objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 16. maj 2008 ob 06:50

Naši viri blizu Pahorja: Milan Kučan podpira konvertite
Zdaj gre pa res zares: Socialni demokrati nekdanjemu predsedniku države zamerijo, ker podpira Golobičevo poslanko Cveto Zalokar Oražem, ki brez slabe vesti skače iz stranke v stranko
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji predsednik države Milan Kučan na ponedeljkovem poslanskem večeru v domžalski knjižnici, kamor ga je povabila poslanka Golobičeve stranke Zares, Cveta Zalokar Oražem, Socialnih demokratov ni razburil samo zaradi izjave o predsedniku SD Borutu Pahorju (tudi v primeru zmage levice na jesenskih parlamentarnih volitvah je po Kučanovem mnenju vprašljivo ali bi bil Pahor res mandatar za sestavo vlade), ampak tudi zato, ker je tako javno podprl poslanko Cveto Zalokar Oražem. Nekdanja dolgoletna županja Domžal in bivša poslanka LDS namreč velja za prvovrstno politično konvertitko, trdijo naši viri iz vodstva Socialnih demokratov; v zadnjih osmih letih je zamenjala že tri politične stranke. Najprej je kot članica Združene liste oziroma Socialnih demokratov postala domžalska županja, potem pa je prestopila v LDS in bila izvoljena za poslanko državnega zbora. Nazadnje je lani zapustila liberalne demokrate in postala članica nove stranke Zares. Pri tem je zanimivo, da je v lebdečem in občutljivem času ustanavljanje stranke Zares, ko je bil Zares zgolj še društvo in se še ni točno vedelo, kdaj bo, in če sploh bo iz društva nastala stranke in kdo bo njen predsednik, brez slabe vesti testirala teren ali se ne bi morebiti za vsak slučaj vrnila nazaj v LDS, ki jo je takrat ambiciozno prevzemala nova predsednica Katarina Kresal.

Njen mož Stane Oražem je predsednik nogometnega kluba Domžale. Rezervno službo, če ji na jesenskih parlamentarnih volitvah ne bi uspelo ponoviti poslanskega mandata, pa naj bi si Cveta Zalokar Oražem pripravljala točno tam, kjer je imela poslanski večer s Kučanom – v domžalski knjižnici. Rada bi postala direktorica.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Golobičeve Cveta Zalokar Oražem Borutu Pahorju Katarina Kresal Stane Oražem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naši viri blizu Pahorja: Milan Kučan podpira konvertite