objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 31. marec 2008 ob 18:06

Med Janševo vlado naj bi zaslužila toliko, da ji ne bo treba več delati
Darko Njavro proti Andrijani Starina Kosem, Šurla&co. napovedali tožbo in demanti Boruta Petka
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Andrijana Starina Kosem je med zadnjimi, ki lahko govori o korupciji, saj se je pri državnih poslih tudi sama najbrž okoriščala, se je Darko Njavro za Pop TV odzval na sobotne obtožbe Kosmove o klientelizmu in korupciji sedanje vlade. V pogovoru, objavljenem v časopisu Večer, je Njavra uvrstila med glavne lobiste premiera in predsednika SDS Janeza Janše.
Darko Njavro, nekdanji pripadnik specialne brigade MORIS, danes pa zaposlen na Slovenskih železnicah, dodaja, da obstaja velika verjetnost, da je Starina Kosmova, ko je bila še v vladi, sama počela to, kar sedaj očita drugim - kadrovanje na direktorske in nadzorne funkcije po politični in prijateljski liniji ter nezakonito okoriščanje pri tem. Njavro je tudi dejal, da naj bi Kosmova kot vodja nadzornega sveta Slovenskih železnic na enem od javnih razpisov dosegla, da je zemljišče, ki se je prodajalo, četudi po nižji ceni, kupilo eno izmed podjetij iz njenega kroga. Kot je povedal Njavro, naj bi Starina Kosmova leta 2005 med pogovorom v neki družbi, v kateri je bil prisoten tudi on, omenila, "da po preteku te vlade želi pridobiti toliko denarja, da njej in njeni družini ne bo treba več v življenju delat." Njavro je Starina Kosmovo označil še kot osebo, "ki je do zdaj zlorabila položaj in oblast za to, da je dosegla določene svoje namene." Kot pravi, je Starina Kosmova dober manipulator in bo po njegovem mnenju zlorabila zaupanje Boška Šrota, tako kot je v preteklosti že izrabila zaupanje premiera Janše. Obenem je Njavro zavrnil neuradne očitke, ki letijo na njega samega, da naj bi v nekaterih slovenskih podjetjih izsiljeval oziroma pobiral denar, pri čemer naj bi se skliceval na pripadnost ozkemu krogu premiera Janeza Janše. "Zavračam take očitke in vsem tistim, ki to trdijo, odprto povem, da so lažnivci," je dejal in dodal, da s predsednikom vlade Janezom Janšo ne komunicira nič bolj kot z ostalimi, to je ob večjih praznikih in rojstnih dnevih.
Na obtožbe Njavra se je odzvala tudi Starina Kosmova. Kljub temu, da Njavro trdi, da sta se srečala vsaj trikrat, Starina Kosmova zatrjuje, da Njavra osebno ne pozna in zato njegovih navedb tudi ne namerava komentirati.
Šurla&co. bodo tožili ASK
Na intervju ASK za mariborski časnik Večer se je odzvala tudi tako imenovana Šurlova ekipa. "Predsednica nadzornega sveta Dela d.d., ga. Andrijana Starina Kosem, je v intervjuju za sobotno prilogo Večera v zvezi z nekdanjim vršilcem dolžnosti urednika tednika Mag Silvestrom Šurlo in Šurlovo ekipo izrekla nekaj neresničnih obtožb, ki jih bo imela po vložitvi tožbe priložnost dokazovati na sodišču.
Med drugim je na vprašanje novinarja, ali je Mag s spremembo uredniške ekipe izgubil polovico bralcev, odgovorila, da je Šurlova ekipa javno pozivala naročnike, naj Mag odjavijo. Dodala je, da si ni nikjer na svetu mogoče predstavljati, da bi si kdo privoščil kaj takega proti hiši, ki mu daje plačo. V resnici ni nihče od nas nikoli nikogar javno pozival naj odjavi naročnino za Mag. Nasprotno, naročnike, ki so po zamenjavi urednika ogorčeni klicali kar na redakcijo Maga z zahtevo, da se jih takoj odjavi od naročnine, smo od tega odvračali. Neresnično obtožbo Starinove razumemo kot poskus diskreditacije novinarjev, ki so pripomogli k največjemu prodajnemu uspehu časnika v zadnjih letih. Zavračamo obtožbo nadzornice Dela, da so bili očitki Šurle in novinarske ekipe Starini zaradi njenih poskusov spreminjanja vsebine Maga, nov udarec, voden iz političnih krogov. Nikoli si nismo dovolili biti vodeni od katerihkoli političnih krogov, naše uredništvo je bilo v redakciji Maga in ne na sedežih strank, niti v stavbi Pivovarne Union, kjer trenutno posluje Starina.
Zavračamo tudi manipulacijo Starine, da je prodajni uspeh Maga v času, ko ga je vodil Šurla, posledica vabljenja naročnikov opuščenega tednika Več, da bi postali naročniki Maga. K temu so bili namreč omenjeni naročniki povabljeni januarja lani, Šurla pa je vodenja časnika prevzel avgusta. V času njegovega vodenja do januarja letos je povprečna prodaja tednika zrasla za skoraj dva tisoč izvodov, kar je v času upadanja prodaje večine tiskanih medijev izreden uspeh njega, vse novinarske ekipe in ostalih ustvarjalcev Maga.
Navedb prve nadzornice Dela, da so želeli, da je Mag resen, pluralen časopis, odprt za vse poglede, ne bomo komentirali, ker bi bilo to neresno, pač pa bomo kazenski vidik njenih neresnic in manipulacij v intervjuju predali v reševanje državnemu tožilstvu
". Podpis: Nenad Glücks, Igor Kršinar, Silvester Šurla, Biserka Karneža Cerjak in Brigite Ferlič Žgajnar.

Demanti Boruta Petka
Oglasil se je tudi nekdanji tajnik v kabinetu predsednika vlade Borut Petek , ki je za Slovensko tiskovno agencijo zavrnil trditve nekdanje državne sekretarke Andrijane Starina Kosem, da je bil član neformalne komisije za prodajo državnega deleža v večjih slovenskih podjetjih: "V nasprotju z omenjeno gospo nisem sam nikoli sedel v nobenem nadzornem svetu, upravi ali privatizacijski komisiji." Ob tem je Petek še poudaril, da "se ve, da lastniki kapitala imenujejo nadzorne svete podjetij, ti pa uprave podjetij in krog je zaključen". Zato tudi ne razume izraza "gospodarska hobotnica", ki ga je v omenjenem pogovoru uporabila Kosmova. Izjave Andrijane Starina Kosem v Večeru je Petek označil za "vrsto insinuacij z željo po diskreditaciji, ki v zadnjem obdobju postajajo že skorajda njen zaščitni znak" in dodal, da je Starina Kosmovo "v življenju srečal morda tri ali štirikrat".
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrijana Starina Kosem Darko Njavro Janeza Janše Boška Šrota Šurla&co. bodo tožili ASK Nenad Glücks Igor Kršinar silvester šurla Biserka Karneža Cerjak Brigite Ferlič Žgajnar Demanti Boruta Petka Borut Petek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Med Janševo vlado naj bi zaslužila toliko, da ji ne bo treba več delati