objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 13. junij 2008 ob 07:00

Predanova, Pušenjak in tehnični uredniki Večera cenzurirali Bavčarja
Iz intervjuja vrgli ven vse, kar je šef Istrabenza rekel o Kučanu, menda na zahtevo tehničnih urednikov
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Intervju s predsednikom uprave Istrabenza Igorjem Bavčarjem, ki ga je pred dnevi dal za sobotno prilogo časnika Večer, so očitno cenzurirali. Tik pred tiskom je namreč ven letelo Bavčarjevo mnenje o nekdanjem predsedniku države Milanu Kučanu, oziroma odgovor na vprašanje, kako komentira tezo profesorja in publicista Milana Balažica, ki je v časniku Večer napisal, da tudi Kučan nosi odgovornost za aretacijo Janeza Janše, Ivana Borštnerja, Davida Tasiča in Francija Zavrla ali znamenito afero JBTZ. Novinarka Darka Zvonar Predan, bivša urednica notranje politike na Večeru, ki je z Bavčarjem naredila intervju, nam je pojasnila, da je Bavčarjevo mnenje o Kučanu ven vrgel urednik priloge Dejan Pušenjak, z njenim soglasjem, to pa naj bi storil na zahtevo tehničnih urednikov, ki naj bi "penili," da je intervju predolg in ne bo mogoče postaviti velike Bavčarjeve slike. Poleg tega, pravi Darka Zvonar Predan, je bilo isto vprašanje postavljeno tudi Davidu Tasiču in Franciju Zavrlu, v kontekstu neke druge rubrike, zato bi se ta tema v prilogi "duplirala". Na naše vprašanje, kakšno zvezo imajo neke druge rubrike, kjer nastopata Tasič in Zavrl, z Bavčarjevim intervjujem, je Predanova vztrajala na tem, da bi šlo za "podvajanje znotraj časopisa". Na logično vprašanje ali dolžino in vsebino intervjujev na Večeru v zadnji fazi potemtakem krojijo tehnični uredniki in zakaj je ven letel ravno Bavčarjev odgovor o Kučanu in ne kaj drugega, pa nam je večkrat jezno odvrnila, da naj to vprašanje postavimo Pušenjaku.


Povejmo še, da je Darka Zvonar Predan ob našem vprašanju totalno izgubila živce, čeprav smo jo na mobilni telefon ujeli med dopustom v Bolgariji, kjer je na obisku pri svojem možu, diplomatu in nekdanjemu direktorju Večera Milanu Predanu Pipiju. V telefon je nekontrolirano vpila, da jo sesuvamo in da nimamo pojma, koliko je ona naredila za slovensko novinarstvo, njen mož pa naj bi se izkazal kot odličen diplomat; čeprav Predanova diplomacija sploh ni bila tema naših vprašanj. Predanova je tudi absurdno zahtevala, naj ji povemo imena virov, ki nas obveščajo o dogajanjih na mariborskem Večeru.
Dejan Pušenjak pa nam je po telefonu gladko zabrusil, da njegove uredniške politike drugim medijem pač ne bo pojasnjeval.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
gorjem Bavčarjem Milanu Kučanu Milana Balažica Janeza Janše Ivana Borštnerja Davida Tasiča Francija Zavrla Darka Zvonar Predan Dejan Pušenjak Davidu Tasiču Franciju Zavrlu Milanu Predanu Pipiju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Predanova, Pušenjak in tehnični uredniki Večera cenzurirali Bavčarja