objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 4. avgust 2008 ob 10:46

Anketa TVS: SDS pred SD, Pahor pa pred Janšo
Dobra tretjina še vedno neopredeljenih, podpora vladi je zrasla, državni zbor pa je delal slabo
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Janševa SDS po priljubljenosti še vedno vodi pred Pahorjevimi Socialnimi demokrati, a več vprašanih meni, da bi bil Borut Pahor najprimernejši premier, kaže anketa TV Slovenija. Po podatkih ankete, v kateri so sodelovali 704 vprašani, bi SDS dobila 18,1 odstotka podpore, SD 15,5, vse ostale stranke pa bi jima sledile s podporo pod štirimi odstotki. Če bi bile volitve v državni zbor to nedeljo, bi prvouvrščenima strankama sledile LDS Katarine Kresal s 3,8 odstotka, Golobičev Zares s 3,7 odstotka glasov in Jelinčičeva SNS z 2,3 odstotka glasov. Za Erjavčev DeSUS, Bajukovo NSi, Šrotovo SLS in Pečetovo Lipo pa bi po rezultatih ankete, ki jo je opravila agencija Interstat, glasovalo manj kot dva odstotka vprašanih. Dobra tretjina anketiranih (34,3 odstotka) je sicer po rezultatih ankete še neopredeljenih, volitev pa se ne bi udeležila dobra desetina vprašanih (12,5 odstotka).
Po anketi TVS je podpora vladi zrasla; podpira jo 41,2 odstotka anketiranih, dobra polovica (52,3 odstotka) pa vlade ne podpira. Na vprašanje, kako ocenjujejo delo državnega zbora, je več kot polovica vprašanih menila, da je delal slabo. Da je DZ v tem mandatu delal dobro, je menilo 30,9 odstotka vprašanih, da je delal slabo, pa 58,9 odstotka vprašanih. Desetina vprašanih se do tega vprašanja ni opredelila.
Pahor pa je prehitel Janšo kar se tiče vprašanja primernosti za predsednika vlade, kažejo rezultati ankete. Da bi bil Pahor bolj primeren za predsednika vlade, je ocenilo skoraj 40 odstotkov vprašanih (39,2 odstotka); kot primernejšega za to funkcijo pa je Janšo ocenilo 34,5 odstotka vprašanih. 16,5 odstotka sodelujočih v anketi TV Slovenija je menilo, da za predsednika vlade ni primeren nobeden izmed njiju.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševa Borut Pahor Katarine Kresal Golobičev Jelinčičeva Erjavčev Bajukovo Šrotovo Pečetovo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Anketa TVS: SDS pred SD, Pahor pa pred Janšo