objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 18. julij 2008 ob 05:38

Naši viri: Peče in Tavševa se tajno že pogajata za novi službi
Šef Lipe naj bi postal direktor Cestnega podjetja Maribor, poslanka pa lobistka pri odvetniku Zdolšku
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik stranke Lipa Sašo Peče in njegova strankarska kolegica ter poslanka Barbara Žgajner Tavš se tajno že pogajata za novi službi, kamor naj bi se umaknila po jesenskih volitvah v državni zbor, trdijo naši viri. Lipi se namreč skoraj zagotovo ne bo uspelo prebiti v parlament, tako vsaj kažejo dosedanje ankete javnega mnenja. Sašo Peče naj bi postal novi direktor Cestnega podjetja Maribor (CPM), namesto Janeza Škoberneta, ki naj bi zasedel eno od vodilnih delovnih mest v okviru korporacije Pivovarne Laško. Kot je znano, je CPM eden večjih solastnikov Pivovarne Laško, nekateri mediji pa tudi namigujejo, da naj bi bil skriti lastnik CPM celjski župan in predsednik SLS Bojan Šrot, kar pa je slednji že večkrat zanikal. Tavševa pa naj bi se po volitvah in prenehanju poslanskega mandata preselila v odvetniško pisarno Stojana Zdolška, kjer naj bi se ukvarjala z lobiranjem. Kot je znano, Zdolšek preko enega od povezanih podjetij sredi Ljubljane Lipi že oddaja poslovne prostore.

Je pa Pečetu nekako uspelo nagovoriti župana Ajdovščine Marjana Poljšaka, da bo na jesenskih volitvah kandidiral na listi Lipe. Menda sta se pogajala štiri mesece, kako je Peče na koncu prepričal Poljšaka in kaj mu je za to obljubil, pa ni znano. Poljšak je bil pred leti že poslanec, izvoljen na listi SNS, iz katere je po sporu s predsednikom Zmagom Jelinčičem Plemenitijem tudi izstopil.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sašo Peče Barbara Žgajner Tavš Janeza Škoberneta bojan šrot Stojana Zdolška Marjana Poljšaka Zmagom Jelinčičem Plemenitijem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naši viri: Peče in Tavševa se tajno že pogajata za novi službi