objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 13. februar 2008 ob 17:25

Šef Primorja Dušan Črnigoj že zunaj
Skliceval se je na imuniteto državnega svetnika; Zidar in Tovšakova še vedno priprta
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po torkovem pridržanju sedmih oseb, osumljenih več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije, med katerimi so bili tudi vodilni podjetij SCT, Vegrad in Primorje, so pozno zvečer na prostost že spustili enega od priprtih. Gre za prvega moža Primorja Dušana Črnigoja, ki je danes že na delovnem mestu. Črnigoj se je skliceval na imuniteto, ki mu jo kot članu državnega sveta podeljuje zakon o državnem svetu. Policija je v zvezi s tem državnemu svetu nemudoma posredovala obvestilo in pobudo, da zaradi nemotenega začetka kazenskega postopka čim prej odloči o podelitvi imunitete, so danes sporočili iz Generalne policijske uprave.
Da je Črnigoj danes že na delovnem mestu, kjer skrbi za nemoten potek dela v skupini Primorje, je za Slovensko tiskovno agencijo potrdil tudi predstavnik za stike z javnostmi v ajdovskem gradbenem podjetju Edo Pelicon. Pojasnil je še, da je v podjetju danes normalen delovni dan, v stavbo, kjer je sedež družbe in ki so jo kriminalisti zaprli v torek zjutraj, pa so zaposleni lahko vstopili v torkovih popoldanskih urah po odhodu kriminalistov. "Investitorjem zagotavljamo, da bomo še naprej dosledno izpolnjevali pogodbene obveznosti. Skupina Primorje s 3000 zaposlenimi si bo še naprej prizadevala pridobiti čim več poslov, tudi pri javnih naročilih, saj za leto 2008 načrtuje skoraj pol milijarde evrov prihodkov. Želimo si le, da zadnji dogodki ne bi vplivali na pridobivanje del, od česar je odvisna nadaljnja usoda zaposlenih in obseg sredstev za načrtovani razvoj in tehnološko posodabljanje opreme ter usposabljanje kadrov," so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v Primorju.
Kot je znano, je kriminalistična policija v torek v okviru obsežne preiskave zaradi suma gospodarskega kriminala opravila 29 hišnih preiskav in pridržala sedem oseb. Zaradi pozne ure so kriminalisti včeraj zvečer prekinili z nekaterimi preiskavami in jih nadaljujejo danes; pridržane pa naj bi danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jih bo zaslišal in odredil, ali bodo šli v nadaljnji pripor ali pa jih bodo spustili na prostost, so pojasnili na Generalni policijski upravi. Pridržani so obtoženi nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril pri postopku javnega naročanja, podjetja pa naj bi sodelovala pri spornih poslih. V torek so bili med drugim pridržani direktorji Vegrada Hilda Tovšak, SCT Ivan Zidar in Primorja Dušan Černigoj. Slednji je bil izpuščen v torek ob 23.45. Ostali naj bi noč preživeli na policijski postaji v Mostah.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušana Črnigoja Edo Pelicon Hilda Tovšak Ivan Zidar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šef Primorja Dušan Črnigoj že zunaj