objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 28. april 2008 ob 10:42

Slovenci najbolj zaupajo televiziji
Katero politično stranko bi volili prihodnjo nedeljo in katerim medijem najbolj zaupate? Janša pred Pahorjem, zdrs Golobiča
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po raziskavi podjetja Interstat, d.o.o., anketirani najbolj zaupajo televiziji. Polovica anketiranih med slovenskimi mediji najbolj zaupa POP TV, sledita TV Slovenija 1, s skoraj 40 odstotki, in A kanal z 21 odstotki. Na četrtem mestu je prvi tiskani medij – Delo, s skoraj 15 odstotki. Sledijo dnevniki Slovenske novice, Dnevnik in Večer. Dobrih sedem odstotkov anketiranih je navedlo spletni portal 24ur.com. Med radijskimi postajami je na prvem mestu VAL 202, ki ga je kot medij, ki mu zaupajo, omenilo skoraj šest odstotkov vprašanih. Dobrih 9 odstotkov sodelujočih v raziskavi ne zaupa nobenemu izmed slovenskih medijev.   

Največ glasov bi v primeru volitev političnih strank za državni zbor to nedeljo dobila Janševa Slovenska demokratska stranka – volilo bi jo 16,7 odstotkov anketiranih. Na drugem mestu so Pahorjevi Socialni demokrati, ki bi jih volilo 12,6 odstotkov vprašanih. Sledita Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka s 6,7 odstotki in Erjavčev DeSUS s 6,6 odstotki. LDS Katarine Kresal bi dobil 5,3, Golobičev Zares 3,7, Šrotova SLS 2,1, Bajukova NSi 1,8 in Pečetova Lipa 0, 4 odstotke glasov. 43,5 odstotkov anketiranih se ni opredelilo za nobeno politično stranko.

Javnomnenjsko raziskavo o aktualni problematiki v Sloveniji na vzorcu 816 naključno izbranih polnoletnih prebivalcev Slovenije je med 21. in 24. aprilom 2008 opravilo podjetje Intestat, d.o.o..
Podatki o raziskavi
Izvajalec: Interstat, d.o.o
Naročnik: SPEM Komunikacijska skupina d.o.o.
Ciljna javnost: polnoletni prebivalci (18+ let) Slovenije
Vzorec:  stratificiran vzorec (kvote po regijah glede na delež populacije (Statistični letopis Republike Slovenije 2007) in sistematično naključno vzorčenje na osnovi Telefonskega imenika Slovenije znotraj regij), podatki so obteženi po spolu, starosti in dokončani izobrazbi, glede na statistične podatke o populaciji iz Statističnega letopisa Slovenije 2007
Velikost vzorca: 816 anketiranih
Standardna napaka vzorca: za N=816 pri 95 odstotni stopnji zanesljivosti je +/- 3,4 odstotne točke
Metoda zbiranja podatkov: telefonsko anketiranje
Datum zbiranja podatkov: 21.04.-24.04.2008
Stopnja odzivnosti: 23,1%

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševa Pahorjevi Jelinčičeva Erjavčev Golobičev Šrotova Bajukova Pečetova Podatki o raziskavi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenci najbolj zaupajo televiziji