objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 22. marec 2008 ob 22:08

Mitja Gaspari: To je čista laž, s Tonetom Ropom se nisva sprla
Rop in Gaspari zanikata, da sta se počila pri pisanju Pahojevega programa; Kresalova proti Golobiču
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanec Socialnih demokratov Tone Rop in nekdanji predsedniški kandidat Mitja Gaspari, ki je pred časom pompozno prestopil v ekipo predsednik SD Boruta Pahorja, sta za naš portal zanikala govorice, da naj bi se se sprla med pisanjem tako imenovanega alternativnega vladnega programa, ki ga za jesenske parlamentarne volitve pripravljajo esdejevci. Razširile so se namreč govorice, da naj bi se bivši guverner Narodne banke in bivši premier eldeesove vlade počila na področju makroekonomskih kazalcev; Rop pravi, da to niti slučajno ni res, Gaspari pa je še odločnejši, trdi, da gre za čisto laž. Tone Rop, ki se je pred kratkim vrnil iz Seula, kjer je nastopil na srečanju mednarodne organizacije Universal Peace Federation (med več kot dvesto svetovnimi liderji je govoril o Kosovu), pravi, da z Gasparijem odlično sodelujeta. V četrtek sta se najprej dobila na Ekonomskem inštitutu pravne fakultete, kjer je zaposlen Gaspari, potem pa sta jo skupaj mahnila peš k Pahorju, na sedež SD na Levstikovo, zaradi brifinga okoli privatizacije Zavarovalnice Triglav in Telekoma. Gaspari nam je tudi zanikal govorice, da naj bi "eskiviral" delo na pripravi alternativnega vladnega programa. Borut Pahor in predsednica Stranke ekoloških gibanj Slovenije (SEG) Marinka Vovk pa sta včeraj dopoldne podpisala sporazum o sodelovanju med strankama. Po njunih besedah sporazum ohranja stranki kot avtonomni politični sili, ki sta se odločili za skupen nastop na jesenskih volitvah.


Kresalova ne bo več samo kimala?!
Na drugi strani politične levice pa je predsednica LDS Katarina Kresal nenadoma resno napadla predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča. Kar je zanimivo in presenetljivo hkrati, kajti Kresalova je na televizijskih debatah doslej kar naprej vdano in modro kimala, ko je spregovoril Golobič; glej denimo Vroči stol /TV Slovenija, s Pahorjem, Kresalovo in Golobičem. Zdaj pa se je jezno odzvala na informacije, da naj bi štirje kranjski mestni svetniki LDS prihodnji teden prestopili v Zares. "Kolegi v Zares govorijo eno, delajo pa drugo. Govorijo, da bi sodelovali in da je treba odpreti prostor za nove ideje in ljudi, v resnici pa vsak dan cukajo za rokav naše člane in jih vlečejo k sebi," trdi Kresalova. Gregor Golobič je sicer včeraj v imenu Zares podpisal sporazum o sodelovanju z društvom Mladi za Kranj, v mestni občini pa bodo oblikovali skupno svetniško skupino Zares. Po besedah Igorja Velova, člana MZK, podžupana Kranja in predsednika pokrajinskega odbora Zares na Gorenjskem, naj bi svetniška skupina štela najmanj osem svetnikov. Mimogrede, vodja svetniške skupine LDS je Alojz Potočnik, brat evropskega komisarja Janeza Potočnika.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tone Rop Mitja Gaspari Boruta Pahorja Marinka Vovk Kresalova ne bo več samo kimala?! Katarina Kresal Gregorja Golobiča Igorja Velova Alojz Potočnik Janeza Potočnika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mitja Gaspari: To je čista laž, s Tonetom Ropom se nisva sprla