objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 25. julij 2008 ob 05:31

Minister Erjavec dal Fraciju Zavrlu skoraj milijonski oglaševalski posel
Zakaj šef Pristopa kot domnevni Pahorjev lobist obiskuje pomembne slovenske direktorje?
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Franci Zavrl in njegova agencija Pristop sta dobila 900.000 evrov težak marketiški posel, ki ga je pred časom razpisal Karl Erjavec oziroma njegovo ministrstvo za obrambo. Gre za komunikacijsko in medijsko podporo pri "pridobivanju kadrov za slovensko vojsko", projekt pa bo trajal prihodnji dve leti. Poleg Pristopa so na razpisu sodelovali tudi oglaševalske agencije Rogač RMV (dela za volilni štab Boruta Pahorja in Socialnih demokratov), Studio Marketing, Media Polis, skupno ponudbo pa so oddali Original d.o.o. (vodita ga Benjamin Ivančič in Suna Tancig, njuna, širši javnosti manj znana agencija, pa je prevzela tudi predvolilno kampanjo Gregorja Golobiča in stranke Zares), Modra celica, podjetje nekdanjega kajakaša in bivšega generalnega tajnika SLS ter lobista Andraža Vehovarja, ki dela predvsem za Adrio Airways in Telekom, ter agencija Perfo d.o.o..

Zavrl, ki je pred dvema dnevoma postal tudi član nadzornega sveta Marine Portorož, potem ko je njegov poslovni partner, šef DZS Bojan Petan, konsolidiral lastništvo Marine, je v igri še za en paradržavni marketinški posel; kdo bo vodil stike z javnostmi Pošte Slovenije. Obseg posla je sicer precej manjši, gre za 60.000 evrov letno, toda šteje menda prestiž; z drugimi besedami, za agencije je pomembno, da se ta posel dobi! Pošta uradno ne daje informacij, kdo vse se je na razpis prijavil (v skladu z zakonom o javnem naročanju vam informacij v času, ko razpis še traja, ne moremo posredovati. Zakon izrecno določa, da naročnik ne sme dovoliti vpogleda v dokumentacijo o javnem naročilu v času od odpiranja ponudb do sprejema odločitve o oddaji naročila. Ko bo postopek formalno zaključen, pa smo vam na razpolago za pojasnila, nam je povedala Megi Jarc iz Službe za stike z javnostmi pri Pošti Slovenije), naši viri pa trdijo, da so se na razpis zagotovo prijavili Futura PR, ki je za Pošto Slovenije že doslej furala stike z javnostmi, mariborska agencija Spem, menda eno od številnih Pristopovih podjetij, in še ena mariborska agencija Vitoma PR, ki pa naj bi ponudbo kasneje umaknila. Po naših informacijah naj bi Zavrl osebno lobiral za Futuro PR, kjer je Pristop solastnik, in zato naj bi se oglasil celo pri predsedniku uprave Pošte Slovenije Alešu Haucu. Naši viri trdijo, da naj bi Zavrl Haucu obljubljal tudi lobistično podporo, če bo po jesenskih parlamentarnih volitvah novi predsednik vlade postal Borut Pahor. Hauca je za prvega človeka Pošte postavila sedanja vladna koalicija, v poslovnih krogih SDS pa je cinično slišati, da naj bi se Hauc zadnje čase razglašal za tako imenovanjega strokovnjaka. Mimogrede, znotraj Future PR za projekt Pošte skrbi Marijana Kandutti, nekdanja posebna svetovalka bivšega premiera Toneta Ropa.

Hauc pa ni edini direktor, ki naj bi ga zadnje čase obiskal Franci Zavrl in ponujal podobne lobistične usluge, o katerih sicer na sedežu Socialnih demokratov ne vedo ničesar in jih tudi nočejo uradno komentirati. Naši sogovorniki iz vodstva SD, ki ne želijo biti imenovani, pa trdijo, da Zavrl in Borut Pahor definitivno nimata stikov; Pahorjevi lobisti naj bi bili namreč čisto drugi ljudje. Zavrl je sicer formalno član LDS. Medklic: tudi Gregor Golobič in  Franci Zavrl nimata ravno posebnega linka, čeprav se je Zavrl pred kratkim v neki ožji družbi pohvalil, da sta si z Golobičem boljša kot kdajkoli prej; Golobič naj bi Zavrla vedno štel za kader, ki je blizu predsedniku uprave Istrabenza Igorju Bavčarju, rivalstvo med Golobičem in Bavčarjem pa izhaja še iz časov Drnovškove LDS, ko je se pokojni predsednik vlade in LDS v dramatičnem iskanju političnega naslednika, med Bavčarjem in Tonetom Ropom, na izrecno Golobičevo sugestijo odločil za Ropa, kar je kasneje sicer obžaloval. Po naših infomacijah naj bi se Zavrl tako že srečal s predsednikom uprave Zavarovalnice Triglav Andrejem Kocičem, in Danilom Toplekom, prvim človekom Taluma iz Kidričevega. V Talumu je sicer kot vodja stikov z javnostmi zaposlen Dejan Levanič, eden od liderjev podmladka SD in Pahorjev kandidat za državnozborskega poslanca na Ptuju, kjer se bo na volitvah spopadel z ministrom za šolstvo in šport Milanom Zverom (SDS).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
franci zavrl karl erjavec Boruta Pahorja Benjamin Ivančič Suna Tancig Gregorja Golobiča Andraža Vehovarja Bojan Petan Megi Jarc Alešu Haucu Marijana Kandutti Toneta Ropa Igorju Bavčarju Drnovškove Andrejem Kocičem Danilom Toplekom Dejan Levanič Milanom Zverom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Minister Erjavec dal Fraciju Zavrlu skoraj milijonski oglaševalski posel