objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 4. junij 2008 ob 12:53

Stane Grah ukinil Nano Zeneli in zasedel pisarno Tomaža Peroviča
TV Pika začela z oddajanjem iz stavbe Pop TV in Kanala A, Marijan Jrenec pa gosti šefe CME
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Direktor in odgovorni urednik TV Pika Stane Grah je ukinil oddajo Povej naprej in odpovedal sodelovanje urednici in voditeljici oddaje, Nani Zeneli. To se je zgodilo kmalu potem, ko se je TV Pika preselila v prostore Pop TV na Kranjčevi 26, kjer so včeraj ob desetih dopoldne začeli premierno oddajati iz novega studia.
Po naših informacijah naj bi razvpita Nana Zeneli odpoved dobila iz več razlogov. Na TV Pika so jo najprej zaposlili kot tržnico, ko pa se je izkazalo, da ji trženje ne gre ravno najbolje od rok, je Graha nekako pregovorila, da ji je zaupal vodenje nove oddaje, hkrati pa naj bi na TV Pika – kot nekdanja glasbena menedžerka – poskrbela za glasbeni program, to je vrtenje videospotov. Potem pa naj bi Zenelijeva začela stvari privatizirati. Z Markom Žitnikom, solastnikom in urednikom konkurenčne TV Paprika, naj bi se nonšalantno dogovorila, da bo iz programa TV Pike vrgla ven vse videospote Saše Lendero in drugih glasbenikov, ki delujejo pod okriljem agencije Lendero&Co; treba je namreč vedeti, da sta bila Žitnik in Lendero še nekaj tednov nazaj praktično na smrt skregana. Žitnik pa naj bi v zameno za uslugo njenemu možu, koreografu Geni Zeneliju, ponudil 15-minutno tedensko rubriko znotraj zdaj že pokojne oddaje Bonboniera.


Mimogrede, Nana in Gena se kljub zloglasnemu družinskemu pretepu nista ločila in spet živita skupaj. Zenelijeva je šla celo tako daleč, da je v Maribor klicala Boštjana Lesjaka, ki za Graha in TV Piko pripravlja oddajo Naj glasbena lestvica, in tudi od njega zahtevala, naj iz oddaje vrže ven vse, kar diši po Saši Lendero. Pri tem se je celo sklicevala na Marka Žitnika. Ko pa je Lesjak o tem obvestil Graha, se je razjasnilo, kakšne igrice se gresta Zenelijeva in Žitnik v zakulisju Grahove Pike. Sicer pa je Boštjan Lesjak prej delal glasbeno lestvico tudi na Papriki, kjer pa je Žitnik oddajo ukinil, ne da bi Lesjaku to sploh sporočil. Da ga ni več v programu, je opazil šele v časopisih, med objavljenimi televizijskimi programi.
Nekaj verzij Nane Zeneli
Zenelijeva pa nam je včeraj po telefonu povedala drugačno zgodbo. Po njenih besedah naj bi na TV Pika čez poletje ukinili vse oddaje, ki niso zunanja produkcija, na male ekrane pa naj bi se vrnile septembra, vključno z oddajo Povej naprej. Zenelijeva nam je tudi povedala, da je ona s Pop TV oziroma TV Piko že podpisala enoletno pogodbo za prihodnjo televizijsko sezono. Čez nekaj časa nam je po sms sporočila, da naj bi imela prihodnji ponedeljek sestanek na Pop TV in če lahko s člankom do takrat počakamo, ko nam bo pojasnila vse podrobnosti. Na naše opozorilo, da nam je pravkar povedala, da se njena oddaja Povej naprej na program vrača septembra in da je že podpisala pogodbo, pa nam je poslala rahlo zmeden sms, ki ga zaradi lažjega razumevanja navajamo v celoti: "Na Pop se grem pogovarjat o novem naslovu in konceptu … pa me je Grah poklical in mi omenil, sicer pa, kot rečeno, v ponedeljek izvem. Ni mi v interesu da lažem zato sem te obvestila, ker ni odvisno od mene".

