objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 27. februar 2008 ob 17:29

Pahor pred Janšo, Türka zelo hvalijo
Skoraj dve tretjini Slovencev za priznanje neodvisnosti Kosova
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Volitve v državni zbor

Po zadnji, februarski raziskavi oddelka za raziskave in razvoj SPEM Komunikacijske skupine, bi največ glasov v primeru volitev političnih strank za državni zbor tudi to nedeljo dobili opozicijski Pahorjevi Socialni demokrati, volilo bi jih 18 odstotkov anketiranih. Sledi Janševa vladajoča Slovenska demokratska stranka, ki bi jo volilo 14 odstotkov vprašanih, na tretjem mestu je še vedno Golobičev Zares s 4,9 odstotkov, takoj za njimi pa Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka s 4,8 odstotkov. Sledijo DeSUS Karla Erjavca in Šrotova SLS (po 3,7 odstotka), LDS Katarine Kresal (2,8 odstotka) in Bajukova NSi (1,2 odstotka). Na volitve ne bi šlo 14,1 odstotka vprašanih, neopredeljenih je 30,2 odstotka, medtem ko odgovora ni želelo povedati 1,8 odstotka vprašanih.
Danila Türka hvalijo

Tri četrtine vprašanih dosedanje delo predsednika države dr. Danilo Türka ocenuje kot dobro oziroma zelo dobro, slabih 60 odstotkov sodelujočih v raziskavi pa meni, da gre pri nedavnih kriminalističnih preiskavah v gradbenih podjetjih za napovedan boj vlade proti tajkunom.Približno enak je tudi delež tistih, ki menijo, da mora Slovenija priznati neodvisno Kosovo. 70 odstotkov anketiranih pa je hkrati prepričanih, da bo priznanje neodvisnega Kosova poslabšalo odnose med Slovenijo in Srbijo.
Javnomnenjsko raziskavo o aktualni problematiki v Sloveniji na vzorcu 1.000 naključno izbranih polnoletnih prebivalcev Slovenije je med 18. in 21. februarjem 2008 opravila SPEM Komunikacijska skupina.
Podatki o raziskavi
Naročnik: SPEM Komunikacijska skupina d.o.o.
Ciljna javnost: polnoletni prebivalci (18+ let) Slovenije
Vzorec: kombinacija kvotnega po regiji in naključnega sistematičnega (po telefonskem imeniku – TIS), podatki so obteženi po spolu, starosti in dokončani izobrazbi, glede na statistične podatke o populaciji iz Statističnega letopisa Slovenije 2007
Velikost vzorca: 1.000 anketiranih
Standardna napaka vzorca za N=1.000 pri 95 odstotni stopnji zanesljivosti je +/- 3,1 odstotne točke
Metoda zbiranja podatkov: telefonsko anketiranje
Datum zbiranja podatkov: 18.02.-21.02.2008
Stopnja odzivnosti: 28,9%

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Volitve v državni zbor

Pahorjevi Janševa Golobičev Jelinčičeva Karla Erjavca Šrotova Katarine Kresal Bajukova Danila Türka hvalijo

Danilo Türka Podatki o raziskavi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor pred Janšo, Türka zelo hvalijo