objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 12. februar 2008 ob 06:16

Kdo bi si to mislil: Zoran Medved kandidat za novega Erznožnika ...?!
Direktor radia Vasle in generalni šef RTV Guzej iščeta novega urednika info programa
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Direktor Radia Slovenija Vinko Vasle in generalni direktor RTV Anton Guzej iščeta novega odgovornega urednika radijskega informativnega programa, potem ko se je Matjaž Erznožnik odločil za vrnitev na Pop TV (na radiu pravijo, da je odšel na zelo čuden način, menda se ni poslovil skoraj od nobenega). Po naših informacijah je eden izmed resnejših kandidatov Zoran Medved, nekdanji odgovorni urednik regionalnega centra TV Maribor (Medveda je nasledil večni Večerovec Božo Zorko, Zorka pa aktualna urednica Polona Pivec, sestra Gregorja Pivca, direktorja mariborske bolnišnice, nesojenega župana in predsednika mariborske SDS), kjer zdaj vodi pogovorno oddajo Dober večer. Pravijo, da je gledanost njegove oddaje skoraj enaka ničli, Medved pa se je v Maribor vrnil po ukinitvi izobraževalnega centra RTV v Ljubljani, kjer so praviloma brez pravega dela na lepih plačah vedrili odsluženi ertevejevski direktorji in uredniki. Sicer pa Medved velja za enega od starih dobrih preverjenih kadrov RTV in na Štajerskem Mariboru bi se ga menda kar radi znebili; medtem pa se na Radiu Slovenija že pridušajo, da ni šans, da bi Medved pri imenovanju za to funkcijo dobil podporo kolektiva. Nekateri so bili celo prepričani, da sploh ne gre za Zorana ampak Rudija Medveda, nekdanjega novinarja in urednika na TVS, ki zdaj dela na Pop TV, kot eden od urednikov informativne oddaje 24ur.

Vinko Vasle pa je za naš portal povedal, da so vse opcije odprte, Medvedove kandidature pa ni želel komentirati. Naši viri še trdijo, da naj bi se Vasle v prihodnjih dveh tednih o prevzemu uredniškega mesta pogovarjal z Medvedom in enim od primorskih dopisnikov Radia Slovenija (šlo naj bi za Valterja Peglja, radijskega dopisnika iz Nove Gorice), javni razpis za novega odgovornega urednika pa naj bi šel ven prihodnji mesec.
Menda pa se za imenovanje tako ali tako ne mudi preveč, kajti vršilec dolžnosti odgovornega urednika lahko to delo opravlja celo do enega leta. Po naših informacijah bo Guzej za v.d. odgovornega urednika najverjetneje imenoval kar Vinka Vasleta, od 1. marca naprej.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vinko Vasle Anton Guzej Matjaž Erznožnik Zoran Medved Božo Zorko Polona Pivec, Gregorja Pivca Rudija Medveda Valterja Peglja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo bi si to mislil: Zoran Medved kandidat za novega Erznožnika ...?!