objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 9. maj 2008 ob 06:42

Bivši magovci ovadili Puhana, ASK podražila Delo in Slovenske novice
Janez Markeš noče imenovati Mateje Babič za urednico notranje politike, ker naj bi mu sesula Tomaža Celestino
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Četica nekdanjih novinarjev Maga in prihajajočega novega tednika Reporter, na čelu z urednikom Silvestrom Šurlo in medijskim govornikom Igorjem Kršinarjem, je v sredo dopoldne družbo Delo d.d. dramatično prijavila inšpektorju za delo. Nekdanje delodajalce so pristojni inšpekciji ovadili, ker jim v ponedeljek na Delu niso hoteli zaključiti delovnih knjižic (predsednik uprave Dela Peter Puhan namreč vztraja na trimesečnem odpovednem roku), argumentacijo prijave pa si lahko ogledate v intervjuju z Igorjem Kršinarjem.
Uredništvo Reporterja, nastanjeno v 6. nadstropju poslovne stavbe na Dunajski 22, v nekdanjih prostorih posebne tožilske skupine za boj proti organiziranemu kriminalu, so medtem okrepili tudi drugi bivši magovci, med njimi Monika Kubelj, ki je zapustila Žurnal24, Elvira Miše, Marko Medvešek in še nekateri. Dizajn Reporterja je pripravil oblikovalec Gašper Mrak, ki sicer dela za Delo Revije, njegov zadnji izdelek pa je dizajn revije Obrazi. Prva številka Reporterja izide v ponedeljek, 19. maja, prihodnji teden pa štarta reklamna akcija na televizijah, radijskih postajah in jumbo plakatih. Če gre verjeti besedam novinarja Reporterja Nenada Glucksa v intervjuju za Vest.si, bo reklamna akcija potekala pod sloganom Vrnitev odpisanih.
#1#
Biznis novega Reporterja
Poslovna računica Reporterja, ki ga izdaja Prava smer d.o.o., katere lastnik in direktor je nekdanji nogometaš iz Idrije Boštjan Kreft, šlo pa naj bi za by pass podjetje Dela Revij (predsednik uprave Dela Revij Matej Raščan in Boštjan Krefta sta tudi dobra prijatelja), je bolj ali manj jasna in logična: želijo pridobiti tistih nekaj tisoč bralcev, ki so v zadnjih mesecih prenehali brati in kupovati prenovljeno revijo Mag, katere naklada naj bi bila le še okoli 6 tisoč izvodov.
Markeševa kadrovska godlja
Zaradi odhoda odpisanih pa je dogaja tudi na Delu. Odgovorni urednik časnika Delo Janez Markeš še vedno ni našel novega urednika oziroma urednice notranje politike, medtem ko je v kolofonu Dela na strani 3, kot urednik notranje politike – bizarno  – še vedno zapisan Ivan Puc, ki je že od 1. maja zaposlen kot novinar Reporterja. Zagotovo se je prvič v zgodovini časnika Delo zgodilo, da je urednik notranje politike zaposlen kot novinar konkurenčne založniške hiše. Puca naj bi nadomeščal Markešev namestnik Darijan Košir, tako vsaj trdijo na Delu. Če jih dopoldne pokličete po telefonu in zahtevate Ivana Puca, vam ženski glas pove, da Puca ni več na Delu, saj dela na Reporterju. Ko vprašate, kdo ga nadomešča, vam gospodična odgovori, da Puca dopoldne nadomešča Košir, za popoldne pa se ne ve točno. Če vas še zanima, zakaj je potemtakem Puc še vedno zapisan v kolofonu kot urednik Delove notranje politike, pa vam gospodična pojasni, da gre za pomoto.
Markeševa kadrovska težava je namreč v tem, da nihče z njim noče delati, ker naj bi bil težak. Tanja Starič, komentatorka Žurnala24, ki jo Markeš vztrajno snubi za urednico namesto Puca, še vedno tuhta in tuhta, ali ima smisel priti na Delo, ambiciozna Mateja Babič, namestnica odgovornega urednika Maga, ki bi tako rada postala nova urednica notranje politike, pa je pri Markešu očitno v nemilosti. Markeš novinarjem namreč razlaga, da Babičeve že ne bo imenoval za urednico, ker mu je z intrigami "zjebala" radijca Tomaža Celestino, ki ga je konec prejšnjega leta Markeš želel za Pucovega namestnika.
Naklada pada, ASK draži
V senci teh intrig pa je razvpita predsednica nadzornega sveta Dela Andrijana Starina Kosem po prvomajskih praznikih v popolni tišini hudo podražila obe Delovi ediciji, časnika Delo in Slovenske novice. Ceno Novic so dvignili iz 0,65 evra na 0,75, medtem ko se je Delo podražilo iz 0,85 na 0,95 evra. Zanimivo, da o podražitvah bralk in bralcev obeh časopisov niso niti prijazno obvestili, kar je bila včasih lepa navada. Poznavalci menijo, da je podražitev Delovih edicij predvsem posledica padca prodane naklade časnika Delo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Silvestrom Šurlo Igorjem Kršinarjem Peter Puhan Monika Kubelj Elvira Miše Marko Medvešek Gašper Mrak Nenada Glucksa Biznis novega Reporterja Boštjan Kreft Matej Raščan Markeševa kadrovska godlja Janez Markeš Ivan Puc Darijan Košir Tanja Starič Mateja Babič Tomaža Celestino Naklada pada, ASK draži Andrijana Starina Kosem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bivši magovci ovadili Puhana, ASK podražila Delo in Slovenske novice