objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 3. marec 2008 ob 14:43

Mama Stanislava Peče: Veste, moj Sašo še ni pokvarjen politik!
Ustanovna konvencija Lipe tudi zelo družinsko obarvana, kopica žena in staršev politikov
2008 Pozareport

Odpri galerijo

S sobotno ustanovno konvencijo v čudoviti Jakopičevi dvorani Zavoda za zdravstveno zavarovanje v Ljubljani na Miklošičevi je nastala nova politična stranka Lipa. Spomnimo: Lipa je zrasla kot posledica razvpitega januarskega razkola v Jelinčičevi nacionalni stranki, ko so iz Slovenske nacionalne stranke in poslanske skupine odšli Sašo Peče, Barbara Žgajner Tavš in Boštjan Zagorac, medtem ko si je poslanec in trboveljski župan Bogdan Barovič zadnji hip premislil in ostal v varnem zavetju Jelinčičeve SNS.

Lipa, to sem jaz!
Sašo Peče je po pričakovanju postal prvi predsednik Lipe, zanj je glasovalo 144 ustanovnih delegatov, proti ni bil nihče. Peče, ki je bil tudi edini evidentirani kandidat, je že pred konvencijo napovedal, da bo Lipa gradila na širini, za razliko od ostalih političnih strank ne bo d.o.o., njen skupni imenovalec pa bo Slovenija. Peče je tudi že zavrnil možnost povezovanja s koalicijsko vlado Janeza Janše. Po naših informacijah naj bi Barbara Žgajner Tavš, ki je tudi vodila ustanovno konvencijo, dobila mesto namestnice predsednika stranke, medtem ko naj bi stolček generalnega sekretarja Lipe najverjetneje zasedel mariborski podžupan Rok Peče, starejši brat Saše Pečeta. Rok Peče je za naš portal sicer v petek povedal, da bi on raje ostal samo lider Lipekov (kot nekateri že pravijo članom nove Pečetove politične stranke) v Mariboru. Namestnike predsednika in generalnega sekretarja bo čez nekaj dni, potem ko bo stranka tudi uradno registrirana na ministrstvu za notranje zadeve, izbralo predsedstvo stranke, na predlog novega prvaka Pečeta. Izvolili pa so nadzorni odbor Lipe, ki ga sestavljajo Lidija Pesek, Bojana Beovec in Uroš Orož.
Ustanovni člani stranke Lipa so sprejeli tudi program in statut stranke. V programu Lipe so zapisali, da gre za stranko, "ki verjame v človeka". V stranki se bodo zavzemali za ohranitev in vzpostavitev načel pravne in socialne države, socialno pravičnost in solidarnost, so še zapisali. Program predvideva tudi zavzemanje za "ohranitev zgodovinske resnice, na kateri temelji današnja samostojna Slovenija". Vsa glasovanja so potekala dobesedno ekspresno in brez ene same samcate razprave.

