objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 19. maj 2008 ob 18:46

Anamarija, nova Miss Universe: Slovenija potrebuje dobro misico!
Nova slovenska Miss Universe je blondinka Anamarija Avbelj iz Lukovice pri Domžalah, sobotni lepotni izbor pa si je ogledal tudi direktor urada za varstvo konkurence Jani Soršak; poglejte video
2008 Pozareport

Odpri galerijo

V soboto zvečer je na Gospodarskem razstavišču potekalo eno izmed najprestižnejših lepotnih tekmovanj, Miss Universe Slovenije. Lastnik licence tekmovanja, ki ima že več kot 50-letno tradicijo, je ameriški nepremičninski mogotec Donald Trump, ki ga Slovenci poznamo bolj kot moža nekdanje lepotičke iz Sevnice Melanije Knavs, ki po novem menda noče več govoriti slovensko.
Skozi noro zaželeni večer lepote in glamurja sta nas popeljala Marko Potrč, voditelj informativne oddaje Svet na Kanalu A in občasna televizijska voditeljica Katarina Čas. Predstavilo se je 16 finalistk, med katerimi je šestčlanska žirija, ki ji je predsedoval fotograf Aleš Bravničar, (v zadnjem času je zaslovel predvsem kot fotograf slovenske izdaje Playboya) izbrala tisto srečnico, ki je prevzela krono lanske Miss Universe Tjaše Kokalj in nas bo 14. julija, upajmo da uspešno, zastopala na finalnem izboru v Vietnamu. O usodi finalistk so poleg Bravničarja odločali še nekdanja atletinja Alenka Bikar, modna kreatorka Maja Štamol, blond vremenarka na Pop TV Katja Jevšek, voditelj na radiu Koper Boštjan Kljun, Pop TV-jev športni novinar Gašper Bolhar (presenetljivo je bil tudi scenarist prireditve) in radijski voditelj Sašo Papp. Šestnajst finalistk se je najprej predstavilo v oblačilih vodilne domače blagovne znamke modnih pletenin Rašice, ki je v lasti Mateja Raščana, predsednika uprave založniškega podjetja Delo Revije, sicer imetnika licence za Miss Universe Slovenije in organizatorja lepotnega tekmovanja. V predstavitvi, pred budno žirijo in gledalci, so nam nekatere lepotičke nakladale, da bi, če bi imele moč, škodoželjneže pregnale na drug planet, zvišale plače, pregnale vse bolezni na tem svetu in celo ustavile globalno segrevanje. Od tipičnih floskul na takih tekmovanjih sta manjkala le še odgovora, da bi si želele, da otroci v Afriki ne bi več stradali, in da bi na svetu vladal mir. Na sobotnem izboru smo imeli priložnost slišati in videti tudi novo fantovsko skupino Electrix, ki se, s stilom svoje glasbe, vrača v disko 80-ta ter uradno pesem tekmovanja Miss Universe Slovenije, ki jo je skozi nos zapela Renata, pevka rokerske skupine I.C.E. Seveda ni manjkal izhod v kopalkah in večernih kreacijah, ki so jih posebej za to tekmovanje izdelali priznani slovenski kreatorji, zmagovalno kreacijo pa bo nova Miss Universe Slovenije nosila tudi na izboru v Vietnamu. Po treh izhodih je žirija izbrala šest superfinalistk, ki jim je postavila vprašanje, kaj manjka Sloveniji za boljšo prepoznavnost v svetu.
Med odločanjem žirije, katera je najboljša in najlepša izmed vseh predstavljenih lepotic, je do besede prišla tudi Tjaša Kokalj, uradno najlepša Evropejka, ki je povedala: "Na tekmovanje sem se prijavila taktično, zaradi prepoznavnosti, saj pišem knjigo."  Žirija se je medtem odločila, da bo Miss Universe Slovenije 2008 postala 20-letna Anamarija Avbelj iz Lukovice pri Domžalah, študentka Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije, ki rada poprime za prečno flavto in sintesajzer. Člani žirije so nam kasneje zaupali, da jih je očarala tako s stasom kot s komunikativnostjo, očitno pa jih je prepričal tudi njen odgovor, da Slovenija za boljšo prepoznavnost potrebuje dobro misico. Tri naslove, miss fotogeničnosti, miss revije Obrazi in BiCentury ter prve spremljevalke, je popokala 20-letna Mariborčanka Vanesa Štefanovski, lento druge spremljevalke si je pridobila 20-letna Klara Kobe iz Žalca. Anamarija, ki bo Slovenijo v Vietnamu zastopala s kreacijo Simone Mihelič, je včeraj že dobila ključe novega forda fieste. Njene zmage se je najbolj razveselil njen fant Jaka Klajderič, veselila pa sta se tudi njen oče in sestra. Manjkala je le njena mama, ki jo je v posteljo položila visoka vročina, vendar je, ko je zvedela, da je njena hčerkica zmagala, niti 38 stopinj vročine ni moglo ustaviti, da ne bi prišla na after party v La Storio, ki pa se je, na njeno srečo, kaj kmalu zaključil.
#1x#
Priložnostna moderatorja večera, Katarina Čas in Marko Potrč, pa žal nista pokazala prav nobenega voditeljskega presežka. Potrč vse vodi enako (poleg tega je edini voditelj informativne oddaje, ki moderira tudi tovrstne zabave), od Sveta na Kanalu A, večera misic in sobotnih dopoldnevov na mariborskem Radiu City, Katarina Čas pa je delovala popolnoma amebasto, kot da se ji ni nič ljubilo. Med gosti na Gospodarskem razstavišču pa smo opazili tudi Janija Soršaka, direktorja urada za varstvo konkurence, sicer prijatelja Mateja Raščana, in Bojana Petana, predsednika uprave DZS, ki preko podjetja Media DS obvladuje 51-odstotni lastniški delež Dela Revij.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
donald trump Melanije Knavs Marko Potrč Katarina Čas Aleš Bravniča Tjaše Kokalj Alenka Bikar Maja Štamol Katja Jevšek Gašper Bolhar Sašo Papp Mateja Raščana Renata Tjaša Kokalj Anamarija Avbelj Vanesa Štefanovski Klara Kobe Simone Mihelič Jaka Klajderič, Janija Soršaka Bojana Petana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Anamarija, nova Miss Universe: Slovenija potrebuje dobro misico!