objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 2. maj 2008 ob 06:47

Najbolj vredna: David Beckham in Manchester United
Po reviji Forbes je Manchester United že drugo leto zapored navrednejši klub na svetu
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Manchester United je po ocenah finančne revije Forbes drugo leto zapored najvrednejši nogometni klub na svetu in bo verjetno ta položaj obdržal tudi prihodnje leto. Angleški klub je vreden 1,333 milijarde evrov in je za 24 odstotkov povečal svojo vrednost glede na lansko leto. Na drugo mesto je uvrščen španski kraljevi klub Real iz Madrida, ki je vreden 951 milijona evrov, angleški Arsenal je tretji (888 milijonov evrov), na četrto mesto pa se je z 11. povzpel Liverpool (777 milijonov evrov). Sledijo nemški Bayern iz Münchna (679 milijonov evrov), italijanski klub Milan (591 milijonov evrov), španska Barcelona (580 milijonov evrov), angleški klub Chelsea (566 milijonov evrov), italijanski Juventus (378 milijonov evrov) in nemški Schalke (348 milijonov evrov).
Med nogometaši je po ocenah revije Forbes ponovno na čelu Anglež David Beckham (31,5 milijona evrov), na drugem mestu pa je Brazilec Ronaldinho (21,2 milijona evrov).
Lastnik Manchester Uniteda je Američan Malcolm Glazer, ki lahko računa, da bo njegov klub še povečal vrednost po koncu letošnje evropske lige prvakov, saj je že uvrstitev v finale po kriterijih Forbesa vredna 29 milijonov evrov, zmaga na finalni tekmi v Moskvi pa bi pomenila, da bi se še povečalo številno navijačev iz Evrope in Azije ter s tem posledično tudi vrednost blagovne znamke. Glazer je leta 2005, ko je prevzel klub, zanj plačal 970 milijonov evrov, čeprav je imel tedaj nekaj manjši dobiček (71,3 milijona evrov) od Reala (71,9 milijona).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
David Beckham ronaldinho Malcolm Glazer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Najbolj vredna: David Beckham in Manchester United