objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 18. februar 2008 ob 05:35

Tožba: Če sem jaz lajdra, ki sem imela v življenju pet moških ...?
Iris Mulej toži šefico revije Nova Sonči Nered Čebašek in zahteva 10.000 evrov odškodnine
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Zgodba Iris Mulej proti tabloidu Nova bo kot kaže še zelo zanimiva. Kot smo že pred časom pisali na našem portalu, je manekenko in nekdanjo miss Slovenije strašno razburil članek z naslovom Vse noči na terenu, ki so ga v omenjeni reviji objavili 10. decembra lani. V njem so objavljeni tudi komentarji očividcev na zabavah, na katerih je bila po pisanju Nove Iris redna gostja. Mulejeva je poslala zahtevo za popravek, ki so ga sicer objavili, a po njenem mnenju nepopolno. Zaradi tega je popravek poslala še enkrat, a je odgovorna urednica Nove Sonči Nered Čebašek njegovo objavo zavrnila, saj naj vsebina članka ne bi posegala v osebnostne pravice, popravek pa je bil nesorazmerno daljši od objavljene vsebine.

Mulejeva se je zato odločila za tožbo, za hude duševne bolečine pa od odgovorne urednice Nove Sonči Nered Čebašek zahteva 10.000 evrov, za kar je  angažirala odvetniško družbo Čeferin. Mimogrede, Jure Zorčič, spremljevalec Iris Mulej, je menda dober prijatelj odvetnika Aleksandra Čeferina.

Mulejeva se menda v nočno življenje odpravi zelo redko ...
V tožbi, Novina urednica jo je prejela pred dnevi, je med drugim zapisano, da objavljeni članek globoko posega v osebnostne pravice tožeče stranke. Tako naj bi bil že naslov članka Vse noči na terenu neresničen, saj se Mulejeva v nočno življenje odpravi zelo redko, sploh pa ne vse noči. V podnaslovu tožena stranka kot avtor zapisa govori o nagnjenosti k razvratu, kar seveda ne drži, sploh pa o tem avtor ne more delati zaključkov le po dveh, treh obiskih javnih dogodkov v Ljubljani. Zapisano je še, da je osebno življenje Mulejeve njena ustavna pravica, naslovi v tekstu Trganje s ketne, Gas do jutra in Poriva za zmago pa neposredno posegajo v osebnostne pravice in dostojanstvo tožeče stranke, saj merijo na osebnostne lastnosti stranke, ki nimajo nobene zveze z resničnostjo. Čebaškovi tako očitajo še uporabo dvoumnih besednih iger, s čimer naj bi zavajala bralce zapisa in jim dajala neresnično sliko o tožeči stranki v javnosti. Nadalje je zapisano še, da "če članek temelji na izmišljenih komentarjih nekredibilnih očividcev in je to edini kriterij tožene stranke pri pojasnjevanju osebnosti in izgleda tožnice, potem je sporni zapis ne le neresničen, pač pa tudi žaljiv in pomeni poseg v osebnostne pravice tožeče stranke, še posebno v delu, v katerem je avtorica zapisa ugotovila, da še lajdrice nosijo lepša oblačila od Iris Mulej, čeprav le ta velja za eno izmed najbolj urejenih slovenskih fotomodelov."

Ni šlo za poseg v zasebnost!
O tem, kako se bo odzvala na tožbo, ki jo je doletela kot avtorico članka, smo preverili pri odgovorni urednici Nove Sonči Nered Čebašek. Zatrdila nam je, da bodo na tožbo zagotovo odgovorili. "V članku, ki naj bi bil predmet tožbe, nikakor šlo za poseg v zasebnost Iris Mulej. Popravek, ki ga njena odvetniška pisarna zahteva, pa je absolutno preobširno besedilo, katerega vsebina po mojem mnenju niti ni v skladu z zakonom," je prepričana Čebaškova.
Če sem jaz lajdra, ki sem imela v življenju pet moških ...?
Za komentar najnovejšega zapleta z Novo, ki se bo očitno nadaljeval na sodišču, smo prosili tudi Iris Mulej, ki pa nam je v sms sporočilu napisala, da ne misli sodelovati in komunicirati z ljudmi, ki pišejo, da je lajdra ...Ona, ki je imela v svojem življenju pet moških ..., med stresanjem jeze pa je med drugim še zapisala, kaj vse smo novinarji pripravljeni narediti za članek, da se bere.
Naj spomnimo, da se je v podobno vojno s tabloidom Nova spustila tudi nekdanja glasbena zvezdnica Pika Božič Kontrec, ki je od revije zahtevala takratnih pet milijonov tolarjev odškodnine, saj naj bi ji s pisanjem povzročili hude duševne bolečine. 7. decembra lani pa je sodišče v Ljubljani tožbeni zahtevek Božičeve v celoti zavrnilo, reviji Nova pa je morala poravnati tudi vse sodne stroške v višini 3033,42 evra.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Iris Mulej Sonči Nered Čebašek Jure Zorčič Aleksandra Čeferina Ni šlo za poseg v zasebnost! Pika Božič Kontrec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tožba: Če sem jaz lajdra, ki sem imela v življenju pet moških ...?