objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 31. december 2008 ob 07:30

Top 10 na Pozareport.si: Laščani Školčevi ženi plačali 70.000 evrov
Objavljamo 10 najbolj branih člankov na našem portalu v letu 2008
2008 Pozareport

Odpri galerijo

V sredo zvečer so v Wellnes centru Laško odprli nov hotel kategorije štirih zvezdic, vključno s Spa centrom, investicija pa znaša 24 milijonov evrov. Družba Thermana je projekt financirala z dokapitalizacijo in dolgoročnimi krediti, žal pa so ostali brez načrtovanega denarja iz evropskih skladov.
Gostom v hotelu, ki so ga danes že začeli polniti prvi italijanski ljubitelji termalne vode, najbolj pade v oči ogromen lestenec nad recepcijo in stopniščem, ki povezuje pritličje in prvo nadstropje hotela. Lestenec iz stekla je naredila oblikovalka Tanja Pak, žena vodje poslanske skupine LDS Jožefa Školča, ki je bil tudi edini politik na slavnostni otvoritvi. Laščani so za lestenec Pakovi plačali zavidljivih 70.000 evrov, direktor Thermane Roman Matek pa nam je povedal, da so se znašli pred dilemo: kristali Swarovski ali slovenski izdelek in so se na koncu odločili za Pakovo. Matek je sicer prepričan, da se turizmu zaradi recesije in inflacije obetajo "čudni časi". Tanja Pak naj bi lestenec pripravljala šest mesecev, nekateri pa že pripominjajo, da ima stekleni posel na relaciji Laško–zakonca Školč tudi politično konotacijo; pri naročilu naj bi posredoval celo odvetnik Miro Senica, Školčev prijatelj in spremljevalec predsednice LDS Katarine Kresal, ki že nekaj let sodeluje s Pivovarno Laško, solastnico Thermane. Kot je znano pa so liberalni demokrati v razvpiti tajkunski vojni med predsednikom vlade Janezom Janšo in prvim človekom Pivovarne Laško Boškom Šrotom na strani slednjega.
Mimogrede, Školč in Senica sta bila v nedeljo dopoldne – precej presenetljivo – skupaj tudi na tradicionalni komemoraciji ob Ruski kapelici pod Vršičem, kamor ju je najverjetneje zvabil slovensko-ruski poslovnež Janez Škrabec.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tanja Pak Jožefa Školča Roman Matek miro senica Katarine Kresal Janezom Janšo Boškom Šrotom janez škrabec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Top 10 na Pozareport.si: Laščani Školčevi ženi plačali 70.000 evrov