objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 30. april 2008 ob 05:32

Menda bivši pristopovec Matija Sevšek prevzel Katarino Kresal
Liderka LDS ima novega svetovalca za predvolilno kampanjo in kdo je kriv za debakel Jožefa Školča?
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednica LDS-a Katarina Kresal ima novega svetovalca za predvolilno kampanjo. Gre za Matijo Sevška, donedavnega pomembnega uslužbenca agencije Pristop, ki naj bi delo na agenciji zapustil pred kratkim, šel na svoje (oziroma pridobil status samostojnega podjetnika) in prevzel svetovanje Katarini Kresal pri pripravah na jesenske volitve v državni zbor. Sevšek nam je povedal, da gre za njegovo "osebno odločitev in da ne gre za nobeno by pass podjetja Pristop", pri Kresalovi pa naj bi "nekaj malega delal". Tiskovna predstavnica LDS-a Petra Škofic pa nam je sporočila, da bo Sevšek "pomagal v stikih z javnostmi". Po naših informacijah je Sevšek kot posebni svetovalec delal tudi v predvolilnem štabu poraženega predsedniškega kandidata Lojzeta Peterleta, vendar samo do konca prvega kroga. To, da je Sevšek svetoval Peterletu, nam potrdila tudi Škoficeva.
Sevšek sploh ni slab, trdijo naši viri v konkurenčnih političnih strankah, ki ocenjujejo, da so se javni nastopi Kresalove, odkar jo fura Sevšek, precej izboljšali. Čeprav predsednica LDS-a na televiziji res deluje manj grobo in malce bolj sofisticirano, pa naj bi izgubljala bitko na terenu, kjer ji uhajajo člani stranke. Eni cinično pripominjajo, da naj bi na obiske po lokalnih odborih hodila v predragih čevljih. Pisali smo že o mini razkolu v ljubljanskem lokalnem odboru (nekdanja generalna sekretarka LDS-a in mestna svetnica Meta Vesel Valentinčič naj bi kandidirala za DeSUS) in napovedanih odhodih iz LDS-a v Zasavju, kjer naj bi o tem razmišljala poslanca in župana Zagorja ter Hrastnika Matjaž Švagan in Milan Jerič (slišati je tudi, da naj bi se poslanca in župana med seboj zvito dogovarjala, da naj bi LDS zapustil samo eden od njiju, ki naj bi šel v Zares ali DeSUS, tako da bi v državni zbor zagotovo prišla oba ...); očitno se bo med aktivistično bazo LDS do volitev še marsikaj dogajalo.

Katarina Kresal pa ima še nekega posebnega svetovalca, pravzaprav svojega osebnega tajnika. Gre za mladega Celjana Sergeja Šuštarja (obiskoval je I. Osnovno šolo v Celju in Gimnazijo Center, kasneje pa je v Ljubljani vpisal pravo), ki ji fizično vedno stoji ob strani. Nosi ji torbico in mobilni telefon, ima pa tudi privilegij, da sedi na njenih kolegijih, kjer piše zapisnike. Po naših informacijah je Šuštar na plačilnem seznamu odvetniške pisarne Mira Senice, zasebnega partnerja Katarine Kresal, sicer pa, zanimivo, enigmatični Šuštar velja za nekakšno tabu temo znotraj vodstva LDS.
Še vedno pa ni mogoče natančno izvedeti, zakaj se je namesto Kresalove v nedavni oddaji Vroči stol, na TV Slovenija, presenetljivo znašel vodja poslanske skupine Jožef Školč. Njegov nastop je namreč bil totalna medijska katastrofa in šolski primer katastrofalno slabega piarja. Sicer izkušen politik govori vedno počasneje, njegov reakcijski čas na pogovorne teme pa je znašal približno 20 minut; kar je za oddajo v živo, ki traja 50 minut, dobesedno absurdno. Še posebej, če ob njem sedijo nekajkrat boljši retoriki, kot sta denimo Gregor Golobič (Zares) in Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Matijo Sevška Petra Škofic Meta Vesel Valentinčič Matjaž Švagan Milan Jerič Sergeja Šuštarja Mira Senice Jožef Školč Gregor Golobič Zmago Jelinčič Plemeniti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Menda bivši pristopovec Matija Sevšek prevzel Katarino Kresal