objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 11. februar 2008 ob 05:44

Belna mlajši ob Kanglerju kadruje
Zaradi spora z Belno ml. naj bi vodenje Samsare zapustil Matjaž Ivanc in prevzel Rožmarin
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Pred nekaj dnevi je nova svetovalka za stike z javnostni mariborskega župana Franca Kanglerja postala Alenka Šurlan, dosedanja novinarka in voditeljica na mariborski lokalni televiziji RTS, znana tudi kot miss Maribora 2001 ter vplivna članica Rotaract Cluba Maribor, to je pomladka mariborskih rotarijcev. Brinetka Šurlanova (za katero je na mariborski sceni slišati, da je čisto fajn punca) pa je tudi intimna prijateljica Bojana Belne mlajšega, enega od najbolj razvpitih mladih mariborskih podjetnikov. Je solastnik lokala Samsara (skupaj z Zoranom Šolajo, ki naj bi kmalu začel graditi hotele) in oglaševalske agencije Villa Creativa. Belna mlajši in Kangler sicer že nekaj časa odlično sodelujeta; ko je Kangler na lokalnih volitvah slavil župansko zmago, je to storil prav v klubu Samsara. Do poslovne naslonitve Bojana Belne mlajšega na Kanglerja naj bi po naših informacijah prišlo po tem, ko se je Belna ml. razšel z nekaterimi vodilnimi politiki SDS iz Maribora, ker mu menda niso pomagali pri lobiranju za velike oglaševalske poslov v nekaterih vodilnih državnih podjetjih. Spomnimo: Bojan Belna starejši je skoraj legendarni politik Janševe SDS v Šentilju in velik lokalni podjetnik; po njem se imenuje celo ulica. Zanimivo, da v Samsaro občasno zahaja tudi celjski župan in novi lider SLS Bojan Šrot.

Zdaj že bivša Kanglerjeva piarovka, doktorica socioloških znanosti Martina Rauter (pred poroko se je pisala Ferenčak, je namreč hčerka nekdanjega dolgoletnega predsednika mariborskega sodišča Karla Ferenčaka), je prerazporejena v Urad za kulturo in mladino, kot razlog za odhod pa je navedla osebne razloge, družinske obveznosti (res je, da sta si z možem v Hočah pri Mariboru kupila vrstno hišico) in nove izzive.
Bojan Belna mlajši pa je sodeloval še pri eni novejši mariborski kadrovski menjavi. Njega in Šolajo je poslovno zapustil Matjaž Ivanc (naši viri trdijo, da se je sprl z Belno), ki je za Šolajo in Belno fural nekatere mariborske lokale. Ivanc je prej delal v Ljubljani, kjer je bil solastnik slovitega nočnega kluba Bachus in lokala Papillon, pred tremi tedni pa je prevzel vodenje mariborskega trendovskega lokala in restavracije Rožmarin, katerega lastnika sta brata Sašo in Marko Arsenovič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franca Kanglerja Alenka Šurlan Bojana Belne mlajšega Zoranom Šolajo Bojan Belna starejši Janševe bojan šrot Martina Rauter Ferenčak Karla Ferenčaka Matjaž Ivanc Sašo Marko Arsenovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Belna mlajši ob Kanglerju kadruje