objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 11. februar 2008 ob 11:49

Amy Winehouse grammyje pobrala kar prek satelita
Na 50. podelitvi ameriških glasbenih nagrad posebej počastili tudi legendarne Beatle
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Na 50. podelitvi ameriških glasbenih nagrad grammy je v nedeljo v Los Angelesu kraljevala Amy Winehouse, ki je osvojila pet nagrad, vključno s ploščo leta, čeprav je na podelitvi fizično ni bilo, ker ji State Department ni hotel pravočasno izdati delovnega vizuma.
Amy Winehouse je bila poražena v kategoriji albuma leta, ki ga je osvojil Herbie Hancock za River: The Joni Letters. Nagrade so podelili kar v 110 kategorijah, med njimi tudi v kategoriji Polka, v kateri je kanadski Slovenec Walter Ostanek moral priznati premoč Johnnyja Sturra. Grammyja je dobil tudi demokratski predsedniški kandidat senator iz Illinoisa Barack Obama, in sicer za najboljši govorjeni album.

24-letna Amy Winehouse se je podelitve grammyjev udeležila s pomočjo satelitske povezave iz Londona, kjer so jo za to priložnost izpustili iz klinike za zdravljenje odvisnosti. Njen avtobiografski hit z ustreznim imenom Rehab je bil razglašen za pesem in ploščo leta. V tej kategoriji je med drugim premagala Beyonce (Irreplaceable) in Justina Timberlakea (What Goes Around Comes Around).

Herbie Hancock pa je poleg Winehousove ugnal tudi Kaynea Westa (Graduation), ki je prejel kar osem nominacij, od katerih so se uresničile štiri. Dobil je grammyja za najboljši rap album (Graduation), najboljši solo nastop (Stronger), najboljšo rap pesem (Good Life) in najboljši rap nastop dueta ali skupine za sodelovanje z glasbenikom Common (Southside).
Kanye West je prevzemanje nagrad izkoristil za slavospeve svoji pokojni materi Dondi, ki je umrla lani. Ko ga je orkester skušal pregnati z odra, ker je bil predolg, je West okregal orkester in so ga pustili pri miru, da je do konca povedal, kako je najboljši glasbenik na svetu, na katerega je mama ponosna.
Uvod v slavnostno podelitev je minil v znamenju glasbe iz 50-ih let prejšnjega stoletja, kar naj bi se spodobilo za okroglo obletnico. Alicia Keyes, ki je prejela grammyja za najboljši R&B ženski vokal za (No One), je nastopila za klavirjem skupaj s pokojnim Frankom Sinatro, ki je igral na črno belem filmskem posnetku.


Med dobitniki grammyjev so bili v nedeljo tudi Bruce Springsteen, ki je pobral tri, med drugim tudi za najboljšo rock pesem (Radio Nowhere), Carrie Underwood, ki je s pesmijo Before He Cheats dobila dva grammyja, po dva pa so odnesli tudi Justin Timberlake, Mary J. Blige in White Stripes.
Na podelitvi grammyjev so posebej počastili legendarno skupino The Beatles, občinstvo in gledalce pred televizijami pa je zabaval tudi skupni plesni nastop Tine Turner ter Beyonce, ki sta zapeli pesem Proud Mary.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Amy Winehouse Herbie Hancock Walter Ostanek Johnnyja Sturra Barack Obama Beyonce Justina Timberlakea Kaynea Westa Common Dondi Alicia Keyes Frankom Sinatro Bruce Springsteen Carrie Underwood Mary J. Blige Tine Turner

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Amy Winehouse grammyje pobrala kar prek satelita