Namesto Povej naprej odslej Diamanti
Toda Stane Grah nam je kasneje povedal, da oddaje Povej naprej ne bo na sporedu nikoli več in da on ne ve, s kom naj bi se na Pop TV pogovarjala Zenelijeva. Namesto njene oddaje v petek prihaja na spored oddaja Diamanti, ki naj bi prerasla v tako imenovane glasbene viktorje. Vodila jo bosta Dijana Galič in nekdanji voditelj Paprike in TV3 Adel Djutović. Slednji sicer v prvi oddaji, ki bo na sporedu v petek ob 16.05, ne bo nastopil, ker je staknil norice in menda bolan leži v postelji. Rdeča nit oddaje pa bo boj za glasbene nagrade diamante, ki bo potekal do februarja prihodnje leto. Adel Djutović je v pol leta tako zamenjal že tri televizije.
TV Pika = Pro Plus
Kot že rečeno, TV Pika od včeraj deluje pod okriljem medijske hiše Produkcija Plus, katere lastnik je ameriška multinacionalka CME. Generalni direktor Marijan Jurenec je za nakup 20-odstotnega deleža družbe Televideo d.o.o., ki oddaja program TV Pika, po podatkih agencije AJPES, odštel pičlih 4173,00 evrov, medtem ko je 80-odstotni delež Pike, oziroma Televidea d.o.o., formalno še vedno v rokah Staneta Graha. Neuradno pa je slišati, da naj bi Pro Plus za Piko dejansko plačal okoli 800.000 evrov. Večinski lastniški nakup Pike je Jurencu oziroma Američanom z izdajo negativnega soglasja preprečilo ministrstvo za kulturo, na Pro Plusu pa so ministru Vasku Simonitiju zaradi tega zagrozili s tožbo. Toda naši viri trdijo, da naj bi Pro Plus s posebnimi pogodbami tako ali drugače že povsem obvladoval program in trženje TV Pike. Formalni odgovorni urednik sicer ostaja Grah, toda odločilno programsko besedo naj bi imel programski direktor Pro Plusa, Gorazd Slak, medtem ko naj bi trženje Pike že prevzel Aleš Muhič vodja trženja na Pro Plusu. Je pa Grahu kljub temu uspel veliki met: vselil se je v pisarno direktorja informativnega programa Pro Plusa Tomaža Peroviča, ki je potem v istem nadstropju dobil manjšo pisarnico.

Ena izmed programskih novosti TV Pike je uvedba 5-minutnih novic ob vsaki polni uri, od 13.00 do 18.00. Za Piko jih pripravlja uredništvo 24ur.com. Sicer pa naj bi se program TV Pike jeseni precej spremenil. Naši viri na Pop TV in Kanalu A trdijo, da naj bi Pika postala odlagališče za ponavljanje starih dobrih odsluženih nadaljevank (Naša mala klinika, Friends …) in ameriške C produkcije, ki jo v precejšnjih količinah, na zalogo in poceni kupujejo proplusovci v okviru poslovne politike CME. Novinarji in drugi ustvarjalci Pop TV in Kanala A pa se menda bojijo, da bodo sodelavci TV Pike, ki so se po selitvi med prvomajskimi prazniki nenadoma znašli v hiši, postali poceni rezervna armada delovne sile za Pop TV in Kanal A.
Povejmo še, da je včeraj v Slovenijo priletel Ronald S. Lauder, prvi človek Central Media Enterprises (je tudi predsednik svetovnega židovskega kongresa), zato na Kranjčevi 26 vlada obsedno stanje. Že v ponedeljek popoldne so pred Lauderjem prišli še nekateri šefi CME, denimo izvršni direktor Michael Garin, kajti Jurenec bo do četrtka gost tako imenovanega odbora direktorjev. Na letališču Jožeta Pučnika je bila zato cela drama: vodilne može CME je pričakala ena od markentigašic Pro Plusa Andreja Veršič (pred kratkim se je vrnila s porodniškega dopusta) vsakega izmed direktorjev pa je sprejela posebna hostesa. Sestanki bodo na Pop TV in v ljubljanskem Austria Trend hotelu oziroma bivši Domini.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stane Grah Nani Zeneli Markom Žitnikom Saše Lendero Geni Zeneliju Boštjana Lesjaka Nekaj verzij Nane Zeneli Namesto Povej naprej odslej Diamanti Dijana Galič Adel Djutovič TV Pika = Pro Plus Marijan Jurenec Gorazd Slak Aleš Muhič Tomaža Peroviča Ronald S. Lauder Michael Garin Andreja Veršič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Stane Grah ukinil Nano Zeneli in zasedel pisarno Tomaža Peroviča