objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 24. junij 2008 ob 15:39

Mariborčani izžvižgali Kanglerja!
Mariborski župan pred sobotno baletno predstavo Grk Zorba na nogometnem stadionu moril s političnim govorom in samohvalami
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Mariborski župan Franc Kangler je ob včerajšnjem referendumu svoj glas oddal na volišču v mestni četrti Radvanje. Ob tem je izjavil, da "pričakuje nizko referendumsko udeležbo, saj pri projektu pokrajin na državni ravni ni bil vzpostavljen politični dialog. Po njegovih besedah bo udeležba pokazatelj trenutne politike v državi"; toda Kangler, sicer doma iz Dupleka, se ni zavzel za ime Mariborska pokrajina, ampak Osrednještajerska, čeprav naj bi si pri sprejemanju zakonodaje prizadeval za ime Štajerska pokrajina.
Zato sploh ni čudno, da so Kanglerja v soboto zvečer Mariborčani pošteno izžvižgali. Zgodilo se je na prenovljenem nogometnem stadionu v Ljudskem vrtu, kjer je mestna občina Maribor, ob koncu predsedovanja Slovenije Evropski uniji in v čast novemu stadionu, Mariborčanom ponudila brezplačni ogled baletne super uspešnice Grk Zorba, v izvedbi baleta SNG Maribor. Namesto da bi Kangler zbrano publiko, željno umetniške predstave, samo vljudno pozdravil, je udaril s političnim traktatom in samohvalami, kaj vse je on že naredil za Maribor. In začelo se je glasno žvižganje.


Za Kanglerjem je na govorniški oder stopil minister za lokalno samoupravo in regionalno politiko Ivan Žagar, s političnim govorom, ki je bil še daljši od Kanglerjevega. Njega je publika dobesedno prekinjala in Žagar je govor komaj končal. Tretji govornik, minister za šolstvo in šport Milan Zver, pa je bil dovolj zvit in priseben, da je pogruntal razpoloženje in zbrane Mariborčane zgolj na kratko pozdravil - z nekaj besedami.
Slišati je tudi, da naj bi Kangler jeseni spet kandidiral za poslanca; njegovi Slovenski ljudski stranki javnomnenjske ankete namreč tako slabo kažejo, da bo nujno potreben volilni angažma vseh njihovih županov, sicer se na jesenskih parlamentarnih volitvah Šrotova SLS sploh ne bo uspela prebiti v državni zbor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Ivan Žagar milan zver Šrotova

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mariborčani izžvižgali Kanglerja!