Sašo Peče je imel na konvenciji dva govora, uvodni in nastopni, potem ko je bil izvoljen za predsednika. Med drugim je poudaril , da bo Lipa "pogumna, močna in načelna stranka" in čez nekaj časa bo vsak lahko rekel "Lipa, to sem jaz". Oba njegova govora objavljamo v celoti. Na novinarsko vprašanje, ali bo Lipi jeseni uspelo priti v parlament, pa je Peče odgovoril, da je resnično vprašanje, ali so Slovenija in njeni državljani dovolj zreli, da od politikov zahtevajo več. Če je ta trenutek nastopil, "potem ni bojazni, da Lipa ne bi postala izjemno močna politična parlamentarna stranka". Sašo Peče tudi ni želel konkretno, z imeni in priimki povedati, kateri znani politiki naj bi mu čestitali k izvolitvi; trdi pa, da so čestitke bile. Z vzpostavitvijo mreže lokalnih odborov na terenu Peče ne vidi večjih težav glede na dejstvo, da jim je v mesecu dni uspelo dobiti več kot zadostno število ustanovnih izjav, da so lahko ustanovili stranko. Večina ustanovnih članov je na konvencijo priromala iz Štajerske in Prekmurja, od koder sta Rok Peče in Boštjan Zagorac pripeljala vsak po en avtobus, iz Trbovelj se je pripeljal kombi, nekaj pa jih je bilo tudi iz drugih krajev Slovenije.
#v1#
#v2#
Velika družina Lipekov
Konvencija je bila tudi precej družinsko obarvana. Vodilne Lipeke, Saša in Roka Pečeta in ter Zagorca, so spremljale soproge, Simona, Ljudmila in Jasmina (zakonca Zagorac sta pripeljala tudi otroka), ki so sedele v prvi vrsti, sodelovale pri organizaciji, bodrile svoje politike in prispevale k lepši podobi konvencije. Edino Barbara Žgajner Tavš je prišla brez moža, so pa prišli njeni starši. Tako kot ponosni starši novega prvaka Lipe Saša Pečeta, Stanislava in Boris Peče. Medtem ko je gospod Boris fotografiral, je gospa Stanislava avtorju tega članka pripovedovala, da „njen Sašo še ni pokvarjen politik in tudi nikoli ne bo“.
Na začetku konvencije je slovensko himno zapela Alenka Gotar. Zastonj, ker sta s Sašem Pečetom prijatelja, kot pravi, čeprav naj bi bila po navedbah Pop TV članica Golobičeve stranke Zares; za naš portal je namreč izjavila, da je politično neopredeljena; glej rubriko Direktno. Alenko Gotar je spremljala njena novopečena menedžerka Maja Anželj. Po koncu himne je Gotarjeva dobila v dar šopek rož, nato pa sta z Majo jadrno odšli na nov nastop Gotarjeve v Muljavo pri Stični. Moderatorka uvodnega dela konvencije pa je bila novinarka Radia Trbovlje Renata Žnidar. Povejmo še, da je bilo okusnih prigrizkov med odmori konvencije čisto dovolj, kava in pijača je bila zastonj (vključno z bifejem), tudi močnih lasnih gelov v frizurah moških delegatov, v legendarnem slogu liderja Pečeta, ni manjkalo. Morda so manjkali le znani slovenski medijski obrazi, ki se sicer nalimajo povsod …
#v3#
Kaj meni konkurenca, Jelinčič, Kresalova in Kumer?
Za komentar ustanovne konvencije, izvolitev Saše Pečeta za predsednika in mnenje, ali se bo Lipi na jesenskih volitvah uspelo prebiti v državni zbor, smo vprašali tudi nekatere slovenske politike. Predsednik SNS in poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti pravi, da ni šanse, da pridejo v državni zbor. "Izdajalci nikoli niso nagrajeni, kljub temu, da jim bo Bojan Šrot (predsednik SLS in celjski župan; op.a.) poskušal pomagati na vse načine, ampak lastna stranka mu tega ne bo dovolila," trdi Jelinčič, ki Lipi na volitvah predvideva med 0,3 in 0,37 odstotka volilnih glasov. Jelinčič tudi pravi, da poslancev Lipe v državnem zboru nihče ne mara. Predsednica LDS Katarina Kresal ocenjuje, da je za prognoze, ali se bo Lipi uspelo prebiti v državni zbor, še prezgodaj. Poslanec Pahorjevih Socialnih demokratov Dušan Kumer pa meni, da bo "težka", vse pa je odvisno od tega, koliko glasov bo Pečetu uspelo spodnesti Jelinčiču. Tudi če bo Lipa poudarjala socialna vprašanja, tega volivci pri Lipi ne bodo nagradili, bazen njihovih glasov je definitivno pri Jelinčiču, poudarja Kumer.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jelinčičevi Sašo Peče Barbara Žgajner Tavš Boštjan Zagorac bogdan barovič Lipa, to sem jaz! Janeza Janše Barbara Žgajner Tavš Rok Peče Lidija Pesek Bojana Beovec Uroš Orož Velika družina Lipekov simona ljudmila Jasmin Stanislava Boris Peče alenka gotar Golobičeve Maja Anželj Renata Žnidar bojan šrot Katarina Kresal Pahorjevih Dušan Kumer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

Sreda, 16. oktober 2019 ob 23:46


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
winken

Sreda, 21. december 2016 ob 08:19


Samo živi ali tudi uživa?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mama Stanislava Peče: Veste, moj Sašo še ni pokvarjen politik!