objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 22. april 2008 ob 05:43

V petek: Tufek in Jamnik s čarterjem do Boruta Pahorja
Presenečenje med Socialnimi demokrati: zraven sta prišla Tadej Tufek in Borut Jamnik
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Petkove konference Socialnih demokratov z naslovom Uspešno gospodarstvo – brez vmešavanja politike in razprodaje premoženja, v salonu Iris, sredi ljubljanskega Grand hotela Union, sta se poleg predsednika SD Boruta Pahorja, nekdanjega guvernerja Narodne banke in načrtovanega Pahorjevega podpredsednika vlade Mitje Gasparija, nekdanjega ministra in dekana ljubljanske Ekonomske fakultete Maksa Tajnikarja ter nosilca alternativnega vladnega programa SD, poslanca in nekdanjega premiera Antona Ropa, kot uvodna govorca udeležila tudi Tadej Tufek, predsednik uprave Adrie Airways, in Borut Jamnik, član uprave Probanke, znan predvsem kot nekdanji predsednik uprave Kapitalske družbe in bivši finančnik novogoriškega Hita.
Prihod Tadeja Tufeka je tako rekoč dvojno presenečenje. Zanj, ki sodi v mlajšo gardo slovenskih menedžerjev, doslej ni bilo značilno, da bi hodil na politično-strankarske seanse; in drugič, na položaj prvega človeka slovenskega letalskega prevoznika Adrie, ki je v državni lasti, je bil izbran tudi na podlagi lobiranj nekaterih vplivnih lobistov vladajoče Janševe SDS, potem ko je moral odstopiti prejšnji direktor, razvpiti Iztok Malačič. Tufekovo približevanje Pahorjevim socialdemokratom poznavalci razmer pripisujejo predvsem njegovemu prijateljstvu z Urošem Jauševcem, generalnim sekretarjem SD, ki naj bi mu Pahor prepuščal večino kadrovske politike. Naši viri trdijo, da naj bi bila Jaušovec in Tufek "blazna frenda in ves čas tičala skupaj". Jauševec naj bi Tufeku tudi nekakšen politični garant, da ga v primeru morebitne Pahorjeve koalicijske vlade po jesenskih volitvah v državni zbor ne bi zamenjali.

Borut Jamnik pa definitivno ni brez politične zgodovine, niti političnega pedigreja. Je namreč najljubši nečak poslanke Socialnih demokratov in nekdanje izolske županje Brede Pečan, kljub temu je direktorske položaje v državnih podjetjih doslej dobival predvsem na račun LDS, Socialni demokrati pa seveda nikoli niso bili proti. V prejšnji eldeesovski vladi Toneta Ropa ga je Vlado Dimovski, Pahorjev minister za delo, družino in socialne zadeve, želel postaviti na čelo Kapitalske družbe. Toda Jamnik naj bi mu nonšalantno rekel, da so Socialni demokrati zanj premajhna in premalo vplivna stranka, zato je odkorakal k Tonetu Ropu, ki ga je postavil za predsednika uprave Kada, vendar kot kader LDS. Za Jamnika pravijo, da je kot član uprave Probanke tudi oficir za zvezo med korporacijo Pivovarne Laško in nekaterimi vplivnimi Socialnimi demokrati. Jamnik je na konferenci predlagal reorganizacijo Kada, ki naj bi postal nekakšna zavarovalnica, projekt pa podpira tudi Rop.
Medklic: Borut Jamnik je bil minuli četrtek izbran za novega predsednika Združenja članov nadzornih svetov, namesto dosedanjega Branka Pavlina, predsednika uprave Dnevnika. Tadej Tufek pa je postal član upravnega odbora združenja, kjer naj bi imela politična levica poslej solidno večino.
Zato ni čudno, da je Lojze Ude, nekdanji ustavni sodnik in vplivni član Kučanovega Foruma 21, med petkovo konferenco v Grand hotelu Union duhovito pripomnil, češ, če ne bi v delovnem predsedstvu sedel Borut Pahor (ki je konferenco v glavnem moderiral), za njim pa logotip SD, ne bi vedel, da gre za socialdemokrate. Večina prisotnih poslušalcev pa ni bila ravno navdušena nad Mitjo Gasparijem, ki naj bi med govorjenjem preveč nerazumljivo momljal, tako da sta menda še najbolje izpadla Rop in Tajnikar. Po drugi strani pa je zanimivo, da na konferenci ni bilo niti Metke Tekavčič, dolgoletne Tajnikarjeve prodekanke in šefice SD v Ljubljani, niti njenega moža Dimovskega, ki prav tako predava na Ekonomski fakulteti.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Mitje Gasparija Maksa Tajnikarja Antona Ropa Tadej Tufek borut jamnik Janševe Iztok Malačič Urošem Jauševcem borut jamnik Brede Pečan Vlado Dimovski Branka Pavlina lojze ude Kučanovega Metke Tekavčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

V petek: Tufek in Jamnik s čarterjem do Boruta Pahorja