objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 28. julij 2008 ob 11:44

Jelinčič neuradno: urednik Gerič naj bi prestopil h komunajzarjem!
Šef Slovenske nacionalne stranke pisno protestiral proti umazani predvolilni kampanji na TV Slovenija
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Osrednja tema četrtkove oddaje Odmevi na prvem programu TV Slovenija je bila namenjena tako imenovani umazani predvolilni kampanji, voditelj Tomaž Bratož pa je med drugimi gostil tudi političnega analitika Mateja Makaroviča in direktorja Ninamedie Nikolo Damjanića. Medtem ko so voditelj (mimogrede, Bratož je oddajo, ki bi lahko izpadla hudo atraktivno, vodil izjemno slabo, brez ideje in energije) in gostje "prosto po Prešernu" debatirali o kobajagi predvolilnih udarcih pod pasom na svetovnem spletu, so se na monitorju v ozadju prikazovali logotipi političnih strank. Po logiki javne televizije in predvolilnega fer pleja bi definitivno morali biti vidni vsi logotipi večjih oziroma parlamentarnih političnih strank. Vendar temu ni bilo tako, manjkala sta namreč logotipa Bajukove Nove Slovenije in Jelinčičeve SNS, po drugi strani pa sta bila super vidna logotipa stranke Lipa in Zares, ki jima Jelinčič dokaj upravičeno pravi neparlamentarni stranki (na zadnjih volitvah v državni zbor teh dveh strank namreč sploh še ni bilo). Zmago Jelinčič Plemeniti je zato odgovornemu uredniku informativnega programa TVS Rajku Geriču poslal protestno pismo, kjer Geriču med drugim očita, da je prišlo do "namernega črtanja stranke SNS, ki v slovenskem političnem prostoru igra pomembno vlogo". Jelinčič v pismu ugotavlja, da je bila ravno ta oddaja "nazoren primer udarca pod pasom", po Jelinčičevem mnenju pa "nekateri krogi iz RTV vedo celo povedati, da naj bi šlo za eksplicitno zahtevo objavljati Jelinčiča čim manj".


Predsednik in poslanec SNS pa je v ožjem krogu tudi povedal, da ga "Gerič osebno ne mara", poleg tega naj bi Gerič, ki se pripravlja na nov uredniški mandat, "prestopil h komunajzarjem" in menda osebno poskrbel, da logotipa SNS ni bilo na monitorju. Jelinčič je pismo poslal tudi generalnemu direktorju RTV Antonu Guzeju, direktorju TVS Jožetu Možini in Novinarskemu častnemu razsodišču.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Bratož Mateja Makaroviča Nikolo Damjanića Bajukove Zmago Jelinčič Plemeniti Rajku Geriču Antonu Guzeju Jožetu Možini

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jelinčič neuradno: urednik Gerič naj bi prestopil h komunajzarjem!