objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Četrtek, 22. maj 2008 ob 13:59

Kapetan Chelseaja jokal na Avramovi rami, njihovi navijači pa so ponoreli
Potem ko je Chelsea v Moskvi izgubil proti rdečim vragom, so zdravo pamet izgubili tudi njihovi navijači
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po včerajšnjem finalu Lige prvakov v Moskvi, kjer so slavili rdeči vragi, ki so po enajstmetrovkah premagali nogometaše Chelseaja, se je navijačem Chelseaja tako v Moskvi kot v Londonu popolnoma utrgalo. V Londonu so se razjarjeni navijači, katerim je pogum vlivala žlahtna kapljica, odpravili na ulice v bližini Fulhamske železniške postaje. Najprej je 50 navijačev napadlo policijski avtomobil, v katerega so hoteli vdreti, nato pa se vse skupaj razvilo v katastrofalne izgrede. 50 policistov je zaman poskušalo krotiti več kot 200 besnečih navijačev, čeprav so uporabili vse dovoljene in nedovoljene prijeme. Natakar, ki je razgrajače opazoval iz lokala, je povedal: "Policisti so navijače pretepali na žive in mrtve, uporabili so tudi solzivec, vendar se ti niso vdali. Eden izmed policistov je kar s pestjo v obraz udaril neko dekle". Poškodovanih je bilo nekaj navijačev, aretirali so jih 12.

Razočarani pijanci so med policiste metali steklenice in tudi vse drugo kar jim je prišlo pod roke, napadali pa niso samo policistov, ampak tudi nič hudega sluteče mimoidoče, na koncu pa so se spravljali že drug na drugega. Seveda pa je najbolj pomembno, da v izgredih ni bil poškodovan angleški princ Harry, zagret navijač Manchester Uniteda, ki je v nekem lokalu mirno žulil svoje pivo v družbi prijateljev in dveh skrivnostnih deklet. Vroče je bilo tudi v Moskvi, kjer je skupina ruskih najstnikov napadla 50 angleških navijačev, ker naj bi ti v Ruse metali kozarce za pivo. Drugače je ruski policiji zelo dobro uspelo obvladati navijače obeh klubov, pri tem pa jim je seveda pomagal tudi močan dež in dejstvo, da so jih takoj po tekmi napokali na letala in jih še pijane dostavili na Otok. V moskovsko bolnišnico so sprejeli le 60-letnega Britanca, ki je doživel epileptični napad, mladeniča, ki je zaradi pijanosti enajstmetrovke gledal v bolnišnici in 28-letnika, ki je povedal: "V bolnišnici sem, ker so me navijači Manchester Uniteda poskušali zadaviti z mojim navijaškim šalom". Navijači Manchester Uniteda imajo še en razlog več za veselje, saj je Portugalec Cristiano Ronaldo po zmagi povedal: "Nikamor ne grem, ostal bom pri Manchestru. To je najsrečnejši dan v mojem življenju".

Povsem drugačno pa je bilo razpoloženje poražencev, njihov šef Avram Grant je razočarano povedal: "Kaj naj rečem? Bili smo boljši, zadeli smo dve vratnici, potem pa izgubili po enajstmetrovkah. To ni zadnjič, da je Chelsea v finalu, še se bomo vrnili". Včerajšnja tekma Lige prvakov je navrgla tudi največji zaslužek v zgodovini nogometa. Po podatkih Centra za mednarodne posle v športu je srečanje v Moskvi prineslo organizatorjem približno 260 milijonov evrov.

 


 


 


 


 


 
 
Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Harry Cristiano Ronaldo Avram Grant

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kapetan Chelseaja jokal na Avramovi rami, njihovi navijači pa so ponoreli