objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 2. julij 2008 ob 06:00

Mož Urše Čepin kupil slabo tretjino TV Paprike in izplačal Žitnika
Podjetnik Aleš Čepin kupil 26-odstotni delež TV Paprike in postal manjšinski lastnik televizije
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Aleš Čepin
, direktor in lastnik ljubljanskega podjetja Paleste (prodaja rabljenih avtomobilov na Viču), nam je potrdil nakup 26-odstotnega deleža TV Paprike, ki ga je pred enim tednom kupil od Marka Žitnika in Ajše Šunjić, od vsakega po 13 odstotkov. Koliko je Čepin odštel za nakup obeh deležev, nam ni hotel povedati, govori pa se, da naj bi Žitniku in Šunjićevi odštel vsakemu po 100.000 evrov. Na naše vprašanje, zakaj se je odločil kupiti manjšinski delež televizije, pa nam je dejal, da ga bo morebiti prodal najprej. Preostala lastnika TV Paprike, oziroma družbe Privat d.o.o., ki izdaja program Paprike, sta finančna družba Fin Trend iz Kamnika, katere direktor je Tomaž Jančar, večinski lastnik pa javnosti neznani Silvester Učakar iz Motnika in ljubljansko trgovsko podjetje Emporium, katerega direktorica je Helena Draškovič. Fin Trend in Emporium imata vsak po 37 odstotkov TV Paprike.
Ker je po statutu TV Paprike za zamenjavo direktorja in odgovornega urednika Marka Žitnika potrebnih vsaj 75 odstotkov, bi moral Čepin, če bi denimo hotel Strleta in Žitnika zamenjati s kom drugim, o tem predhodno skleniti dogovor z obema drugima večjima lastnikoma.
Čepinova žena, razvpita novopečena pevka in televizijska voditeljica Urša Čepin (na TV Papriki vodi oddajo Glasbene želje), pa je v soboto zvečer slavila na glasbenem tekmovanju Zlati glas Konga. Zmago ji sicer ni prisodila posebna žirija, katere član je bil tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (za Čepinovo in njeno pesem Čista desetka so glasovali obiskovalci Konga, medtem ko je žirija zmago prisodila skupini Turbo Angels; za skladbo Zamrznil je čas, ki je božična pesem, tekmujejo pa sredi poletja?!) moderator prireditve pa seveda Mark Žitnik, ki je v grosupeljskem kazinoju Kongo že nekaj časa pogodbeno zaposlen kot svetovalec za prireditve in marketing. Zaradi zmage Urše Čepin je menda najbolj popenila Monika Pučelj, poleg tega se je med nastopajočimi že pred začetkom prireditve govorilo, da je skoraj brez veze peti, saj bo tako ali tako spet gladko zmagala Čepinova.

TV Paprika se je sicer pred desetimi dnevi, z vso opremo vred, preselila v grosupeljski Kongo, kjer naj bi od jutri najprej oddajali program in pripravljali paradno oddajo Pesem poletja. Veliki zmagovalec Pesmi poletja naj bi pokasiral 50.000 evrov, ki jih prispeva glavni sponzor prireditve (mimogrede: Mark Žitnik nam ni hotel zaupati, kdo je ta slavni sponzor, ki naj bi primaknil toliko keša?!), prva favoritinja za zmago pa je menda spet turbofolk zvezda Urša Čepin.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme

Aleš Čepin
Marka Žitnika Ajše Šunjić Tomaž Jančar Silvester Učakar Helena Draškovič Urša Čepin Zmago Jelinčič Plemeniti Monika Pučelj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mož Urše Čepin kupil slabo tretjino TV Paprike in izplačal Žitnika