objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 21. februar 2008 ob 15:12

Neuradno: pri Zidarju doma naj bi policija našla milijon evrov keša!
Šefa SCT naj bi pod lupo vzeli tudi dacarji; poslanec LDS Anderlič nič več solastnik SCT?
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah naj bi kriminalisti med hišno preiskavo zasebne hiše predsednika uprave SCT Ivana Zidarja v Vevčah našli milijon evrov gotovine. Denar naj bi bil v bankovcih po petsto evrov in naj bi "kar padel iz omare", smo izvedeli iz posrednih policijskih virov. Kriminalisti naj bi skrbno popisali tudi kopico Zidarjevih umetniških slik in drugega premoženja, vse to pa naj bi postalo tarča davčne uprave, še trdijo naši viri. Na primer: davkarija naj bi od Zidarja zahtevala, da predloži dokaze in dokumente, kje in kdaj je nabavil to in ono sliko ali kiparsko skulpturo, potem pa ugotovljeno stanje primerjala z njegovimi preteklimi davčnimi napovedmi. Podobno kot počnejo finančna policija in dacarji v nekaterih evropskih državah, pri čemer je dokazno breme na strani davčnega zavezanca.
Zanimive so tudi govorice, zakaj je Ivan Zidar po končanih hišnih preiskavah pri njem doma in na sedežih družbe SCT zamenjal znanega odvetnika Stojana Zdolška? Čeprav slednji doslej ni bil Zidarjev odvetnik, ga je Ivan Zidar poklical, naj bo navzoč pri preiskavah. Menda zato, ker ima Zdolšek s podobnimi hišnimi preiskavami precejšnje izkušnje, kar je tudi sam priznal v ponedeljkovi oddaji Vroči stol na prvem programu TV Slovenija. Zdolšek pa naj bi preiskave hkrati izkoristil za to, da je videl, kaj pravzaprav iščejo kriminalisti pri hišnih preiskavah, kjer so tarče tako imenovani slovenski tajkuni; spomnimo, Zdolšek slovi kot hišni odvetnik Boška Šrota (Pivovarna Laško), Jožeta Mermala (BTC) in Bojana Petana (DZS). Po končanih preiskavah pa naj bi se, po varianti ena, Zidar previdno odrekel Zdolškovim uslugam zato, ker naj bi bil Zdolšek "preveč kompromitiran“ zaradi povezav s Pivovarno Laško in Boškom Šrotom, ki velja za prvo tarčo tajkunske vojne predsednika vlade Janeza Janše; po varianti dva pa naj bi Zdolšek Zidarju dejal, da ne more biti njegov odvetnik, ker ima preveč dela z drugimi stalnimi klienti. Potem je nastopil odvetnik Aleksander Čeferin, ki naj bi bil sicer available že minuli torek dopoldne, ko so se začele preiskave in aretacije gradbenega lobija.

Smrt nekdanjega finančnika
V nedeljo popoldne pa je na enem od smučišč v tujini tragično preminil Brane Gajič, nekdanji finančni direktor SCT in Zidarjev dolgoletni teniški partner. Po SCT se je Gajič zaposlil v družbi Unileasing, leta 1994 pa je postal član uprave Mercatorja, ki ga je takrat vodil predhodnik Kazimir Živko Pregl. Brane Gajič je nekaj let delal tudi za famozno münchensko družbo Unimercat, katere prvi mož je bil razvpiti Kazimir Mavko, ukvarjala pa se je s prodajo blaga na območje pokojne Jugoslavije. Znotraj Unimercata pa naj bi se obračal tudi del črnega fonda nekdanjih jugoslovanskih oziroma slovenskih tajnih služb.

Farčnik in Kacin ter Anderlič in SCT
Na dan prihajajo tudi tesne povezave med enim od udeležencev-lobistov nečedne gradbene afere Borutom Farčnikom in evropskim poslancem ter nekdanjim predsednikom LDS Jelkom Kacinom. Farčnik in Kacin naj bi poslovno sodelovala pri podjetju SI Sport, katerega direktor je Farčnik. Slednji je bil soprireditelj ljubljanskega Festivala kolesarstva, sodeloval pa je tudi pri slovenskih etapah Gira in številnih drugih velikih športnih prireditvah v Sloveniji, denimo poslovilne tekme košarkarskega asa Jureta Zdovca v ljubljanski hali Tivoli. Farčnika se pionirji slovenskega gorskega kolesarstva spomnijo tudi kot prireditelja krosa na Pokljuki, s Kacinom pa naj bi dobro zaslužila tudi pri trženju slovitega plavalnega maratonca Martina Strela. Poslanec LDS in predsednik parlamentarnega odbora za obrambo Tone Anderlič pa je za naš portal zanikal govorice, da naj bi bil on drugi največji lastnik SCT. Anderlič trdi, da so ga kot malega delničarja lani avgusta izločili iz lastništva SCT, zdaj pa pričakuje plačilo svojih delnic, menda okoli pet tisoč evrov. Medtem pa nekateri insajderji trdijo, da naj bi Anderlič svoj solastniški delež pravočasno prepisal na neko tretjo osebo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivana Zidarja Stojana Zdolška Boška Šrota Jožeta Mermala Bojana Petana Janeza Janše aleksander čeferin Smrt nekdanjega finančnika Brane Gajič Kazimir Živko Pregl Kazimir Mavko Farčnik in Kacin ter Anderlič in SCT Borutom Farčnikom Jelkom Kacinom Jureta Zdovca Martina Strela Tone Anderlič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

Sreda, 16. oktober 2019 ob 23:46


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
winken

Sreda, 21. december 2016 ob 08:19


Samo živi ali tudi uživa?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno: pri Zidarju doma naj bi policija našla milijon evrov keša!