objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 21. februar 2008 ob 15:12

Neuradno: pri Zidarju doma naj bi policija našla milijon evrov keša!
Šefa SCT naj bi pod lupo vzeli tudi dacarji; poslanec LDS Anderlič nič več solastnik SCT?
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah naj bi kriminalisti med hišno preiskavo zasebne hiše predsednika uprave SCT Ivana Zidarja v Vevčah našli milijon evrov gotovine. Denar naj bi bil v bankovcih po petsto evrov in naj bi "kar padel iz omare", smo izvedeli iz posrednih policijskih virov. Kriminalisti naj bi skrbno popisali tudi kopico Zidarjevih umetniških slik in drugega premoženja, vse to pa naj bi postalo tarča davčne uprave, še trdijo naši viri. Na primer: davkarija naj bi od Zidarja zahtevala, da predloži dokaze in dokumente, kje in kdaj je nabavil to in ono sliko ali kiparsko skulpturo, potem pa ugotovljeno stanje primerjala z njegovimi preteklimi davčnimi napovedmi. Podobno kot počnejo finančna policija in dacarji v nekaterih evropskih državah, pri čemer je dokazno breme na strani davčnega zavezanca.
Zanimive so tudi govorice, zakaj je Ivan Zidar po končanih hišnih preiskavah pri njem doma in na sedežih družbe SCT zamenjal znanega odvetnika Stojana Zdolška? Čeprav slednji doslej ni bil Zidarjev odvetnik, ga je Ivan Zidar poklical, naj bo navzoč pri preiskavah. Menda zato, ker ima Zdolšek s podobnimi hišnimi preiskavami precejšnje izkušnje, kar je tudi sam priznal v ponedeljkovi oddaji Vroči stol na prvem programu TV Slovenija. Zdolšek pa naj bi preiskave hkrati izkoristil za to, da je videl, kaj pravzaprav iščejo kriminalisti pri hišnih preiskavah, kjer so tarče tako imenovani slovenski tajkuni; spomnimo, Zdolšek slovi kot hišni odvetnik Boška Šrota (Pivovarna Laško), Jožeta Mermala (BTC) in Bojana Petana (DZS). Po končanih preiskavah pa naj bi se, po varianti ena, Zidar previdno odrekel Zdolškovim uslugam zato, ker naj bi bil Zdolšek "preveč kompromitiran“ zaradi povezav s Pivovarno Laško in Boškom Šrotom, ki velja za prvo tarčo tajkunske vojne predsednika vlade Janeza Janše; po varianti dva pa naj bi Zdolšek Zidarju dejal, da ne more biti njegov odvetnik, ker ima preveč dela z drugimi stalnimi klienti. Potem je nastopil odvetnik Aleksander Čeferin, ki naj bi bil sicer available že minuli torek dopoldne, ko so se začele preiskave in aretacije gradbenega lobija.

Smrt nekdanjega finančnika
V nedeljo popoldne pa je na enem od smučišč v tujini tragično preminil Brane Gajič, nekdanji finančni direktor SCT in Zidarjev dolgoletni teniški partner. Po SCT se je Gajič zaposlil v družbi Unileasing, leta 1994 pa je postal član uprave Mercatorja, ki ga je takrat vodil predhodnik Kazimir Živko Pregl. Brane Gajič je nekaj let delal tudi za famozno münchensko družbo Unimercat, katere prvi mož je bil razvpiti Kazimir Mavko, ukvarjala pa se je s prodajo blaga na območje pokojne Jugoslavije. Znotraj Unimercata pa naj bi se obračal tudi del črnega fonda nekdanjih jugoslovanskih oziroma slovenskih tajnih služb.

Farčnik in Kacin ter Anderlič in SCT
Na dan prihajajo tudi tesne povezave med enim od udeležencev-lobistov nečedne gradbene afere Borutom Farčnikom in evropskim poslancem ter nekdanjim predsednikom LDS Jelkom Kacinom. Farčnik in Kacin naj bi poslovno sodelovala pri podjetju SI Sport, katerega direktor je Farčnik. Slednji je bil soprireditelj ljubljanskega Festivala kolesarstva, sodeloval pa je tudi pri slovenskih etapah Gira in številnih drugih velikih športnih prireditvah v Sloveniji, denimo poslovilne tekme košarkarskega asa Jureta Zdovca v ljubljanski hali Tivoli. Farčnika se pionirji slovenskega gorskega kolesarstva spomnijo tudi kot prireditelja krosa na Pokljuki, s Kacinom pa naj bi dobro zaslužila tudi pri trženju slovitega plavalnega maratonca Martina Strela. Poslanec LDS in predsednik parlamentarnega odbora za obrambo Tone Anderlič pa je za naš portal zanikal govorice, da naj bi bil on drugi največji lastnik SCT. Anderlič trdi, da so ga kot malega delničarja lani avgusta izločili iz lastništva SCT, zdaj pa pričakuje plačilo svojih delnic, menda okoli pet tisoč evrov. Medtem pa nekateri insajderji trdijo, da naj bi Anderlič svoj solastniški delež pravočasno prepisal na neko tretjo osebo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivana Zidarja Stojana Zdolška Boška Šrota Jožeta Mermala Bojana Petana Janeza Janše aleksander čeferin Smrt nekdanjega finančnika Brane Gajič Kazimir Živko Pregl Kazimir Mavko Farčnik in Kacin ter Anderlič in SCT Borutom Farčnikom Jelkom Kacinom Jureta Zdovca Martina Strela Tone Anderlič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno: pri Zidarju doma naj bi policija našla milijon evrov keša!