objavi na
pozareport.si

forum

(Ne)opazno

Torek, 25. marec 2008 ob 14:53

Jure Zorčič sesul Majo Kljun alias Mayo Klayn zaradi Iris Mulej?!
Kritičen članek o holivudski karieri Maje Kljun ali navadno maščevanje na portalu 24ur.com
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Spletni portal 24ur.com je prejšnji ponedeljek objavil članek o Maji Kljun, plavolasi starleti, manekenki in komercialistki medijskih družb Infonet in Info TV, ki občasno poskuša tudi filmsko kariero v Hollywoodu. Tekst je napisal novinar Jure Zorčič (pred kratkim so ga imenovali za urednika rubrike Ekskluziv na 24ur.com), že nekaj časa menda spet intimni prijatelj nekdanje miss Slovenije Iris Mulej. Izhodišče za Zorčičevo pisanje naj bi bil prihod Maje Kljun na otvoritev novega lokala Playa v ljubljanskem BTC, ki sta ga pred desetimi dnevi odprla pevec Jan Plestenjak in glasbeni založnik Boštjan Menart. Zorčič se v članku precej kritično, če ne celo žaljivo, loteva lepotice Maje Kljun in njene kobajagi holivudske kariere.
"V Sloveniji se že kar nekaj let sprašujemo“, piše Jure Zorčič, "kaj pravzaprav Kljunova sploh počne v ZDA, točneje v Los Angelesu? Le kaj? Maja sicer nadvse senzacionalistični slovenski ekstradni sceni in izbranim medijem redno dostavlja nekakšne zgodbe o uspehu, blišču in glamurju v njenem življenju in poslovnih uspehih onstran Atlantika, čeprav je resnica menda popolnoma drugačna. Kljunova v nekajletni kalifornijski karieri seveda še zdaleč nima oprijemljivih rezultatov dela v ameriški filmski, glasbeni ali lepotni industriji, kaj šele, da bi, kot se rada pohvali, pripadala slavnemu holiwoodskemu jet-setu. Zato je prav čudno, da Američanka Maja v domovino ponavadi pripotuje na prav vsako malo večjo otvoritev gostinskega lokala, butika ali promocijo zgoščenke“.


Vse lepo in prav, toda Zorčičev tekst ima menda povsem drugačno ozadje; po naših informacijah gre namreč za čisto navadno maščevanje Jureta Zorčiča tabloidni reviji Nova, ki jo Zorčič v članku opisuje kot "izbran medij, ki mu Kljunova dostavlja svoje zgodbe o uspehu onstran Atlantika“. Zorčič je namreč članek napisal le nekaj ur potem, ko je Nova v ponedeljkovi izdaji (28.2. številka 5/2008) objavila fotoreportažo z otvoritve lokala Playa in v modnem kotičku Iris Mulej ocenila negativno, Majo Kljun pa pozitivno. Slednja je bila Modni plus tedna, Mulejeva pa Modni minus tedna! Kar je duet Zorčič-Mulej očitno strašno vrglo iz tira.

Po drugi strani pa je naravnost fascinantno, da se niti Zorčič niti kdo drug izmed slovenskih novinarjev, ki spremljajo estradno sceno, ne pozanima, kaj se z Majo Kljun zares dogaja v Los Angelesu. Po preverljivih podatkih je doslej nastopila v nekaj reklamah in enem samem celovečernem filmu z naslovom Transformerji (njena vloga v tem futurističnem spektaklu je trajala kratkih šest sekund), ki smo ga lahko pred nedavnim gledali tudi v slovenskih kinematografih. Toda Maja Kljun v Združenih državah Amerike posluje in nastopa pod drugačnim, očitno bolj zvenečim umetniškim imenom, je namreč Maya Klayn.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Maji Kljun Jure Zorčič Iris Mulej jan plestenjak Boštjan Menart Maya Klayn

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jure Zorčič sesul Majo Kljun alias Mayo Klayn zaradi Iris Mulej?!