objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 28. marec 2008 ob 16:40

Stojanov stara kljuka, popravkov objaviti ne upa
Odgovorni urednik tednika Mag Veso Stojanov zavrnil več kot polovico popravkov na članek o Petkovi hobotnici
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po objavi članka o fantomski hobotnici nekdanjega Janševega svetovalca Boruta Petka v tedniku Mag so uredništvo Maga skoraj zasuli popravki. Toda Magov odgovorni urednik Veso Stojanov se je odločil, da popravkov povečini ne bo objavil. Tako je dovolil natisniti zgolj popravek agencije Spem (ki ga je tako ali tako objavila na svoji spletni strani), popravek odgovornega urednika Demokracije Metoda Berleca in popravek enega od urednikov mariborske televizije RTS Zorana Ličena, pri čemer je slednjega Stojanov samovoljno skrajšal. Je pa Stojanov po naših informacijah zavrnil objavo popravkov direktorja agencije Media Polis Marjana Novaka ter dveh glavnih tarč Magovega članka, Boruta Petka in njegovega očeta Stanislava Petka, pa morda še koga od omenjenih v članku, čeprav zanj ne vemo. Zavrnjeni naj bi objave popravkov izterjali sodno.
Naši viri iz tednika Mag še trdijo, da uvodno ilustracijo članka zagotovo niso naredili v Magu, ampak jo je Veso Stojanov od nekod prinesel. Ker osnovni tekst članka evidentno ni bil rezultat dela podpisanih novinarjev Anuške Delić in Luke Jakšeta (kljub temu, da so članek pompozno najavili kot ekskluziven, je iz njega razvidno, da so enostavno prepisali več kot dve leti star članek iz tabloida Direkt, ki je temeljil na neki anonimki, dodali pa so nekaj kvazi informacij o poslovanju mariborske agencije Spem in Božidarju Novaku), se je zapisalo tudi precej nebuloz. Med shemo Petkove hobotnico so nerodneži zaradi nepoznavanja in frke bizarno uvrstili celo upravni odbor NK Maribor, kjer kraljuje predsednik uprave Pivovane Laško Boško Šrot (glej Magovo shemo zgoraj desno) ...
Potem ko so Magov članek zaradi premajhne odmevnosti (nizka naklada je pač vedno problem) ponatisnili na tretji strani časnika Delo, pa je zavrelo tudi med novinarji Dela. Naši sogovorniki iz vrst Delovih novinarjev trdijo, da se njihov časnik na elitni tretji strani še nikoli ni spustil na raven takšne tabloidnosti. Stopnja ugleda odgovornega urednika Dela Janeza Markeša pa je v Delovi stolpnici znova padla na raven ugleda, kot ga je imel (oziroma ni imel) po nastopu v tisti famozni oddaji Vroči Stol na TV Slovenija. Kjer je, spomnimo, izpadel kot "navaden kmetavz", zato se na Delu znova širijo govorice o njegovi skorajšnji zamenjavi.
Nesojeni nobelovec Verčič
Najnovejši članki v Magu pod vodstvom Vesa Stojanova pa odkrivajo tudi čisto nove dimenzije slovenske znanosti. Za Dejana Verčiča, partnerja v oglaševalski skupini Pristop in predavatelja na ljubljanski FDV, je novinarka Anuška Delić zapisala, da se "uvršča med tri največkrat navajane znanstvenike na svetu". Ja, bo že držalo, saj gre za kredibilno avtorico, verjetno takoj po Albertu Einsteinu in Nikoli Tesli, edino pri podeljevanju Nobeloviv nagrad so Verčiča doslej nesramno spregledali. Ga pa zato večkrat intervjuvajo na Pop TV.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševega Boruta Petka Veso Stojanov Metoda Berleca Zorana Ličena Marjana Novaka Boruta Petka Stanislava Petka Anuške Delić Luke Jakšeta Božidarju Novaku Boško Šrot Janeza Markeša Nesojeni nobelovec Verčič Dejana Verčiča Albertu Einsteinu Nikoli Tesli

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Stojanov stara kljuka, popravkov objaviti ne upa