objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 19. julij 2008 ob 06:15

Tone Rop je hčerki Evi za maturo podaril Ameriko
Poslanec in bivši premier si je menda izboril boljši volilni okraj, v ljubljanski Šiški, namesto prečrtanega Miloša Pavlice
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji eldeesovski premier in poslanec Socialnih demokratov Tone Rop se je pravkar vrnil iz Združenih držav Amerike. Čez lužo je bil zasebno, hčerki Evi je namreč poklonil potovanje v Las Vegas in New York, ker je uspešno maturirala.
Medtem pa naj bi Ropu tudi uspelo, da si je izboril boljši volilni okraj v Ljubljani. Na jesenskih volitvah bo za tako za poslanca kandidiral v Šiški, tik ob teritoriju poslanskega kolega Dušana Kumra, ki sicer velja za močno volilno bazo LDS in SD. V tem okraju se Ropu menda realno nasmiha poslanski sedež, medtem ko je prej kazalo, da bo moral kandidirati v ljubljanskih Fužinah (kar mu ni ravno najbolj dišalo), v Šiški pa naj bi se za poslanca potegoval nekdanji ljubljanski podžupan Miloš Pavlica. Toda slednji je po naših informacijah v zadnjih dneh nenadoma odfrčal z liste kandidatov, ni pa še znano – zakaj.
Zanimivo je tudi, da na volitve v Ljubljani definitivno ne bo šla predsednica ljubljanskih Socialnih demokratov Metka Tekavčič, ki pa se odkrito poteguje za mesto ministrice za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo v morebitni vladi Boruta Pahorja. Za isti ministrski stolček se bori tudi podpredsednik SD Igor Lukšič (čeprav stanuje v Medvodah, bo za poslanca kandidiral za Bežigradom), toda Tekavčičeva je v neki ožji družbi že izjavila, da je njena prednost pred Lukšičem tudi to, da je ženska. Pahorjevi Socialni demokrati pa bi na ženske kvote vendarle morali nekaj staviti, je očitno prepričana Metka Tekavčič.
Mimogrede: gospod na sliki, levo od Ropa, je Bogdan Topič, nekdanji direktor Slovenske razvojne družbe, ki je pred kratkim postal direktor podjetja Gorenje Projekt, inženiring.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tone Rop Evi Dušana Kumra Miloš Pavlica metka tekavčič Boruta Pahorja Igor Lukšič Bogdan Topič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tone Rop je hčerki Evi za maturo podaril Ameriko