objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 18. junij 2008 ob 05:29

Televizijka Barbra Jermann bo reševala naklado revije Lady
Jelka Sežun odhaja, kaj bo z novinarsko piarovko Sonjo Javornik, pa je še uganka
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nova odgovorna urednica tabloida Lady bo Barbra Jermann, novinarka in bivša urednica ter voditeljica oddaje Tednik na TV Slovenija. Jermannova je na RTV Slovenija že dala odpoved, Lady pa bo prevzela 1. julija. Novo delovno mesto za dosedanjo urednico Lady Jelko Sežun se znotraj družbe Delo Revije, ki izdaja Lady, menda še išče.
Spomnimo: na našem portalu smo že poročali, kako je odgovorni urednik informativnega programa Rajko Gerič, menda na zahtevo generalnega direktorja RTV Antona Guzeja, urednico in voditeljico TV Tednika Barbro Jermann pred časom nepričakovano zamenjal s Celjanom Jankom Šoparjem, Jermannova pa je ostala novinarka. In šele potem, ko je Geriču povedala, da odhaja na Lady, jo je Gerič prvič v življenju pohvalil za nek televizijski prispevek.
Jermannova ima nekaj malega izkušenj s tiskanimi mediji, pred leti je namreč kot bivša tekmovalka v kotalkanju, delala v športnem uredništvu časnika Delo. Za naš portal je povedala, da spremembe na Lady bodo, vendar jih bo uvajala postopno. Bo pa, za razliko od Jelke Sežun, ki se, čeprav je bila urednica tabloida, sploh ni pojavljala na družabnih dogodkih, Jermannova veliko hodila naokoli; to pa bo takojšnja sprememba, trdi Jermannova. Mimogrede, Barbra Jermann je bila prej Barbara Jerman, vendar se je preimenovala zaradi numerologije.
Sicer pa se revija Lady sooča s precejšnjim padcem naklade. Po podatkih Slovenske oglaševalske zbornice (revidirane naklade) je tiskana naklada Lady v zadnjem letu padla za več kot sedem tisoč izvodov, kar pomeni skoraj 12 odstotkov celotne naklade revije. Upad branosti je v največji meri posledica prodora interneta in nekoliko zastarelega vsebinskega koncepta; še vedno pa Lady krepko vodi pred glavno konkurentko, tabloidno revijo Nova (družba Adria Media), katere tiskana naklada se giblje le okoli 32.000 izvodov.

Bo pa zanimivo videti, kaj bo Barbra Jemann naredila z razvpito novinarko Sonjo Javornik, ki je veljala za nadurednico Jelke Sežun in je menda hkrati napisala 90 odstotkov vsake številke revije, po svojim imenom in psevdonimi. Hkrati pa je v reviji neženirano favorizirala svoje prijatelje in glasbenike, ki jih celo menedžerira. Da se Javornikova ob novinarskem delu nezdružljivo ukvarja tudi z glasbenim menedžerstvom in stiki z javnostmi, dokazuje tudi elektronska pošta, ki jo je ob nedavnem koncertu skupine Crvena jabuka v ljubljanskih Križankah pošiljala drugim medijem. Kot je razvidno iz faksimilov, je novinarka Lady skrbela celo za akreditacije drugih medijskih hiš, potem pa naj bi o koncertu korektno poročala v Lady?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Barbra Jermann Jelko Sežun Rajko Gerič Antona Guzeja Jankom Šoparjem Sonjo Javornik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Televizijka Barbra Jermann bo reševala naklado revije Lady