objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 15. februar 2008 ob 05:54

Izpuščena Hilda Tovšak in Ivan Zidar kmalu znova za zapahi?
Šef kriminalistov Jevšek zadovoljen, ker zadeve niso pricurljale v javnost
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Preiskovalna sodnica je v okviru preiskave gospodarskega kriminala v sredo zvečer zaslišala sedem oseb. Kot je povedal vodja skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri vrhovnem državnem tožilstvu Harij Furlan, osumljenci niso podali vsebinskega zagovora, državni tožilec pa je zanje predlagal pripor. Ta je bil odrejen le za enega osumljenca, in sicer za Tomaža Žiberta, člana razpisne komisije v javnem podjetju Kontrola zračnega prometa. O morebitnem ponovnem priporu izpuščene šesterice bo odločal zunajobravnavni senat. Ta je sestavljen iz treh sodnikov, ki morajo v primeru, če se preiskovalni sodnik ne strinja s predlogom tožilstva za uvedbo pripora, v 48 urah o istem predlogu za uvedbo pripora odločati še enkrat.
Znano je, da so se pred preiskovalno sodnico med drugimi znašli predsednik uprave SCT Ivan Zidar, ki včeraj menda ni prišel v službo, in direktorica Vegrada Hilda Tovšak, ki pa je takoj začela delati. Predsednik uprave Primorja Dušan Črnigoj se je na imuniteto začel sklicevati v torek zvečer, šele okoli 23. ure in takrat so ga izpustili, je pojasnil Furlan in dodal, da je tožilstvo v četrtek zjutraj vložilo zahtevo, da naj mu državni svet imuniteto odvzame.
Furlan o konkretnih imenih osumljencev tudi tokrat zaradi interesa preiskave ni želel govoriti. Razkril je le, da so tožilci na Okrožno sodišče v Ljubljani vložili zahtevo za preiskavo zoper osem oseb. "Zoper šest oseb je bil podan utemeljen sum storitve nedovoljenega dajanja daril, za dve osebi pa utemeljen sum storitve nedovoljenega sprejemanja daril pri javnem naročilu za izgradnjo novega centra za kontrolo zračnega prometa na Letališču Jožeta Pučnika," je pojasnil Furlan.
#1#
Hišne preiskave so se po njegovih besedah sicer vršile za večje število sumov kaznivih dejanj, ne samo za omenjenega. So se pa zaradi obsežnosti preiskave sprva osredotočili le na omenjen sum kaznivega dejanja, za katerega je bilo mogoče zbrati tudi največ dokazov. "Ostalo bomo delali postopno, glede na analizo dokazov," je povedal Furlan, ki ne izključuje širitev preiskave tudi na poslovanje preiskovanih podjetij v tujini. Tudi direktor uprave kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi Aleksander Jevšek je napovedal, da se policija ne tej točki ne bo ustavila. Medtem ko so na tem primeru že zdaj sodelovali z Uradom za preprečevanje pranja denarja in davčno upravo, za naprej pričakujejo tudi vključevanje strokovnjakov s področja trga vrednostnih papirjev, drugih nadzornih finančnih institucij in sodelovanje s tujimi varnostnimi organi. Jevšek je preiskovalno akcijo, v katero je bilo vključenih približno 150 kriminalistov in policistov, označil kot strokovno, zakonito in učinkovito. To dokazuje tudi dejstvo, da podatki o kriminalistični preiskavi niso prišli v javnost, čeprav se je na zadevi delalo že od sredine lanskega leta. "To je za policijo dober signal," je zatrdil.
Žerjav zahteva Janševo glavo
Dodajmo, da je minister za promet Radovan Žerjav zaradi objektivne odgovornosti pozval k odstopu direktorja javnega podjetja Kontrola zračnega prometa Slovenije Srečka Janšo. Slednjega je poziv ministra presenetil. "O tej zadevi še razmišljam, glede na to, da je zelo sveža," je bil redkobeseden. Dejal je le, da je o morebitnem odstopu že govoril s prometnim ministrom in da se ne čuti odgovornega.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Harij Furlan, Tomaža Žiberta Ivan Zidar Hilda Tovšak Dušan Črnigoj aleksander jevšek Žerjav zahteva Janševo glavo Radovan Žerjav Srečka Janšo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Izpuščena Hilda Tovšak in Ivan Zidar kmalu znova za zapahi?