objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 6. marec 2008 ob 06:04

Posebni svetovalec Čirič med Šrotom, bratoma Podobnik in Pahorjem
Bo arhitekt uspeha SLS na volitvah pred 11 leti delal za Socialne demokrate?
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Lobist in svetovalec predsednika uprave Zavarovalnice Maribor Miloš Čirič je bil na nedavnem treningu moštva aktivistov Socialnih demokratov za potrebe prihajajoče predvolilne kampanje v velenjskem hotelu Paka eden od glavnih predavateljev. Njegova tema, ki je menda navdušila bodoče Pahorjeve regijske piarovce, je bila psihologija komunikacij, Čiričevo izvajanje pa je bilo menda odlično sprejeto.
Miloš Čirič sicer velja za glavnega arhitekta izjemnega volilnega uspeha Slovenske ljudske stranke na volitvah v državni zbor leta 1996, ko je SLS dobila skoraj 20 odstotkov volilnih glasov, pristala v Drnovškovi vladi, tedanji lider SLS Marjan Podobnik pa je postal podpredsednik vlade. Kljub temu naši viri trdijo, da Čirič, ki je še vedno zelo blizu bratoma Podobnik, ni našel pravega stika z novim predsednikom SLS in celjskim županom Bojanom Šrotom (tudi zato, ker naj bi Šrot po nekaterih informacijah v stranki na veliko soliral - tipičen primer naj bi bila njegova zadnja tiskovna konferenca, kjer sta bila Šrot in vodja poslanske skupine SLS Jakob Presečnik diametralno nasprotnega menja o tem, kakšni so odnosi v vladni koaliciji); bo pa Čirič zagotovo sodeloval pri volilni kampanji pred jesenskimi parlamentarnimi volitvami, čeprav naročnik (beri: politična stranka) še ni znan. Po nekaterih informacijah naj bi se Čirič, ki menda velja tudi za odličnega poznavalca irskega volilnega stratega P.J. Mare (ta naj bi že svetoval predvolilnemu štabu Janševe SDS; po nekaterih informacijah se je pred časom v znani ljubljanski restavraciji Pri Noni z njegovimi sodelavci srečal minister Milan Zver; P.J. Mara je delal tudi za hrvaškega premiera Iva Sanadarja in ameriške republikance) odločal med SLS in Socialnimi demokrati.
Za osvežitev spomina: Pahor in Čirič se dobro poznata še iz osemdesetih let, ko sta skupaj delala za Milana Kučana v pokojnem partijskem cekaju, katerega član je bil tudi bivši šef Maga in predsednik uprave Dela Danilo Slivnik.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miloš Čirič Pahorjeve Drnovškovi marjan podobnik Bojanom Šrotom akob Presečnik P.J. Mare Janševe milan zver Iva Sanadarja Milana Kučana danilo slivnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Posebni svetovalec Čirič med Šrotom, bratoma Podobnik in Pahorjem