objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 26. februar 2008 ob 06:30

Noseča Netrebko bo pela za Arabce
Noseča ruska operna diva Anna Netrebko in zaročenec Erwin Schrott na odru v Abu Dhabiju
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Ruska operna diva Anna Netrebko bo prvič, odkar je noseča, na oder stopila skupaj z zaročencem Erwinom Schrottom. Netrebkova in Schrott bosta namreč 29. marca z mezzosopranistko Elino Garanco pela na 5. festivalu glasbe in umetnosti v Abu Dabiju. Novico o nastopu je včeraj v Münchnu sporočila njena agencija Van Almsick. Trojico opernih solistov bo na koncertu spremljal Orkester Boljšoj teatra iz Moskve pod dirigentskim vodstvom Aleksandra Vedernikova. Netrebkova je z urugvajskim basbaritonistom Schrottom nastopila sicer že večkrat, med drugim v Mozartovi operi Don Giovanni.
Netrebkova zaradi rojstva svojega prvega otroka ne bo nastopala od konca junija do januarja prihodnje leto. Zadnji nastop pred porodom z opernima kolegoma Placidom Domingom in Rolandom Villazonom ima v načrtu za 27. junij na Dunaju. Udeležbo na Salzburškem poletnem festivalu pa je priljubljena pevka že odpovedala. Anna Netrebko velja za eno najbolj priljubljenih sopranistk mlajše generacije. Zmagoslavno je nastopila v Salzburgu leta 2002 kot Donna Anna v Mozartovi operi Don Giovanni. Nastopila je že v številnih velikih opernih hišah, kot so newyorška Metropolitan Opera, Covent Garden v Londonu, Dunajska državna opera, Bavarska državna opera, Nemška državna opera v Berlinu in druge. Večkrat je pela v Kirovski operi Mariinskega teatra v Sankt Peterburgu in sodelovala z dolgoletnim mentorjem, dirigentom Valerijem Gergievim.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Anna Netrebko Erwinom Schrottom Elino Garanco Aleksandra Vedernikova Placidom Domingom Rolandom Villazonom Valerijem Gergievim

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Noseča Netrebko bo pela za Arabce