objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 4. april 2008 ob 05:28

Aleš Zalar je od torka Arbiter d.o.o., Boštjana Penka mika politika
Bivši šef ljubljanskega sodišča ima podjetje Arbiter d.o.o., odstavljeni tožilec pa se mota okoli Pahorjevih
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Aleš Zalar, ki je vrnil sodniški mandat, je pred dvema dnevoma šel med podjetnike. Ustanovil je zasebno gospodarsko družbo Arbiter d.o.o., ki se bo ukvarjala s pravnim svetovanjem na področju arbistracije in mediacije. Gre za edino tovrstno podjetje v državi, sedež ima na Zoisovi 4 v Ljubljani, Zalar je edini lastnik, delovati pa je začelo v torek. Zalarjeva podjetniška ideja je v tem, da bi ljudje in podjetja mediacijo opravljali preko njegovo firme, torej ne vlagali tožb in plačevali sodnih taks. Kmalu pa naj bi ustanovil tudi Center za reševanje sporov kot neprofiten zasebni zavod, ki naj bi postal sestavni del mednarodne nevladne organizacije American Arbitration Association. Ustanovitev zavoda naj bi bila končana v dveh ali treh mesecih. Sicer pa Zalar, odkar so mu 23. novembra 2007 zamrznili sodniško funkcijo in ne dobiva več sodniške plače, dela kot svetovalec Evropske unije na romunskem vrhovnem sodišču v Bukarešti in na hrvaškem pravosodnem ministrstvu v Zagrebu, kjer svetuje na področju mediacije.
Po naših informacijah naj bi Zalar, ki je pred kratkim prevzel vodenje odbora LDS za pravosodje, jeseni kandidiral tudi za poslanca v državnem zboru. Zalar je za naš portal povedal, da odločitev o kandidaturi še ni sprejeta, ne pri njemu, ne v stranki, dopušča pa možnost kandidature. Prav tako naj bi v prihodnjih tednih tudi formalno postal član LDS. Zalarja so sicer vabili tudi v Zares (po naših informacijah ga je snubil eden od Golobičevih ideologov Andrej Rus) in med Socialne demokrate, toda predsednica LDS Katarina Kresal je bila hitrejša.

Bodoči odvetnik Penko med esdejevci?!
Politika pa naj bi mikala tudi nekdanjega člana posebne skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala Boštjana Penka (spomnimo: zaradi afere Orion ga je odstavila generalna državna tožilka Barbara Brezigar), ki se je v ponedeljek presenetljivo pojavil med razpravljalci na javni tribuni Pahorjevih Socialnih demokratov na temo Pregon gospodarskega kriminala, v ljubljanskem Grand hotelu Union. Povabil ga je profesor Lojze Ude, da Penko kaže politične ambicije, pa so nam potrdili tudi naši viri iz SD.
Penko se sicer odpravlja med odvetnike, čeprav na odvetniški zbornici njegove vloge še ni. Iz zanesljivi virov smo tudi izvedeli, da se Penko ne bo zaposlil v ljubljanski odvetniški pisarni  Zidar-Klemenčič, kot so špekulirali nekateri mediji, obstaja pa menda možnost, da bi Penko z omenjeno odvetniško pisarno sodeloval pri nekaterih projektih, na področju kazenskega prava. Po naših informacijah je Penko dober znanec Goran Klemenčiča, profesorja prava in varnostnih ved v Ljubljani in Novi Gorici, diplomanta Harvarda in soproga vedno bolj znane odvetnice Nine Zidar Klemenčič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleš Zalar Golobičevih Andrej Rus Katarina Kresal Bodoči odvetnik Penko med esdejevci?!
Boštjana Penka Barbara Brezigar Pahorjevih Lojze Ude Goran Klemenčiča Nine Zidar Klemenčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Aleš Zalar je od torka Arbiter d.o.o., Boštjana Penka mika politika