objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 5. marec 2008 ob 06:18

Zamenjana načelnica Nuša Dolgan na sodišču sesula župana Jankovića
Nataša Turšič zanika govorice o skorajšnjem odhodu, ki naj bi ga trasirali županovi ljudje
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nuša Dolgan, nekdanja načelnica ljubljanskega oddelka za zemljišča, ki jo je župan Zoran Janković lani januarja odstavil z mesta načelnice in ji pozneje odpovedal tudi delovno razmerje, je zmago nad Jankovićem in njegovim direktorjem mestne uprave Vasjo Butino slavila na sodišču. 3. januarja letos je namreč Delovno in socialno sodišče pravnomočno odločilo, da morata Janković in Butina Dolganovo znova zaposliti na mestni občini. Z Mola so nam sporočili, da bodo z "Nušo Dolgan ponovno vzpostavili delovno razmerje“. Kje bodo zaposlili Nušo Dolgan, se še ne ve, na Molu pa pravijo, da jim Zakon o javnih uslužbencih dopušča, da bo "gospa Nuša skladno z delovnimi potrebami premeščena na uradniško delovno mesto, na katerem se delo opravlja v nazivu podsekretar, in za katerega izpolnjuje predpisane pogoje". Po naših informacijah iz Jankovićevega kabineta pogovori o ponovni zaposlitvi Dolganove že potekajo. Z mestne občine so nam tudi sporočili, da sodišče "vsebine odpovedi pogodbe o zaposlitvi ni preizkušalo, saj je delodajalec Mol že pred tem kazensko ovadil Nušo Dolgan, temveč je le ugotovilo, da so bili zakonski roki za izredno odpoved zamujeni, in odločilo, da je potrebno javno uslužbenko pozvati nazaj na delo. Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi je temeljila na vloženi kazenski ovadbi javne uslužbenke Nuše Dolgan, ki je v maju 2006 z svojo odločitvijo vrnila mestno zemljišče denacionalizacijskemu upravičencu v naravi, zemljišče pa je bilo v sklopu kompleksa namenjenega izgradnji športnega objekta Stožice. Pravilna odločitev bi bila, da nepremičnine ni možno vrniti v naravi, tako pa je morala Mol zemljišče kupiti, s čimer je bila povzročena tako finančna škoda kakor tudi zamuda pri izvedbi projekta. Takratna županja (Danica Simšič; op.p.) bi lahko edina pravočasno odpovedala pogodbo o zaposlitvi, saj je novi župan prevzel posle šele po preteku 6 mesecev. To je bilo izhodišče delodajalca Mol, da roki niso potekli, saj je objektivno novi župan lahko ukrepal z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi in zaščitil interese Mol pred nadaljnjimi oškodovanji, šele po prevzemu mandata novembra 2007. Komisija za delovna razmerja pri Vladi RS je tem argumentom pritrdila in pritožbo zavrnila, sodišče pa ne in je formalno ugotovilo, da je novi župan pravni naslednik delodajalca in da so roki za odpoved pogodbe o zaposlitvi in s tem delovnega razmerja, zamujeni".
Povejmo še, da je tudi Nuša Dolgan vložila kazensko ovadbo, in sicer zoper Jankovićevega posebnega svetovalca Sama Lozeja, ker naj bi nepooblaščeno prišel v njeno pisarno in od nje zahteval dokumentacijo o "prikazu parcel v lasti Mestne občine Ljubljana na preglednih digitalnih katastrskih načrtih". Tudi epilog te kazenske ovadbe še ni znan.
Nataša Turšič zanika odhod
Nuša Dolgan se torej vrača v mestno upravo, kjer pa se zadnje tedne govori o skorajšnjem odhodu njene naslednice Nataše Turšič. Gre za nekdanjo članico LDS, ki jo je iz Cerknega, kjer je bila direktorica občinske uprave, v Ljubljano potegnil bivši generalni sekretar LDS Peter Jamnikar. Turšičeva se je kmalu pridružila znameniti odpadniški strankarski frakciji, pod vodstvom zdajšnjega podžupana Janija Moederndorferja, ki je pozneje povečini pristala na Listi Zorana Jankovića, precej pa se jih je včlanilo tudi v novo Golobičevo stranko Zares. Govorice o zamenjavi Turšičeve po naših informacijah prihajajo od nekaterih posameznikov, ki so blizu župana (ti naj bi tudi trasirali njen odhod), čeprav nam je Zoran Janković preko tiskovne predstavnice Tjaše Ficko govorice o zamenjavi Turšičeve uradno zanikal. Tudi Nataša Turšič nam je povedala, da ne odhaja, dopušča pa možnost, da si nekdo želi njeno zamenjavo. Govorice o zamenjavi naj bi bile povezane tudi z nekaterimi uslužbenci njenega oddelka, ki naj bi zaradi "pritiskov na posamezne odločitve" delali uradne zaznamke. Naši viri trdijo, da gre za uradnico Marjano Krajnc Vončina, pravnico in višjo svetovalko, ki naj bi zaznamke delala po sporu z neko stranko, Ljubljančanom, ki se je zaradi tega osebno pritožil Jankoviću. Turšičeva nam je tudi demantirala govorice, da naj bi se potegovala za mesto namestnice stare-nove direktorice Holdinga javnih podjetij Zdenke Grozde (tudi Grozdetova menda ne ve nič o prihodu Turšičeve), in da jo zanima neko delovno mesto v državnem zboru, povezano z investicijami.
Comeback Helene Regina in Zokijev kazenski oddelek?
Po naših informacijah naj bi se na nepremičninski oddelek vrnila tudi Helena Regina, nekdanja razvpita desna roka bivše županje Danice Simšič (veljala je za kraljico mestnih nepremičnin), ki menda delovno životari na Oddelku za varstvo okolja, pod vodstvom načelnice Alenke Loose. Zaradi morebitne Reginine vrnitve nekateri že zganjajo paniko. Naši viri pa trdijo, da naj bi Janković imel Heleno Regino za precej sposobno, še najraje pa bi ustanovil nek poseben, cinično imenovan kazenski oddelek, kjer bi delale vse tako ali drugače odstranjene uradnice ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nuša Dolgan zoran janković Vasjo Butino Danica Simšič Sama Lozeja Nataša Turšič zanika odhod Nataše Turšič Peter Jamnikar Janija Moederndorferja Golobičevo Tjaše Ficko Marjano Krajnc Vončina Zdenke Grozde Helena Regina Alenke Loose

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zamenjana načelnica Nuša Dolgan na sodišču sesula župana Jankovića