objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 25. april 2008 ob 05:54

Poslanca Švagan in Jerič zapuščata LDS, Zalar ne bo vzel Ljubljane?!
Matjaž Švagan in Milan Jerič tuhtata o prestopu v Zares ali DeSUS, Aleš Gulič brez podpore lokalnih volilcev
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po nepreverjenih informacijah naj bi župana Zagorja in Hrastnika ter poslanca LDS, Matjaž Švagan in Milan Jerič, resno razmišljala o odhodu iz Liberalne demokracije Slovenije. Švagan je znan kot velik pristaš pokojnega predsednika republike Janeza Drnovška (pred kratkim je sprožil veliko medijsko afero, zaradi ideje o postavitvi Drnovškovega spomenika in povabilu ameriškega predsednika Georga W. Busha) in nekdanji protikandidat Katarine Kresal za liderja LDS, skupaj z Jeričem pa naj bi tuhtala o prestopu v Golobičev Zares ali Erjavčev DeSUS. Naši viri iz Zasavja trdijo, da lahko omenjena politika tako rekoč poljubno izbirata stranko, zaradi svoje popularnosti sta namreč izvoljiva v vsakem primeru. Zasavske volilce pač obvladujejo trije politiki: Švagan, Jerič in župan Trbovelj ter poslanec Jelinčičeve SNS, Bogdan Barovič.


Veliko več težav naj bi imel poslanec in predsednik sveta LDS Aleš Gulič, ki se je na zadnjih volitvah v državni zbor prebil šele na podlagi ostankov volilnih glasov, ki sta mu jih prigarala Švagan in Jerič. Zdaj pa Gulič (vmes je postal celo kolumnist časnika Indirekt, kar je edini primer v Sloveniji, da tako visok politik politične stranke redno piše v nek časnik) rovari proti Jeriču, ker si želi, da bi slednji odstopil od poslanske kandidature. Če bosta Švagan in Jerič ostala v LDS in jeseni kandidirala v državni zbor, Gulič nima nobenih možnosti, da bi vnovič postal poslanec. Gulič se je hkrati hudo zameril svojim lokalnim volilcem, ki mu očitajo, da za Zasavje ni naredil nič, poleg tega naokoli razlaga, da je on poslanec državnega zbora, ne pa lokalni poslanec Zasavja. Hkrati naj bi precej dvignil nos in se menda izogibal celo tistih znancev iz domačih krajev, ki so ga pred leti, ko je bil še urednik Radia Trbovlje in ga je silno rad pil, totalno pijanega vozili domov, da se mu ne bi kaj zgodilo. Aleš Gulič je znan tudi kot fanatični privrženec Katarine Kresal; nekateri celo cinično pripominjajo, da se je vanjo zagledal, na videz je namreč hudo podobna njegovi ženi Joži. Toda za Kresalovo bo najhuje, če bosta LDS zapustila Švagan in Jerič; v tem primeru se lahko zgodi, da bo LDS po jesenskih volitvah v Zasavju ostala brez enega samega poslanca.
Spomnimo: Aleš Gulič je pred časom, s poskusom revidiranja nove protikadilske zakonodaje, zaradi poceni nabiranja političnih točk, poskušal Slovenijo civilizacijsko vrniti nekaj let nazaj, v primitivno zakajeno neevropsko okolje.

Aleš Zalar, nekdanji predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča in vodja odbora LDS za pravosodje, ki ga je tednik Mladina že razglasil kot kandidata za pravosodnega ministra, če bi po jesenskih volitvah oblast prevzela levosredinska koalicija (mimogrede, tovrstne ambicije goji tudi nekdanja članica LDS in poslanka Pahorjevih Socialnih demokratov, Darja Lavtižar Bebler), pa menda še vedno tuhta, ali se bo sploh potegoval za novega predsednika ljubljanskega odbora LDS. Eni so namreč prepričani, da bi to bil zanj "korak nazaj", kajti vodenje največjega strankinega odbora v državi je zapletena politična operativa, ki je Zalar še ni vajen in se lahko hudo opeče. Usode in kariere zadnjih liderjev stranke LDS v Ljubljani (Vike Potočnik, Slavka Slaka, Primoža Heinza) tudi dokazujejo, da gre za politični stolček, ki je izjemno nehvaležen, če ne celo nevaren. Poleg tega bivši predsednik LDS v Ljubljani in vodja svetniške skupine, Slavko Slak, še vedno ostaja prvak strankinega terena v prestolnici, kar pomeni, da brez njegove privolitve nihče ne more biti izvoljen za predsednika ljubljanskih liberalnih demokratov, Slak, ki jeseni menda ne namerava kandidirati za poslanca, pa svojo nadaljno politično kariero znotraj stranke vidi v Ljubljani. Zato nekateri menijo, da bi bilo za Zalarja politično bolj modro, če bi ostal "nobel" vodja strankinega odbora za pravosodje in z avtoriteto nekdanjega predsednika sodišča mirno kandidiral za poslanca.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Švagan Milan Jerič Janeza Drnovška Georga W. Busha Katarine Kresal Golobičev Erjavčev Jelinčičeve bogdan barovič Aleš Gulič Joži Aleš Zalar Pahorjevih Vike Potočnik Slavka Slaka Primoža Heinza

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Poslanca Švagan in Jerič zapuščata LDS, Zalar ne bo vzel Ljubljane?!