objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 13. marec 2008 ob 15:47

Ujčič: ASK naj se opraviči zaradi lažnivih izjav v Slakovih Trenjih!
Prvi človek mariborske televizije RTS Janez Ujčič zanika financiranje Slovenskega tednika
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Solastnik in direktor mariborske televizije RTS Janez Ujčič od nekdanje državne sekretarke in zdajšnje predsednice nadzornega sveta Dela Andrijane Starina Kosem zahteva opravičilo za nekatere njene izjave v zadnji oddaji Trenja, minuli četrtek na Pop TV. ASK je med drugim izjavila, da naj bi posamezna podjetja v državni lasti, ki so pod vplivom Janševe vlade, brezplačni časopis Slovenski tednik financirala preko Ujčičeve RTS, ki oglašuje v omenjenem časopisu. Ujčič pravi, da je to čista laž, demanti pa je objavil takoj naslednji dan, v petek, v oddaji Kronika na RTS. Izjave ASK v Trenjih je zanikal tudi direktor in urednik Slovenskega tednika Andrej Lasbaher. Med RTS in Slovenskim tednikom obstaja samo pogodba o medsebojnem oglaševanju dveh medijev, kar je razmeroma pogost pojav v slovenskem medijsko-poslovnem svetu; za nameček, pravi Ujčič, je bila "pogodba o medsebojni promociji RTS in Slovenskega tednika podpisana v času, ko sem bil na bolniški". Janez Ujčič od Andrijane Starina Kosem zahteva tudi opravičilo in demanti v današnjih Trenjih, kar mu omogoča Zakon o medijih. Ujčič nam je povedal, da se bo glede objave demantija najprej skušal kolegialno pogovoriti z voditeljem in redaktorjem Trenj Urošem Slakom. Če to ne bo možno ali pa se Andrijana Starina Kosem ne bo hotela opravičiti, namerava Ujčič sklicati tiskovno konferenco in zoper nekdanjo političarko vložiti odškodninsko tožbo. Za mnenje smo želeli vprašati tudi Uroša Slaka, vendar nam ga ni uspelo priklicati, medtem ko Andrijana Starina Kosem Ujčičeve zahteve po opravičilu in demantiju ni želela komentirati.

Je pa zanimivo, da so se takoj po izjavah Andrijane Starina Kosem nad Ujčiča, RTS, Lasbaherja in Slovenski tednik spravili tudi novinarji časnika Dnevnik. Na vodstva nekaterih slovenskih podjetij v državni lasti so naslovili reci in piši 13 vprašanj, ki jih je podpisala urednica rubrike Poslovni Dnevnik Suzana Rankov; Dnevnikove novinarje po novem strašno zanima, zakaj se podjetja odločajo za oglaševanje na RTS in Slovenskem tedniku. Ujčič pravi, da vprašanja sama po sebi niso sporna, toda novinarska ekipa Suzane Rankov se je po Ujčičevih navedbah za to temo zagotovo odločila na podlagi izjav ASK v Trenjih. Morda je bilo to vse skupaj že zrežirano vnaprej ... Hkrati pa so v torkovem Dnevniku nenadoma objavili daljši prispevek o nekaterih lastniških povezavah in domnevnih medsebojnih sporih med vodilnimi v RTS, to, kar so zapisali, pa po besedah Janeza Ujčiča, ki se menda samo čudi, v glavnem ne drži.


Da imajo na Dnevniku Slovenski tednik tako ali drugače res hudo v želodcu, dokazuje tudi specifični slog pisnega navodila enega od Dnevnikovih urednikov njihovemu novinarju (ime in priimek je znan uredništvu), naj na ministrstvu za kulturo preveri, kako je Slovenski tednik sploh lahko dobil svoje ime …

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Ujčič Andrijane Starina Kosem Janševe Andrej Lasbaher Urošem Slakom Suzana Rankov

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ujčič: ASK naj se opraviči zaradi lažnivih izjav v Slakovih Trenjih!