objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 4. avgust 2008 ob 10:46

Anketa TVS: SDS pred SD, Pahor pa pred Janšo
Dobra tretjina še vedno neopredeljenih, podpora vladi je zrasla, državni zbor pa je delal slabo
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Janševa SDS po priljubljenosti še vedno vodi pred Pahorjevimi Socialnimi demokrati, a več vprašanih meni, da bi bil Borut Pahor najprimernejši premier, kaže anketa TV Slovenija. Po podatkih ankete, v kateri so sodelovali 704 vprašani, bi SDS dobila 18,1 odstotka podpore, SD 15,5, vse ostale stranke pa bi jima sledile s podporo pod štirimi odstotki. Če bi bile volitve v državni zbor to nedeljo, bi prvouvrščenima strankama sledile LDS Katarine Kresal s 3,8 odstotka, Golobičev Zares s 3,7 odstotka glasov in Jelinčičeva SNS z 2,3 odstotka glasov. Za Erjavčev DeSUS, Bajukovo NSi, Šrotovo SLS in Pečetovo Lipo pa bi po rezultatih ankete, ki jo je opravila agencija Interstat, glasovalo manj kot dva odstotka vprašanih. Dobra tretjina anketiranih (34,3 odstotka) je sicer po rezultatih ankete še neopredeljenih, volitev pa se ne bi udeležila dobra desetina vprašanih (12,5 odstotka).
Po anketi TVS je podpora vladi zrasla; podpira jo 41,2 odstotka anketiranih, dobra polovica (52,3 odstotka) pa vlade ne podpira. Na vprašanje, kako ocenjujejo delo državnega zbora, je več kot polovica vprašanih menila, da je delal slabo. Da je DZ v tem mandatu delal dobro, je menilo 30,9 odstotka vprašanih, da je delal slabo, pa 58,9 odstotka vprašanih. Desetina vprašanih se do tega vprašanja ni opredelila.
Pahor pa je prehitel Janšo kar se tiče vprašanja primernosti za predsednika vlade, kažejo rezultati ankete. Da bi bil Pahor bolj primeren za predsednika vlade, je ocenilo skoraj 40 odstotkov vprašanih (39,2 odstotka); kot primernejšega za to funkcijo pa je Janšo ocenilo 34,5 odstotka vprašanih. 16,5 odstotka sodelujočih v anketi TV Slovenija je menilo, da za predsednika vlade ni primeren nobeden izmed njiju.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševa Borut Pahor Katarine Kresal Golobičev Jelinčičeva Erjavčev Bajukovo Šrotovo Pečetovo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Anketa TVS: SDS pred SD, Pahor pa pred Janšo