objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 11. junij 2008 ob 05:50

Kangler laže, grozi in ustrahuje!
Če bo Bojan Šrot prisiljen odstopiti, bo Franc Kangler poskušal postati predsednik stranke, sicer jo bo sesul na dvoje
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik glavnega odbora Slovenske ljudske stranke in ljubljanskega lokalnega odbora Aleš Primc je že v tedniku Reporter na račun mariborskega župana in vidnega člana SLS Franca Kanglerja povedal nekaj trdih besed. Za naš portal je včeraj popoldne svoje izjave o Kanglerju še zaostril. Primc trdi, da "Kangler laže, grozi in ustrahuje," to pa je mariborskemu županu, ki naj bi po besedah Aleša Primca "mislil, da je veliki džek," moral povedati preko medijev, saj Kangler menda ne razume, če se mu to pove v zaprtem prostoru in pred ožjo skupino ljudi. "Že nekajkrat sem mu rekel, naj o meni neha lagati naokoli, toda Kangler očitno nič ne razume," pravi Primc. Na naše vprašanje, zakaj naj bi Kangler vse to počel, pa je Primc dejal, da tega sicer točno ne ve, morda pa zato, ker hodi v cerkev; Kangler pa "ta črnih" menda ne mara, tako vsaj pripovedujejo nekateri naši sogovorniki iz vrst Slovenske ljudske stranke. Primc (nekoč je bil član Peterletovih Krščanskih demokratov) je sicer na volitvah za predsednika glavnega odbora premagal protikandidata Janeza Ribiča, župana občine Duplek, od koder je Kangler doma, poleg tega sta Kangler in Ribič daljna sorodnika; Janez Ribič je mož Kanglerjeve sestrične in brat vplivne Marije Ribič, nekdanje visoke funkcionarke SLS. Celo Kanglerjeva politična kariera se je začela z Ribiči; Janez Ribič je bil namreč kandidat za poslanca SLS na volitvah v državni zbor leta 1996, toda možakar je zbolel in namesto njega je vskočil takratni kriminalist Kangler. Franc Kangler, imenovan mariborski šerif, naj bi bil v prijateljskih odnosih tudi z bivšim predsednikom ljubljanskega odbora SLS Antonom Grabeljškom, ki ga je zamenjal Primc.
Franc Kangler izjav Aleša Primca za naš portal včeraj ni želel komentirati.

Iz vrst Slovenske ljudske stranke je tudi slišati, da naj bi Kangler, ki je bil eden glavnih lobistov celjskega župana Bojana Šrota, ko je slednji postajal predsednik SLS, pripravljal tako imenovani povolilni plan B. Če bo Šrot zaradi slabih volilnih rezultatov prisiljen odstopiti z mesta predsednika stranke, se bo za funkcijo predsednika SLS potegoval Kangler. Ker pa mariborski župan za izvolitev nima praktično nobenih možnosti, saj je skregan z več kot polovico članov vodstva ljudske stranke, Kangler pripravlja tudi rezervni scenarij plana B; to je popoln razkol v SLS med Kangler-Šrotovo frakcijo in frakcijo bratov Podobnik ter razbitje stranke na dva dela. Po Kanglerjevem scenariju naj bi se stranki, ki bo nastala iz prve frakcije, pridružila tudi Stranka mladih in vsekakor Pečetova Lipa. Bratoma Janezu in Marjanu Podobniku pa bi ostal krščansko-kmečki del stranke.

Andrijana Starina Kosem jeseni na kandidatno listo Pečetove Lipe?!
Včeraj dopoldne pa se je na terasi ljubljanskega Maxija dobila zanimiva druščina: prvak Lipe Sašo Peče, razvpita predsednica nadzornega sveta Dela Andrijana Starina Kosem in novopečena namestnica odgovornega urednika Slovenskih novic Patricija Šašek. Pečeta in ASK po sestanku nismo mogli priklicati, Šaškova, ki na Novicah bdi tudi nad petkovo prilogo Bulvar, pa nam je zatrdila, da naj bi šlo za čisto zaseben pogovor. No, zanimivo, kajti Peče, ki mu plačo podpredsednika državnega zbora dajejo davkoplačevalci, je bil tam namreč med službenim časom. Po nekaterih informacijah pa naj bi se Andrijana Starina Kosem na jesenskih volitvah potegovala za poslanko v državnem zboru, in to na listi Pečetove Lipe.
#1x#

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleš Primc Franca Kanglerja Peterletovih Janeza Ribiča Marije Ribič Antonom Grabeljškom Bojana Šrota Podobnik Pečetova Janezu Marjanu Andrijana Starina Kosem Patricija Šašek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kangler laže, grozi in ustrahuje!