objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 17. april 2008 ob 09:19

Naši viri: mariborski župan Kangler glavni vir policijske anonimke?!
Analiza pa taka: prenovljeni tednik Mag v sveti vojni proti družini Petek ne loči direktorja pošte od poslanca
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Prenovljeni nekdanji Slivnikov tednik Mag pod novim uredniškim vodstvom Vesa Stojanova in njegove namestnice Mateje Babič nadaljuje svetov vojno proti famozni mariborski družini Petek. Čeprav se v najnovejši številki celo odgovorni urednik Stojanov že takoj v uvodniku sam prostodušno posuje s pepelom in opravičuje, da bo "marsikdo morda pomislil, da pri Magu že malce pretiravamo s članki o omrežjih in navezah … razvpite družine Petek", včerajšnji Mag osrednjo temo spet namenja Petkom in njihovim domnevnim lovkam znotraj slovenske policije oziroma nekaterih policijskih uprav.

Pisanja obsežnega članka se je osebno lotila Mateja Babič, menda na podlagi "anonimnih in poluradnih informatorjev", čeprav se ji pozneje v članku večkrat zapiše, da naj bi pisala na podlagi neke anonimke. Ker je Babičeva članek evidentno pripravljala v opazni žurnalistični ihti, je naredila tudi kopico bizarnih napak. Že v drugem odstavku se sklicuje na "direktorja Pošte Srečka Hauca", za katerega naj bi "Magovi viri pravili, da ni prav poslušen Petkovim"?! Posledica novinarske šlamastike Mateje Babič je v tem, da direktor Pošte s tem imenom sploh ne obstaja; direktor Pošte, ki mu Babićeva pravi Hauc, je namreč Aleš Hauc, s katerim je Mag pred dvema tednoma celo objavil daljši intervju. Zato bi Mateja Babič (in nenazadnje tudi njene lektorice) res lahko vedela, za koga gre in kako se piše. Babičeva je Aleša Hauca najverjetneje zamenjala s Srečkom Hvaucem, ki pa še zdaleč ni direktor Pošte, ampak poslanec Janševe SDS iz Maribora. Morda še bolj intrigantno je dejstvo, da je enemu izmed glavnih junakov njene zgodbe, nekdanjemu namestniku direktorja kriminalistične policije Borisu Novaku, ki ga Babičeva obtožuje raznoraznih zarot, povezanih z družino Petek, Babičeva v soboto po elektronski pošti poslala novinarska vprašanja, v nedeljo pa mu je v 45-minutnem telefonskem pogovoru nonšalantno priznala, da ima nad seboj šefe in lastnike, ki od nje pač zahtevajo tovrstno pisanje in takšne članke. Novak, zdajšnji direktor sektorja za korporativno varnost in nadzor na Pošti Slovenija in predsednik nadzornega sveta Dravskih elektrarn, ji je namreč gladko očital, da je "zgodbo o njem, njegovi karieri, znancih in prijateljih sestavila že vnaprej, na podlagi govoric in prišepetavanj tistih, ki si res zaslužijo pozornost v njenem tedniku". Zato njegovo pojasnjevanje ne bi prav nič vplivalo na objektivnost poročanja.
Ker v članku Mateje Babič mrgoli raznoraznih policijskih tračev (pri čemer je res vprašljivo, kakšno zvezo ima z Borutom Petkom, nekdanjim svetovalcem v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, domnevno pridobivanje poceni oblek iz Mure, kar naj bi si leta 2000 privoščil sedanji direktor kriminalistične policije Aleksander Jevšek; možakar in menda prijatelj nekdanjega vodje poslanske skupine LDS Toneta Anderliča je namreč že dlje časa v policiji, kot je sploh star 24-letni Petek; in drugič, kaj imajo Petki skupnega z imenovanjem aktualnega župana Apač Darka Anželja za generalnega direktorja policije med vladavino LDS in premiera Toneta Ropa – vse to jim namreč na podlagi neke anonimke očita Mateja Babič; pa še insajderski nasvet za Babićevo: Anželj je ravno toliko sorodnik družine Petek, kot je sloviti glasbenik Bob Marley sorodnik njenega urednika Vesa Stojanova), poznavalcem razmer očitno ni bilo težko dešifrirati tokratne glavne vire Magovih novinarjev. Na podlagi anonimke, s katero razpolagamo v našem uredništvu (očitno gre za nekakšno kontra anonimko), naj bi magovcem anonimne podatke o tako imenovanih dogajanjih znotraj posameznih policijskih uprav v Mariboru, Lenartu, Rušah, Ptuju in Pesnici, in kobajagi sumljivih povezavah s Petki, posredovali mariborski župan, nekdanji poslanec SLS in eks kriminalist Franc Kangler (tovrstne zgodbe menda pripoveduje vsakemu, ki ga ima čas poslušati več kot pet minut), Darko Flakus, nekdanji vodja obveščevalne službe Sova v Mariboru, ki je po razrešitvi postal nekakšen koordinator Sove na Koroškem, Severin Pek, zaposlen v oddelku za gospodarski kriminal v Mariboru, in Janez Keček, menda nekdanji užaljeni kriminalist, ker ni postal vodja oddelka za gospodarski kriminal v Mariboru; Kangler ga je potem imenoval za direktorja Javnega zavoda za zaščito in požarno varnost Maribora.
V tej luči je skrajno nenavadno dejstvo, da v najnovejšem Magovem pisanju o domnevnih policijskih, kriminalističnih in obveščevalnih navezah družine Petek, nista omenjena nekdanji razvpiti generalni direktor policije Marko Pogorevc in nekdanji direktor uprave kriminalistične policije Dušan Mohorko, čeprav je prvi dolgoletni prijatelj Stanislava Petka, drugi pa dolgoletni odvetnik družbe Klima Petek, pa gre zagotovo pripisati njunima zvezama z Andrijano Starina Kosem, nekdanjo državno sekretarko, predsednico nadzornega sveta Dela in damo, ki je Mag brezkompromisno spremenila v svoje zasebno medijsko orožje za boj proti Petkom in posledično Janši. Mariborski odvetnik Dušan Mohorko je namreč tudi odvetniški zaupnik lastnice Dela Pivovarne Laško; za njih opravlja vlogo predsednika nadzornega sveta Večera in člana nadzornega svet Mercatorja; Pogorevc pa je znan kot prijatelj ASK in hkrati njen velik adut, ki ga občasno rada uporablja za politično mešetarjenje znotraj Nove Slovenije in morebitno zamenjavo predsednika stranke in finančnega ministra Andreja Bajuka. Sicer pa je slišati, da naj bi Mag pripravljal članek o slovenski trgovini z orožjem, v letih 91 do 96 (prejšnjega stoletja), katere glavni akter bo verjetno spet Borut Petek, ki je bil takrat star že celih sedem let!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Slivnikov Vesa Stojanova Mateje Babič petek Srečka Hauca Aleš Hauc Srečkom Hvaucem Janševe Borisu Novaku Borutom Petkom aleksander jevšek Toneta Anderliča Darka Anželja Toneta Ropa Bob Marley Franc Kangler Darko Flakus Severin Pek Janez Keček marko pogorevc Dušan Mohorko Stanislava Petka Andrijano Starina Kosem Andreja Bajuka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naši viri: mariborski župan Kangler glavni vir policijske anonimke?!