objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 5. avgust 2008 ob 06:38

Peterle: Ne morem delati v dveh strankah ... Delam za NSi
Janez Janša: Resne stranke se ne pojavljajo dva meseca pred volitvami
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Evropski poslanec Lojze Peterle (NSi) je ob robu praznovanja osmega rojstnega dne NSi na Gorenjskem povedal, da ne namerava postati član KDS. "Ne morem delati v dveh strankah. Nikoli nisem tako delal. Delam za NSi," je dejal. Nove stranke tudi ne more podpreti, saj meni, da bi bilo bolj smiselno, da se korekture v stranki opravijo po volitvah. Peterle je v Škofji Loki glede novoustanovljene Krščansko demokratske stranke (KDS) povedal, da je vedel, da se nekaj pripravlja. Bolj smiselno pa se mu je zdelo, da različnosti v stranki uredijo "na bolj konstruktiven način," to je, da za volitve delajo skupaj. Ob tem je Peterle priznal, da v stranki obstajata dve liniji, "ena, ki ni najbolj naklonjena spremembam, in druga, ki meni, da so spremembe potrebne." Žal ni prišlo do soglasja, ki bi stranko ohranilo skupaj," je dejal in izrazil prepričanje, da bi vendarle veljalo "poiskati model, s katerim bi povezali sile." Evropski poslanec, kot je dejal, razume, zakaj je nastala nova stranka. Vendar pa meni, da "je potem, ko se stranka ni odločila za kongres in spremembe, bolj smiselno, da se korekture in spremembe v stranki opravijo po volitvah." Glede pisma, ki so ga predsedniku stranke NSi Andreju Bajuku poslali on ter podpredsednika Klemen Žumer in Ljudmila Novak, pa je povedal, da so želeli z njim doseči, da bi z vodstvom stranke, ki ji ankete v zadnjem času ne kažejo visoke podpore, skušali v odkritem pogovoru poiskati tiste rešitve, s katerimi bi okrepili strankino kampanjo in podobo pred volitvami. "Drugega namena nisem imel. Če bi ga imel, bi počel kaj drugega," je dejal. Peterle je sicer prepričan, da ni pametno, da se sile v stranki pred volitvami delijo. Po njegovem bi bilo zato bolj smiselno, da delujejo enotno: "Ni namreč nujno, da je ena in ena dve."
Glede dosedanjega vodenja stranke Peterle priznava, da ima do njega "kritične pripombe," kar pa se mu v politiki zdi normalno. "Vedno sem bil za to, da se odprto pogovarjamo o zadevah, o katerih se je treba pogovarjati, sem pa bil vedno tudi za to, da se to dogaja znotraj stranke," je dejal. Dodal je, da se je stranka odločila, da sedanje vodstvo ostane, tisti, ki so se odločili tako, pa bodo po njegovem morali tudi prevzeti odgovornost za rezultat. Sicer pa Peterle pričakuje, da bo stranka prišla v parlament. Ob tem je spomnil, da ima NSi stalne volivce, ki stavijo na njihovo smer, "ne glede na to ali se strinjajo z vodstvom ali ne."
Poslanec Anton Kokalj, ki je v Škofji Loki tudi pripravil današnje praznovanje rojstnega dne NSi na Gorenjskem, je povedal, da ni zadovoljen z vsem, kar se dogaja v stranki, in to tudi na glas pove. Bo pa kljub temu po svojih močeh naredil vse, da stranka na volitvah doseže najboljši rezultat. Na vprašanje ali bo to, da Andrej Bajuk ostaja predsednik stranke, slabo vplivalo na njen rezultat, pa je ocenil, da je predsednik samo del vodstva stranke. Zato bo treba po njegovem tudi pri oceni dela stranke pogledati delo celotnega vodstva stranke in nato po potrebi narediti morebitne popravke. Sam pa bi, če bi bil po volitvah na kongresu predlagan za predsednika stranke, o tem "resno razmislil."
Na ustanovitev KDS se je odzval tudi predsednik vlade in SDS Janez Janša. Za Radio Slovenija je v soboto povedal, da se resne stranke ne pojavljajo dva meseca pred volitvami. "Običajno se takšni projekti rojevajo takrat, kadar hočeš nekaj nagajati," je povedal Janša, a dodal, da težko sodi vnaprej.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lojze peterle Andreju Bajuku Klemen Žumer ljudmila novak Anton Kokalj Janez Janša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Peterle: Ne morem delati v dveh strankah ... Delam za NSi