objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 27. junij 2008 ob 15:18

Ponedeljek je dan D za Dremlja
Telekom: Bojana Dremlja naj bi zamenjal Klavdij Godnič, na Mobitel se vračata Igor Marinšek in Tomo Štuflek
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Na ponedeljkovi skupščini naj bi vlada kot večinska lastnica Telekoma uvedla enotirni sistem upravljanja družbe in hkrati zamenjala sedanjega predsednika uprave Bojana Dremlja. V predlogu za nov upravni odbor so za zdaj navedeni Dremelj (javno se je že opredelil proti enotirnemu sistemu upravljanja), prvi mož Dravskih elektrarn in predsednik nadzornega sveta Telekoma Damijan Koletnik, dekan Fakultete za farmacijo Borut Štrukelj, profesor informatike Univerze na Primorskem Andrej Brodnik, nekdanja svetovalka Marjana Podobnika (ko je bil M. Podobnik na Telekomu) in njegova bivša šefica kabineta (ko je bil M. Podobnik podpredsednik Drnovškove vlade) Karmen Ponikvar in nekdanji član Telekomove uprave Pavel Žakelj. Toda po naših zanesljivih informacijah bo minister Andrej Vizjak predlagal precej drugačen predlog. Tako naj bi nov šef Telekoma postal politično nevtralni menedžer Klavdij Godnič, sedanji glavni izvršni direktor Mobitela, na Mobitel pa naj bi se vrnil pred nekaj meseci odstavljeni izvršni direktor Igor Marinšek, ki je odletel zaradi Dremlja. Marinšek naj bi prevzel Godničevo funkcijo, na Mobitel pa naj bi prišel nazaj tudi nekdanji šef marketinga Tomo Štuflek, zdaj direktor podjetja Ram 2. Štuflek je kariero na Mobitelu sicer naredil pod bivšim legendarnim Mobitelovim direktorjem Antonom Majzljem. Po naših informacijah naj bi eno od vodilnih delovnih mest v Mobitelu zasedel tudi predsednik nadzornega sveta Kapitalske družbe in bivši prvi mož Marine Portorož Boris Zupančič.


Spomnimo: Dremelj, ki naj bi mu vlada ponudila ponudila mesto svetovalca v Skupini Telekom, ali pa bo pobasal izjemno visoko odpravnino (432 tisoč evrov bruto), je pred časom obiskal dva vodilna opozicijska politika, Boruta Pahorja (SD) in Gregorja Golobiča (Zares). Nekaj mesecev pred Pahorjem pa se je Dremelj sestal tudi z generalnim sekretarjem Socialnih demokratov Urošem Jaušovcem; po naših informacijah je to bilo decembra lani, medtem ko sta se Pahor in Dremelj dobila pred nekaj tedni. Po njunem pogovoru, ki sta ga pripravila Jaušovec in Andraž Vehovar, nekdanji tajnik SLS in pogodbeni lobist Telekoma (Vehovarjevo podjetje Modra celica največ dela s Telekomom in Adrio Airways; in zanimivo, tudi Tadej Tufek, predsednik uprave Adrie, se je začel pojavljati na javnih tribunah Socialnih demokratov in jim menda ponudil svoje usluge pri pisanju alternativnega vladnega programa), pa se je zgodil pomenljiv piarovski incident. Medtem ko je Pahor potrdil srečanje, ga je Dremelj sprva zanikal, nato pa priznal?! O čem sta se Pahor in Dremelj pogovarjala, ni znano, najverjetneje pa je Dremelj lobiral za svoj obstanek na Telekomu v primeru Pahorjeve zmage na jesenskih parlamentarnih volitvah. Pahor je kasneje za časnik Finance sicer izjavil, da po njegovem mnenju Dremelj dela dobro; tistih, ki delajo dobro, pa morebitna Pahorjeva vlada naj ne bi zamenjala, čeprav jih je nastavila Janševa vladna koalicija. Toda zakaj potem je Dremelj sestanek s Pahorjem, ki je bil na sedežu Socialnih demokratov na Levstikovi ulici, poskušal zamolčati? Še bolj zavit v meglo je sestanek med Dremljem in Golobičem. Po naših informacijah je do njega prišlo kmalu po imenovanju Dremlja za predsednika uprave Telekoma, z Golobičem pa naj bi se dobila v poslovnih prostorih podjetja Ultra, kjer je bil Golobič zaposlen do aktivne vrnitve v politiko. Naši viri trdijo, da naj bi Golobiču Dremelj zatrjeval, da je on politično neopredeljen, vlada pa naj bi ga na mesto predsednika uprave Telekoma nastavila kot strokovnjaka. Golobič pa naj bi bil kasneje, ko je izvedel, da se je Dremelj srečal tudi s Pahorjem, nad to potezo predsednika uprave Telekoma precej začuden in razočaran.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojana Dremlja Damijan Koletnik Borut Štrukelj Andrej Brodnik Marjana Podobnika Drnovškove Karmen Ponikvar Pavel Žakelj Andrej Vizjak Klavdij Godnič Igor Marinšek Tomo Štuflek Antonom Majzljem Boris Zupančič Boruta Pahorja Gregorja Golobiča Urošem Jaušovcem Andraž Vehovar Tadej Tufek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ponedeljek je dan D za Dremlja