objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 6. februar 2008 ob 05:57

Slovenjgraški asovci Francija Keka namesto h Golobiču bežijo k Pahorju
Bizarno: socialni demokrati pridobili celo enega svetnika iz Bajukove Nove Slovenije
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenjgraški občinski odbor Pahorjevih Socialnih demokratov se je močno okrepil. Pred kratkim se jim je namreč priključil tamkajšnji odbor Aktivne Slovenije (AS), ki se v nasprotju z vodstvom stranke ni želel pripojiti h Golobičevi stranki Zares. Predsednik slovenjegraške SD Jurij Šumečnik je za naš portal povedal, da so pogodbo o pridružitvi podpisali pred enim tednom. Do tega pa je prišlo zaradi dobrega sodelovanja v preteklosti, stranki sta imeli tudi podobne interese in stališča. Oba odbora sta skupaj zbirala že podpise pri predsedniški kandidaturi Danila Türka, takrat so tudi postavili temelje sodelovanja, ki so jih zdaj le nadgradili, pravi Šumečnik in dodaja, da so očitno nekdanji asovci svojo prihodnost bolj videli pri njih kot pa v Zares. Menda naj bi se za to odločili tudi zato, ker naj bi začutili, da v Zares ne bodo imeli take vloge, kot so sprva mislili. K SD je tako pristopilo vseh sedem članov občinskega odbora AS s predsednikom Bojanom Knezom na čelu, velik interes pa naj bi pokazali tudi ostali člani tamkajšnje pokojne stranke. Po besedah generalnega sekretarja SD Uroša Jauševca so se v stranki že pred nekaj časa odločili, da se okrepijo tudi na lokalni ravni. Dobrodošli so vsi, ki so sposobni indentifikacije s strankinim programom in našo vizijo razvoja, je povedal za naš portal in dodal: "Če so to organizirane skupine iz drugih manjših strank, pa še toliko boljše." Nekdanji prvi mož AS in sedanji kandidat za podpredsednika Zares Franci Kek pa je za Požareport povedal, da gre za enega od 60-ih lokalnih odborov nekdanje stranke in da je po pripojitvi okoli dva tisoč članov AS avtomatsko postalo pripadnikov nove stranke. "Od takrat jih je iz Zares drugam odšlo manj kot deset," je povedal Kek in pripomnil: "Če bi mi za vsakega, ki pride iz SD k Zares sklicevali tiskovne konference, bi imeli veliko dela." Pri tem je Kek navedel Janeza Plankarja, ki je vodil občinsko organizacijo SD v Novem mestu. Sicer pa nekdanji predsednik AS dopušča možnost, da se zgodi še kakšen izstop iz nekdanjega strankinega lokalnega odbora, vendar sam zaenkrat o tem ne ve nič. Je pa dejal, da so slovenjgraški socialdemokrati že nekaj časa nagovarjali njegove asovce. "Nekaj časa so se jih otepali, vendar so v SD vztrajali," je dejal Kek.

Okrepili pa so se tudi mestni svetniki SD v slovenjgraškem občinskem svetu. Poleg Aleksandra Hudeja iz AS je namreč nekoliko presenetljivo k njim prestopil tudi Zdravko Krajnc iz Bajukove Nove Slovenije. "Ker v preteklosti v Slovenj Gradcu ni bilo stranke krščanskih socialistov, se je Krajnc včlanil v NSi. Danes krščanski socialisti obstajajo, vendar pa se je Krajnc odločil postati naš član," je povedal Šumečnik. Kranjc se je v SD včlanil pred enim mesecem, šele zdaj pa se je pridružil tudi občinskim svetnikom. "Zdi se mi pozitivno, da nekdo iz take stranke vidi opcijo pri nas. Mi smo odprti, ideološko neobremenjeni in smo pripravljeni sprejeti vse, ki jim je program SD blizu," je novo moč komentiral predsednik slovenjgraške SD. Tudi Jauševec, ki je bil sprva nad novico presenečen, je dejal, da je ta poteza v smislu odpiranja stranke tudi drugim.
Precej manj so nad prestopom navdušeni v slovenjegraškem odboru NSi. Tamkajšnji predsednik Janez Lavre je povedal, da se zavedajo, da je vsak tak prestop zavestna osebna odločitev, ki temelji tudi na bogatih preuranjenih obljubah. "V razmislek želimo dodati le zavedanje odgovornosti do volivcev, ki so se za gospoda Krajnca odločili, ko je bil na listi NSi," pravi Lavre in dodaja: "Zdravka Krajnca pozivamo, da kot občinski svetnik vrne mandat. S tem bo dal možnost naslednjemu kandidatu, saj je NSi prejela po volji volivcev dva mandata. Obenem pa mu želimo pogumno nastopanje pred ljudmi, ki so ga nekoč podprli, da jim bo lahko pošteno pogledal v oči!"


nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pahorjevih Golobičevi jurij šumečnik Danila Türka Bojanom Knezom Uroša Jauševca franci kek Janeza Plankarja Aleksandra Hudeja Zdravko Krajnc Bajukove Janez Lavre

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenjgraški asovci Francija Keka namesto h Golobiču bežijo k Pahorju