objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 1. marec 2008 ob 06:05

Rajko Gerič bo novega voditelja Odmevov določil prihodnji teden
Kandidati: Edo Žitnik, Janja Koren, Ksenija Horvat, Lidija Pak, Vladimir Vodušek, Tomaž Bratož
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Odgovorni urednik informativnega programa TV Slovenija Rajko Gerič bo novega voditelja Odmevov, namesto odhajajočega Boštjana Lajovica, najverjetneje določil prihodnji teden. Za naš portal je povedal, da ima tri kandidate, končno odločitev pa naj bi sprejel v začetku marca. Kdo so ti trije kandidati oziroma kandidatke, nam Gerič ni hotel povedati, dal pa nam je vedeti, da med novinarji za voditeljski stolček Odmevov vlada izjemno zanimanje. Na vratih Geričeve pisarne naj bi si kar podajali kljuke.
Naši viri trdijo, da so med kandidati Edo Žitnik, urednik zunanjepolitične redakcije TVS, ki se je menda naveličal urednikovanja in bi se rad vrnil v novinarske, očitno pa še raje v voditeljske vode, nekdanja voditeljica Odmevov Janja Koren, voditeljica zunanjepolitične oddaje Globus Ksenija Horvat in novinarka informativnega programa Lidija Pak, ki, mimogrede, intimno prijateljuje z namestnikom odgovornega urednika časnika Dnevnik Antišo Korljanom. Vodenje Odmevov zanima celo razvpitega Vladimirja Voduška, novinarja in voditelja oddaje Vroči stol, kar nam je potrdil tudi Gerič. Ni pa znano, ali je Vodušek tudi med tistimi tremi izbranimi kandidati ali pa sodi med one, ki si pri Geriču podajajo kljuke. Kot novi voditelj Odmevov se omenja tudi novinar Tomaž Bratož, ki je pred časom na Kolodvorsko 2-4 prestopil iz Pop TV, šefi pa naj bi ga kar precej forsirali.
Vudu ni smel v Zagorje ob Savi
Sicer pa naši viri trdijo, da je bil Vladimir Vodušek (kličejo ga tudi Vudu) v torek dopoldne precej slabe volje, ker mu šefi niso dodelili snemanje prispevka o pogrebu pokojnega Janeza Drnovška v Zagorju ob Savi. Namesto Voduška, ki si je to strašno želel, je delala Tanja Gobec, menda zato, ker je njen vizualni izgled za javljanje v živo iz takšnih komornih dogodkov primernejši; ko ljudje na ekranu vidijo Vladimirja Voduška, pač avtomatično pomislijo, da gre spet za nek škandal. Vodušek pa zdaj benti, da ne bo več toliko delal, sploh pa naj ne bi več hodil na teren ob vikendih namesto drugih. Precej kritik Vodušek doživlja tudi zaradi svojega zadnjega Vročega stola (predprejšnji ponedeljek), na temo aretacije gradbenega lobija. Hudo je namreč zgrešil sestavo gostov in skrajno ponesrečeno koncipiral osrednje vprašanje za gledalce (Kdo bo zmagal, Janša ali Zidar?), katerega izid na koncu pa gledalcem niti ni pokazal, kaj šele komentiral. Že nekaj časa se tudi širijo govorice, da naj bi Vroči stol počasi ukinili (zanimivo, da gledanost oddaje precej variira, do 220 do 340.000 gledalcev), kar pa je malo verjetno. Terenski novinar oddaje Vroči stol Bojan Veselič pa je za naš portal demantiral govorice, da naj bi on postal naslednji voditelj Vročega stola namesto Vladimirja Voduška. Veselič pravi, da ne, saj gre za oddajo, katere simbol je Vodušek, zato vodenje Vročega stola, če bi Vodušek odšel na Odmeve ali kam drugam, ne bi mogel prevzeti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rajko Gerič Boštjana Lajovica Edo Žitnik Janja Koren Ksenija Horvat Lidija Pak Antišo Korljanom Vladimirja Voduška Tomaž Bratož Vudu ni smel v Zagorje ob Savi Janeza Drnovška tanja gobec Janša Zidar Bojan Veselič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rajko Gerič bo novega voditelja Odmevov določil prihodnji teden