljale seksi dame s saksofoni in kitarami. Tudi on je zvisel pri glasovanju in se ni uvrstil v finale. Zato pa je to uspelo skupini Cole in predsednik, ki so nastopili peti.Frontmen Cole Moretti je izkušen glasbeni maček, s skupino 1X band pa je s pesmijo Tih deževen dan leta 1993 Slovenijo zastopal na Evrosongu na Irskem in zasedel dvajseto mesto, poleg njega pa je sinoči na odru stal tudi lanskoletni kandidat za predsednika Jože Andrejaš. Za njimi je bil na vrsti rekorder po nastopih na Emi, Andraž Hribar, ki se je slovenskega predizbora za pesem Evrovizije udeležil petič. S svojo pesmijo Corpomorto (Jutri jadram naprej) gledalcev ni prepričal. Skupina Turbo Angels, koreografijo jim je tako kot Mirni Reynolds naredil Zeneli, je nastopila kot sedma, pod to zaporedno številko pa bodo nastopili tudi na nadeljskem finalu. Z njimi je bila na odru tudi Playboyeva zajčica Katja Ajster, menda nov slovenski pevski up.


Kot osma je nastopila prikupna zamejska Slovenka Ylenia, redna udeleženka različnih festivalov, ki pa ji kljub odličnemu vokalu nikakor ne uspe kakšen večji preboj. Predzadnja je nastopila za mnoge favoritka letošnje Eme Manca Špik. Kot ponavadi je kazala svoje neskončno dolge noge. Za styling (izbrala je hipijevski slog) je angažirala Nino Šušnjaro, koreografijo na odru pa sta ji naredila plesalca Nika Kljun in Anže Škrube.


Manca bo v nedeljo na finalu nastopila kot prva. Zadnji so bili na vrsti odštekani člani skupine Johnny Bravo in, presenetljivo, z rokersko pesmijo Butn...butn!!! se jim je uspelo prebiti v finale.

Sicer pa je danes ob 19.55, prav tako z neposrednim prenosom na prvem programu TVS, na vrsti drugi polfinalni večer, ki ga bosta vodila Tjaša Hrobat in Jure Sešek, za finale pa se bo borilo naslednjih deset izvajalcev: Stereotipi (Naslov), Rebeka Dremelj (Vrag naj vzame), Tina Gačnik-Tiana (Povej!), 4Play (DJ), Halgato Band (Nomadi), Neža Trobec (Prav ti), Iris (Peti element), Brigita Šuler (Samara), Eva Černe (Dovolj) in Male malice (Spam).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Manca Špik Mirna Reynolds Dennis andraž hribar Ylenia Miško Kontrec Ana Marija Mitič

Mirna Reynolds Geno Zenelija Lorella Flego Peter Poles Burta Reynoldsa Dennis Mark Popovič Brigiti Šuler Cole Moretti Jože Andrejaš andraž hribar Katja Ajster Ylenia Nino Šušnjaro Nika Kljun Anže Škrube Tjaša Hrobat jure sešek rebeka dremelj Tina Gačnik-Tiana Neža Trobec Iris brigita šuler Eva Černe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ema 2008: Mirna Reynolds jokala, Manca Špik naokoli v copatkih