objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 1. marec 2008 ob 20:46

Pričakovano: prvi Lipek je Sašo Peče!
Končana ustanovna konvencija nove politične stranke Lipa, ki menda ne bo samo d.o.o.
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Z današnjo ustanovno konvencijo v čudoviti Jakopičevi dvorani Zavoda za zdravstveno zavarovanje v Ljubljani na Miklošičevi je nastala nova politična stranka Lipa. Spomnimo: Lipa je zrasla kot posledica razvpitega januarskega razkola v Jelinčičevi nacionalni stranki, ko so iz Slovenske nacionalne stranke in poslanske skupine odšli Sašo Peče, Barbara Žgajner Tavš in Boštjan Zagorac, medtem ko si je poslanec in trboveljski župan Bogdan Barovič zadnji hip premislil in ostal v varnem zavetju Jelinčičeve SNS.
Sašo Peče je po pričakovanju postal prvi predsednik Lipe, zanj je glasovalo 144 ustanovnih delegatov, proti ni bil nihče. Peče je že pred konvencijo napovedal, da bo Lipa gradila na širini, za razliko od ostalih političnih strank ne bo d.o.o., njen skupni imenovalec pa bo Slovenija. Peče je tudi že zavrnil možnost povezovanja s koalicijsko vlado Janeza Janše. Po naših informacijah naj bi Barbara Žgajner Tavš dobila mesto namestnice predsednika stranke, medtem ko naj bi stolček generalnega sekretarja Lipe najverjetneje zasedel mariborski podžupan Rok Peče, starejši brat Saše Pečeta. Rok Peče je za naš portal sicer včeraj povedal, da bi on raje ostal samo lider Lipekov (kot nekateri že pravijo članom nove Pečetove politične stranke) v Mariboru. Namestnike predsednika in generalnega sekretarja bo čez nekaj dni izbralo predsedstvo stranke, na predlog novega prvaka Pečeta.
Ustanovni člani stranke Lipa so sprejeli tudi program in statut stranke. V programu Lipe so zapisali, da gre za stranko, "ki verjame v človeka". V stranki se bodo zavzemali za ohranitev in vzpostavitev načel pravne in socialne države, socialno pravičnost in solidarnost, so še zapisali. Program predvideva tudi zavzemanje za "ohranitev zgodovinske resnice, na kateri temelji današnja samostojna Slovenija".
Daljšo reportažo z ustanovne konvencije bomo objavili kasneje.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jelinčičevi Sašo Peče Barbara Žgajner Tavš Boštjan Zagorac Bogdan Barovič Jelinčičeve Janeza Janše Barbara Žgajner Tavš Rok Peče

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

Sreda, 16. oktober 2019 ob 23:46


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
winken

Sreda, 21. december 2016 ob 08:19


Samo živi ali tudi uživa?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pričakovano: prvi Lipek je Sašo Peče!