objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 3. julij 2008 ob 11:32

Oblaka prodajajo, Oblak kupuje
Triglav Naložbe prodaja delež v Info TV, med kupci Matej Raščan, prvi mož Dela Revij, in neka ameriška televizijska družba
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Finančna družba Triglav Naložbe se je odločila prodati svoj 40-odstotni solastniški delež v televiziji Info TV, za katerega je pred dobrim letom dni odštela 2,9 milijona evrov. Javno objavo prodaje deleža so v Triglavu Naložbe objavili včeraj, 6667 delnic pa nameravajo prodati izključno v paketu. Predsednica uprave TN, Metka Petek, prodajne namere ni želela podrobneje komentirati, češ da je "objavljeno zbiranje ponudb sestavni del vsakodnevnih delovnih procesov v njihovi družbi, zato dodatnih komentarjev ne dajejo". Predsednik nadzornega sveta TN, ljubljanski odvetnik Damjan Mihevc (kot odvetnik prvega moža SCT Ivana Zidarja se pojavlja tudi v najnovejši policijsko-tajkunski aferi, nedeljski aretaciji Zidarja in bivšega državnega tožilca Boštjana Penka; Mihevc naj bi bil namreč posrednik njunih tajnih sestankov), pa nam je dejal, da je ob najavi prodaje deleža Info TV presenečen (to naj bi izvedel šele od nas), saj nadzorni svet tega na prejšnji seji ni obravnaval. Iz drugih virov pa smo izvedeli, da naj bi se Mihevc sprenevedal in da Metka Petek pač nič ne naredi brez njegovega soglasja. Član nadzornega sveta TN je tudi predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Kocič; Triglav Naložbe so namreč hčerinska družba Zavarovalnice Triglav.
Leon Oblak, večinski lastnik televizije Info TV, je po naših informacijah vedel, da se TN pripravlja na prodajo njihovega deleža v Info TV, cena, ki bi jo v TN radi iztržili, pa naj bi bila 10 do 15 odstotkov višja od nakupne. Med Oblakom in predsednikom uprave Info TV ter predstavnikom TN Andrejem Erženom (prej je delal v kabinetu ministra za finance in predsednika Nove Slovenije Andreja Bajuka, ob tem pa eni cinično pripovedujejo, da  mu je nosil plašče), so se že nekaj časa pojavljala trenja, saj naj bi Eržen ob vsaki zamudi pri prehodu Info TV na novo programsko shemo zahteval vedno nove in nove poslovne načrte.

Po naših informacijah je najresnejši kupec za delež TN v Info TV Matej Raščan, predsednik uprave in 49-odstotni lastnik založniškega podjetja Dela Revij, cena za nakup pa naj bi se gibala do 3 in pol milijona evrov. Raščana včeraj nismo uspeli poklicati, zato tudi ni jasno, ali se kot kupec pojavlja podjetje Delo Revije ali katera izmed drugih Raščanovih firm. Raščan je namreč tudi lastnik Rašice in finančne družbe Monera, manjšinske lastnice mariborske Probanke, ki je šefici Probanke Romani Pajenk trenutno trn v peti; zaradi napovedanih izpodbojnih tožb na sklepe zadnje skupščine Probanke. Če bi Raščan v Info TV vstopil preko Dela Revij, bi za to potreboval tudi soglasje ministrstva za kulturo; vendar je to malo verjetno, kajti večinski lastniki Dela Revij so preko firme Media DS Branko Pavlin (Dnevnik), Bojan Petan (Delo Prodaja) in Martin Odlazek (Salomon), kar bi poslovanje Info TV in Leona Oblaka najverjetneje zakompliciralo do skrajnosti.
Oblak pa naj bi se pogovarjal tudi z neko ameriško televizijsko družbo in ne izključuje možnosti, da bi Američani, poleg deleža TN, kupili še večji lastniški delež Info TV. Oblak nam imena ameriške firme ni hotel izdati, trdi pa, da so Američani za finančni, pravni in tehnični pregled Info TV že najeli eno od slovenskih svetovalnih podjetij. Oblak tudi pravi, da si za strateškega partnerja želi podjetje, ki se ukvarja z mediji.
Toda Oblak po naših informacijah tudi kupuje: tako naj bi kmalu spravil pod streho nakup dveh primorskih televizij, TV Primorke in TV Robina, kjer pa menda ne gre za ravno velik denar.
Spomnimo: finančna družba Triglav Naložbe je v Info TV vstopila kmalu po razrešitvi razvpite nekdanje državne sekretarke Andrijane Starina Kosem, ki je bila tudi članica nadzornega sveta TN. ASK naj bi nekaj mesecev investicijo blokirala, po njenem odhodu pa je gladko steklo. Med poznavalci je posel veljal za "operacijo Nsi", kajti Mihevc slovi kot eden od najožjih Bajukovih kadrov. Po nekaterih napovedih naj bi Oblak z novo programsko shemo, ki bo med drugim vsebovala tudi osrednjo informativno oddajo, štartal v prihodnjih tednih, morda že konec julija.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Metka Petek, Damjan Mihevc Ivana Zidarja Boštjana Penka Andrej Kocič Leon Oblak Andrejem Erženom Andreja Bajuka Matej Raščan Romani Pajenk Branko Pavlin Bojan Petan martin odlazek Andrijane Starina Kosem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Oblaka prodajajo, Oblak kupuje